Ben Shapiro: Mi van, ha a barátnőd terhes...
2018. július 31. írta: Szerdahelyi Miklós

Ben Shapiro: Mi van, ha a barátnőd terhes...

shapiro.jpeg

Ben Shapiro, a dinamikus karriert befutó, Harvardon tanult jogász, amerikai politikai kommentátor, aki ortodox zsidó hitét sem tartja tabunak (ha szóba kerül), de politikai-társadalmi érveléseit kizárólag a józan észre és a természeti törvényre alapozza, egyfajta példaképpé és életvitel-guruvá is kinőtte magát a fiatal amerikaiak körében. Napi egy órás podcastját (letölthető rádióműsor) százezrek követik, és heti egyszer hallgatói kérdésekre is válaszol. Számtalan ateizmusból, transneműségből, abortuszból, házasság előtti szexuális kapcsolatokból való megtérésben volt már döntő szerepe Ben Shapironak azáltal, hogy a feltett kérdésekre olyan egyenesen és tárgyilagosan válaszol, ahogy azt a konzervatívok általában nem merik megtenni. Múlt pénteken egy fiatalember kérdése is a műsorba került, aki épp megtudta, hogy a barátnője terhes. A dolog a következőképpen hangzott (eredetiben itt):

Daniel ezt írja: 'Ma reggel tudtam meg, hogy a barátnőm, akivel két éve vagyunk együtt, lehet, hogy terhes. Teljesen meg vagyok rémülve, és azt érzem, hogy nem vagyok kész rá, hogy apa legyek. Van valamilyen tanácsod a számomra?'

Igen. Szívd fel magad. Igen: vedd el feleségül, és szívd fel magad. Ez a tanácsom. A barátnőddel együtt élsz... A helyzet az, hogy ha lefekszel egy ellenkező nemű emberrel, akkor komoly esélye van a terhességnek... ez elég természetes dolog emberek és állatok esetén is.

Örülök, hogy jól szórakoztál. De most azt hiszem, elég fontos lenne, hogy otthont biztosíts annak a gyereknek. Legyél férfi! Ez a feladatod az életben. A feladatod az életben most az, hogy feleségül vedd a barátnődet, és gondoskodj a gyerekedről. És ha azt érzed, hogy nem tudsz ezért felelősséget vállalni, akkor ez egy olyan döntés, amit korábban kellett volna meghoznod. Most a felelősség már a válladon van. A döntésed már csak aközött van, hogy férfi leszel, vagy gyerek maradsz.

Ha úgy döntesz, hogy gyerek vagy, és ezért elhagyod a gyerekedet és az anyját, vagy valami mást teszel, ami erkölcsileg még sokkal rosszabb - tehát ha a gyerekkel akarsz valamit tenni, vagy a barátnőddel megvitatni, hogy ő tegyen majd valamit a gyerekkel, ami nemcsak teljes felelőtlenség, hanem mélyen gonosz is… ha ezt teszed, akkor elárultad azt, amiért ezen a bolygón vagy. Elárulod az életed célját.

Az én célom ezen a bolygón, ha mindent mást el is veszítenék - a megélhetésemet, a házamat, az életemet is akár - az egyetlen feladatom, hogy megvédjem a feleségemet és a gyerekeimet. Ez a legfőbb célom.

Most számodra előállt egy helyzet, amit nem akartál. És képzeld, ez a helyzet a lehető legjobb dolog, ami történhetett veled. Mostantól felelősségteljes emberré kell válnod. Jobb emberré kell válnod. Az a gyerek jobb emberré fog téged tenni, mert nem magadra fogsz gondolni mostantól, hanem arra, hogyan védelmezd a fiadat vagy a lányodat. Azzal fogsz törődni, hogy milyen értékeket kell megszilárdítani a világban magad körül a gyermekeid érdekében. Tervezned kell, karriercélokat megjelölni, és gondoskodni.

Figyelj gyerek! Ez így működik. Most már férfi vagy. Legyél férfi! Ez a feladatod.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.08.01. 11:45:36

Amikor felretettem gyanakvasomat a youtube irant es mereszeltem kinyitni nehany evvel ezelott, meglepodtem nemcsak heavy metall van rajta. Ben Shapiro ket eve talalt meg. Kinek jut eszebe, hogy Ben Shapiro valamelyik konyvet keresse? Egyaltalan hogyan jut el az atlagemberhez valami jo Amerikabol? Ez ma meg nehezebb mint valaha, hiszen gyakorlatilag Amerika es Europa, beleertve minket is a kultur-marxizmusban fetreng. Bevorosodott, es mirajtunk is itt-ott meg a mar ugyan kopott, de meg mindig voros globalizalodott maz. Pedig lapozni kell. Az amerikaiak ha csinalnak valamit azt tenyleg kepesek professzionalisan csinalni. A Made in USA valoban minoseget jelentett. A rosszat lattuk, latjuk, de a jot meg nem, vagy nem sokan es nehezen lehet elhinni hogy van, tobb evtizedes Amerika ellenesseg es gyulolet utan. 50 millio katolikus van az USA-ban. Remek radios, TV-s, internetes civil apologetaik vannak. Ad hoc valaszolnak, kapasbol pontosan ideznek a Bibliabol mint a szabadegyhazasok.
Olvasva ezt a remek valaszat, el kell kepzeljek akik nem hallottak, hogy nagyon gyorsan beszel, es szinte egy rohammal beveszi az ellenseges allasokat. Nem nyogdecsel, nem o-zik es a-zik, nem keresi a szavakat. Lehengerlo. A kereszteny-korrektseg es neutralitas hianyzik belole. Miert nem beszelhetunk, irhatunk mi is batran?
Belole.
süti beállítások módosítása