Megtörtént a tisztázó megbeszélés az amerikai püspöki kar elnöke és Ferenc pápa között
2018. szeptember 13. írta: Katolikus Válasz

Megtörtént a tisztázó megbeszélés az amerikai püspöki kar elnöke és Ferenc pápa között

A mai napon kihallgatáson fogadta Ferenc pápa az Egyesült Államok katolikus püspöki konferenciájának elnökét, Daniel Dinardo bíborost.

A találkozón a bíboros mellett Seán O'Malley bostoni érsek, Ferenc pápa papi molesztálások ügyéért felelős tanácsadó bíborosa, valamint José Gómez, az amerikai püspöki konferencia elnökhelyettese, és Msgr. Brian Bransfield, a konferencia főtitkára is részt vettek. A készülő találkozó hírét a szentszék sajtóhivatala szeptember 11-én, kedden közölte.

A tisztázó megbeszélést DiNardo bíboros kezdeményezte Theodore McCarrick bíboros homoszexuális visszaélései ügyei, valamint az egykori pápai nuncius, Carlo Maria Viganò érsek vallomásának megjelenése kapcsán. A találkozót, egyúttal Viganò érsek terhelő állításainak alapos kivizsgálását az amerikai püspöki karban mintegy 30 püspök, köztük DiNardo bíboros is sürgette.

A mai megbeszélésről DiNardo bíboros mindössze az alábbi közleménnyel tájékoztatta a nyilvánosságot, amelyet az amerikai püspöki konferencia honlapján tett közzé:

Hálásak vagyunk a Szentatyának, amiért kihallgatáson fogadott minket. Ismertettük Ferenc pápával a helyzetünket az Egyesült Államokban - azt, hogyan gyötri Krisztus Testét a szexuális visszaélések gonoszsága. Ő őszinte odafigyeléssel hallgatott minket. Hosszú, eredményes, és jó eszmecsere volt.

A kihallgatás befejeztével együtt imádkoztuk az Angelus-t Isten irgalmáért és megerősítéséért a sebek begyógyításában végzett munkánkhoz. Reményteljesen tekintünk a közös megkülönböztetésünk aktív folytatására, amellyel a lehető leghatékonyabb következő lépéseket határozzuk meg.

(Forrás: Rome Reports, USCCB)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wildschwein 2018.09.14. 11:43:01

Ez a "közös megkülönböztetésünk aktív folytatására" nem valami félrefordítás? Mert ennek így ebben a formában szerintem semmi értelme nincs.

Gratia Copiosa 2018.09.14. 17:35:51

A szerkeszto Ur figyelmebe ajanlom a Breitbar most megjelent cikket, amiben Ferenc papa Buenos Aires ersekekent vedelmebe vett egy papot, aki szexualis zaklatassal vadoltak egy 11 eves fiuval kapcsolatban. A cikk cime: Flashback: Comissioned report to report attack sex abuse victims while Archbishopf of Buenos Aires.
Az egyik idekuldott commentemben arrol irtam, hogyan kezdte el a nyilvanos lejaratast a katolikus egyhaz ellen a CNN 2009ben. Arrol is irtam, hogy vannak akiknek erdekeben all, hogy pedophil es homosexualis vadakat krealjanak, hamis aldozatokkal, tanukkal hamis szulokkel, hamis ugyvedekkel es birakkal. A penz tonna szamra all rendelkezesre az iszlam orszagokban, a szabadkomuves paholyokban, a nyugati baloldalhoz tartozo partoknal, alapitvanyokban. Ebben a cikkben egy 2600 oldalas tanulmanyrol is szo van, tehat alaposan koruljartak az ugyet.
A napokban Trump elnok jegyezte meg Ferenc papa jol kezeli najqinkbab ezt az ugyet. Ezert mondta Hallgatas es ima. Hat persze nem vadaskodik szoban, mint egy tyukperben a piacon. A media elhallgatta ezt a tanulmanyt es senki nem volt rajtam kivul, aki 2009 ota mondogatom es irogatom ezt a tortenetet a CNN-el, es azt mondom es minden joerzesu ember azt mondja velem egyutt : Nem tudom elkepzelni es nem vagyok kepes elhinni ezeket a vadakat papok ellen es ebben a mennyisegben. Szinte alig akad valaki, aki legalabb statisztikakat mond. A szerencsetlan megvadolt papok melle senki nem all ki, mert konnyebb rosszat elhinni vala,irol mint a jot. Aretha Franklin apja egy szabadegyhazas predikator volt es azt mondja Stephan Molyneux, hogy az istentiszteletek orgiaba torkolltak. Aretha Franklin 12 eves koraban szulte meg elso, majd 14 eves koraban a masodik gyermeket. Mar bocsanat ez nem pedophilia? Marmint az, hogy ebben a korban lett varandos? A legtokeletesebb protestans keresztenyek koreben? Ezert kell a katolikus papok colibagus fogwdalmat eltorolni? Ez az a csaladmodell a kivantos a sok liebralis es kozombos ertelmisegi katolikusnak is? Szolt egy szot is a media a CNN peldaul es lehozta a gyulekezet kepet a protestans vezeto istentiszteleti performansza alatt, ugy ahogy tettek Benedek papaval? Megjegyzem a tanulmany 2010-ben jelent tehat egy evvel a CNN tamadasa utan, es Benedek papa megalazasa utan. A sokat szidott Hollywood egyik filmjet lattam valamikor regen, amiben ket lany osszebeszelt es a matematika tanarukat vadoltak meg szexualis molesztalassal. A sokadik birosagi targyalason az egyik lany megtort es bevallotta, egy szo sem igaz az egeszbol. El kellene kezdeni tenyleg katolikusnak lenni es szarazon tartani a puskaport, hogy ne alljunk sorba a pofonokert a a vilagi es egyhazi mainstream gondolkodassal valo harcunkban. Ez baleksag. Katolikus egyhazrol a katolikusok tobbsege a rosszat el kepes hinni es bizonyitekra var, de nem elsosorban onnan ahol van, hanem a valodi aldozattol az Anyaszentegyhaztol. Ha az anyamat serti valaki kapasbol azt mondom,hogy nem igaz, nincs szuksegem bizonyitekra. Tomeggyilkossagok elevulnek, de ma fel lehet hozni 40 -60 eves "ugyeket.

kritizator 2018.09.14. 18:00:55

Helysebben:
Reményteljesen tekintünk a tisztázások aktív folytatására, hogy együtt hatarozzuk meg a leghatekonyabb, következő lépéseket.

Gratia Copiosa 2018.09.15. 10:30:17

@kritizator: Ossza el 70-el es kijon evi 9, olyan bizonyitekokkal amit, csak bemondassal lehet bizonyitani, mint a sharia torvenykezesben. Egy "becsuletes" mohamedan vallomasara meg lehet kovezni egy not, vagy le lehet fejezni egy keresztenyt. Nem a papok nemisegevel van baj, hanem az engedelmessegukkel. Erre viszont treningre van szukseg. Elvileg egeszseges, minden szempontbol ferfi kell legyen a pap.
De miert orul? Minek orul? Miert nem mondja sajnos, sajnalom?
Minden pap a kozosseg es meg a nem katolikusok es poganyok tekintete, sot argus szemei elott el. Valami nincs rendben elsosorban a megfigyelokkel. Arrol mar nem is beszelve, amikor penzert vadoljak meg oket es nemcsak szexualis vadakkal. Elsorban a penz ami izgatja oket. Eloszor az irigyseg, es jon a vadadkodas, majd lopas ex rablas.
,

csaba_carmarthen 2018.09.17. 09:10:28

2018. szeptember 13.
Az Úr Jézus: „Drága gyermekeim! A Szívem megszakad a szeretettől, annyira vágyom rá, hogy minden ember üdvözüljön. Mindenkit szárnyaim alá akarok gyűjteni, mint kotlós a kiscsibéit. Mindenkit meg akarok óvni a kárhozattól, mert ez a legnagyobb rossz, amit ti el se tudtok képzelni. Ha valamikor szenvedés ér benneteket, alig várjátok, hogy elmúljon.

Ha tartós betegségetek van, csak nyögtök alatta. Nem tudjátok elképzelni, mit jelent a pokol.

Ez a végleges elszakítottság Tőlem, és az ebből fakadó rettenetes lelki kínszenvedés, gyötrelem, és az ördögök bosszúja, kínzása, amely örökké tart. Az örök tűz és a férgek, mely ki nem alszik, és soha ki nem pusztul.

Gyermekeim! A Szívem tele van vággyal, kiáltom felétek: Térjetek meg Hozzám addig, amíg még itt éltek ezen a Földön! Jöjjetek Hozzám mindnyájan, hogy meg tudjalak menteni benneteket! Ha ti nem akarjátok, Én tehetetlen vagyok. Adom ugyan a kegyelmeket, de nektek kell befogadnotok.

Ha nem teszitek, ha nem működtök együtt Velem, tiszteletben kell tartanom Istentől kapott szabad akaratotokat, és ezért arra a helyre kell mennetek, amelyet ti választotok magatoknak ezen a Földön.

Gyermekeim! Feltártam nektek a jót és a rosszat. Mindent tudtul adtam nektek. Helyettetek senki sem dönthet.

Vérkönnyeket sírok minden egyes elkárhozott lélek miatt. Könyörögve kérlek, szakítsatok a bűnnel, ami elválaszt titeket Tőlem! Szeressétek Istent, úgy hogy, megtartjátok törvényeit! Szeressétek felebarátaitokat, ahogy magatokat!

Gyermekeim! A szétválasztás elkezdődött. Hamarosan véglegesen különválik a búza a pelyvától, a hasznos a haszontalantól.

Szent angyalaim csűrömbe gyűjtik a búzát, és elégetik a pelyvát. Igyekezzetek úgy élni, hogy találjak bennetek jó gyümölcsöt, az irgalmasság lelki-testi cselekedeteit, hogy emiatt üdvözíthesselek benneteket. De ha csak rossz gyümölcsöt teremtek, az örök gyűlölet lesz osztályrészetek.

Drága gyermekeim! Szeretlek titeket. Magamra vettem bűneiteket, meghaltam értetek a keresztfán.

Megváltottalak benneteket, de ha ti nem akarjátok, nem tudlak üdvözíteni titeket.

Újra mondom: térjetek meg Hozzám addig, amíg még nem késő!

Fogadjátok áldásomat Szívem túláradó szeretetével az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében.”

Szentírási megerősítések:
Mt 24, 2: „(Jézus) szólt hozzájuk: »Ugye, látjátok ezeket mind? Bizony, mondom nektek: Nem marad itt kő kövön, ami el ne pusztulna.«”

És ehhez mondja az Úr:
Ez nem csak Jeruzsálemre vonatkozott akkor, hanem most az egész világra. Hatalmas háború jön. Mentsétek el az írásokat, nyomtassatok ki mindent, ne várjatok vele! A napot és az órát nem tudhatjátok, de nagyon közel van.” 21-22: „Mert olyan nagy szorongattatás lesz akkor, amilyen még nem volt a világ kezdetétől mostanáig, és nem is lesz többé. Ha meg nem rövidítenék azokat a napokat, nem menekülne meg egyetlen élőlény sem; de a választottakért megrövidítik azokat a napokat.” 33: „közel van”

Amikor az Úr az elkárhozott lelkekről és a pokolról szólt, mérhetetlenül fájdalmas, gyászos volt a beszéde. Hatalmas elvesztést éreztem benne.
Minden erejével meg akarja menteni az embereket, de azok süketek és vakok kegyelmének felismerésére és befogadására.
Az édes Úr tehetetlen velük, mert visszautasítják, és ez fáj Neki a legjobban.

Az Úr Jézus még ezt mondta: Először magunkért és a családunkért adjunk hálát, hogy ott vagyunk, ahova Isten állított minket, és csak utána kérjük
a bűnösökre a megtérés kegyelmét. Ezt azért kérte, mert nem tudjuk felfogni, hogy mekkora kegyelem a kiválasztottság.

Az, hogy katolikusok lehetünk. Hiszünk, szeretjük az édes Urat, imádkozhatunk és áldozhatunk.

Ez mind az jó Isten hatalmas kegyelme.

Az Úr Jézus Krisztusnak Mária Julianna által adott legfrissebb üzenetei

kritizator 2018.09.17. 10:39:14

@csaba_carmarthen: Ki az a "Mária Julianna"?

Egyébként túl sok van ezekből az üzenetekből:

"Ferenc pápa: „Az igazi Madonna nem egy postahivatal főnöke, aki naponta küld egy levelet különböző üzenetekkel: »Gyermekeim, tegyétek ezt és ezt«, majd másnap: »Tegyétek még ezt is!« Ez a szupersztár Madonna, aki magát középpontba állítja, nem katolikus!”

csaba_carmarthen 2018.09.17. 11:46:08

@kritizator:
Nem az a kerdes hogy <<ki az az Izaias profeta>>?

Hanem, hogy mit akar Isten mondani Neked az Uzenetevel...

Hogy 'a Szuzanya nem lenne katolikus'?

Mondod Te (...szabadkomuves peldakepedre hivatkozva...)?

De ez az erveles mar ismeros....

Hisz azt is hallottuk, hogy Isten "nem katolikus"

(szo szerint igy:

<<Istenben hiszek.

Nem egy Katolikus Istenben,

ilyen nincs.>>
gloria.tv/article/R7AkY6uX9K6k1kvxxsCyBBp1B

"I believe in God,

not in a Catholic God,

there is no Catholic God..."

en-denzingerbergoglio.com/there-is-no-catholic-god/ )

Ez pedig a Credo, a Hitvallas burkolt (vagy inkabb kevesbe burkolt) tagadasa.

A Hiszekegyben ugyanis ezt mondjuk:

Hiszek az Egy, Szent, Katolikus és Apostoli Anyaszentegyházban
archiv.katolikus.hu/kek/kek00184.html

Az Egy, Szent, Katolikus és Apostoli Anyaszentegyház pedig Krisztus Misztikus Teste.

Igy tehat azt allitani, hogy "Isten nem katolikus" - az a Hiszekegy tagadasa.

kritizator 2018.09.18. 07:09:13

@csaba_carmarthen:
Akkor még egyszer:

Ki az a "Mária Julianna"?

És nem velem vitázz, hanem Ferenc pápával.

csaba_carmarthen 2018.09.18. 09:34:32

Ja aha.... a nemzetkozi helyzet fokozodik......ne velem vitazz, hanem Bastya elvtarssal...

thewildvoice.org/wp-content/uploads/2015/07/ee.jpg
gloria.tv/article/ftjw8epniWFT1YdNgpXzHcKuf

Gratia Copiosa 2018.09.22. 14:47:19

Akarmilyen nagy varos Buenos Aires, Ferenc papaval egyutt nem tudom elkepzelni, hogy ezerszamra bantalmaznak gyerekeket, fiatalokat katolikus papok. Azt viszont el tudom kepzelni, hogy nagyon jo uzlet bevadolni egy katolikus papot, mert sokaknak erdeke es erre mindig van penzuk a katolikus egyhaz ellensegeinek. Nagyon olcson lehet megvasarolni akar egy egesz csaladaot szemtanunak. A Rorate caeli oldalon irjak, hogy 62 birosagi eljaras indult buenos aires-i ersekesege idejen, tobb ezer szexualis bantalmazottal. Felrottak neki neki akkor, es mai is papasaga idejen, nem volt elerheto a bantalmazottak csaladja szamara. Az egyik pap, Julio Cesar Grassi melle allt, akinek egyebkent a gyontatoja volt. Szamomra ez bizonyitek, hogy az elmeletem jo es igazam van: akik a katolikus egyhaz ellensegei - es itt egesz listat lehet felsorolni -, finansziorozzak a hamis aldozatokat, csaladjaikat, az ugyvedeket, birosagokat es termeszetesen a mediat. Olvassak el a Rorate caeli-n When you are liberal pope and you lose the most important liberal weekly in Europe.... Amikor Ferenc papat megvalasztottak az osszes liberlis szabadkomuves media rajongva udvozolte es minden reggel lehozta az aznapi homilia neheny mondatat. Ez ugy latszik valtozni fog ... vegre kiderul, hogy megelhetesi szexualis bantalmazottak nemcsak a gyermekek hanem a homoszexualis bantalmazott fiatalok a szeminariumokban. Egyebkent mai hir volt a Dhaka Tribune-ban, hogy Gazipur egyik madraszaban a szeminarium igazgatoja megolte a feleseget, aki egyebkent a masodik felesege volt es egyuttal megolte a 7 eves szemtanut is. Tehat a tokeletes vallasban, az egytol egyig tokeletes mohamedan szeminariumban a tokeletes mohemdanok valnak, majd megolik a feleseguket es meg jo hogy el nem egette a furdokadban, ahogy Europaban mar ez is megtortent, noha nem elnek colibatusban, tehat nem olyan elvetemultek mint akik colibatusban elnek, a liberal-marxista-szexista brossura szerint.
süti beállítások módosítása