A McCarrick-Viganò ügy miatt nem megy el az őszi püspöki szinódusra a holland delegált püspök
2018. szeptember 23. írta: Katolikus Válasz

A McCarrick-Viganò ügy miatt nem megy el az őszi püspöki szinódusra a holland delegált püspök

Robertus Mutsaerts püspök: "Viganò érsek levele sokaknak felnyitotta a szemét."

2018-09-20_dutch_bishop.jpgEgy holland püspök a távolmaradását jelentette be az október 3-28-a között Rómában tartandó rendes püspöki szinódusról, amelynek témája a fiatalok helyzete, hite, és hivatástisztázása lesz. Robertus Mutsaerts (a kezdőképen), 's-Hertogenbosch segédpüspöke annak ellenére nem megy el a szinódusra, hogy Hollandiából egyedül őt jelölték ki szinódusi résztvevőnek.

Mutsaerts püspök mindezt egy Ferenc pápának címzett nyílt levélben közölte. A döntését azzal a hitelességi válsággal indokolta, amelyet szerinte Theodore McCarrick érsek ügye, és ennek kapcsán Carlo Maria Viganò érsek vallomásának nem megfelelő kezelése okozott az Egyházban.

Viganò érsek levelének nyilvánosságra kerülése sokaknak felnyitotta a szemét. Úgy tűnik, hogy Theodore McCarrick bűntetteit, és azt a kettős életet, amit sok éven át folytatott, az tette lehetővé, hogy az Amerikai Egyesült Államokban és Rómában számos magasrangú egyházi vezető fedezte őt.

- írja Mutsaerts püspök Ferenc pápának.

A levelében a püspök határozottan kijelenti azt is, hogy a válság oka szerinte nem a "klerikalizmus", ahogy azt Ferenc pápa és egyes amerikai szövetségesei mondják. "A McCarrick-ügy egy sokkal nagyobb egyházbeli válság tünetének látszik, amiben sokan - leginkább homoszexuális klerikusok - nem vesznek tudomást a cölibátusi fogadalomról."

Az Egyház egészének hitelessége forog kockán. A bocsánatkérések és mea culpázások nem elegendők. Egy sokkal mélyrehatóbb megközelítésre van szükség. Ez azonban rendkívül nehéz, amikor püspökök kompromittálódnak, és közel lehetetlen, ha a legfőbb tekintély is részt vesz McCarrick fedezésében.

- írja a püspök.

Mutsaerts püspök ezután megindokolja, miért kíván távol maradni az őszi ifjúsági szinódusról:

Ilyen körülmények között rendkívül nehéz lenne a számomra résztvenni az októberi ifjúsági szinóduson. Hogyan vitathatnánk meg a fiatalokkal kapcsolatos kérdéseket, amikor az Egyházunk fiataljainak még az alapvető biztonságát sem garantáljuk?

Egyetértve egyes amerikai egyházi vezetők, köztük a philadelphiai érsek, Charles Chaput véleményével abban, hogy jobb lenne elhalasztani az ifjúsági szinódust, a holland püspök azt írja:

Ezért van az, Szentatya, hogy őszintén mérlegelve a körülményeket azt javaslom: halasszuk az ifjúsági szinódust egy későbbi dátumra. Helyette legyen inkább gyorsan meghirdetve egy rendkívüli szinódus, ami a múlttal való hiteles és objektív szembenézésként alaposan megvitatja és feltárja azokat a problémákat, amelyeket a szexuális visszaélések és a kettős életet élő papok jelentenek, és azt, hogy milyen intézkedéseket lehetne hozni azért, hogy a helyzet javuljon.

A püspök hozzáteszi:

Amíg ez nem történik meg, úgy vélem helytelen lenne találkoznom Önnel, Szentatya, és a püspöktársaimmal, hogy úgy beszéljünk a fiatalokkal kapcsolatos kérdésekről, mintha köztünk és a fiatalok között semmi gond nem lenne, és hogy a szokásos ügyrendet kövessük mindebben.

"Ezért bejelentem, hogy nem fogok résztvenni a közelgő októberi szinóduson." - szögezi le a püspök.

Mutsaerts püspök a leveléről a holland Trouw lapnak is nyilatkozott, mondván: "Számomra az Egyház hitelessége forog kockán. Püspökökként nem szabadna elkezdenünk a fiatalokról beszélni. Úgy, mintha semmi gond nem lenne köztünk és a fiatalok között. Először tisztáznunk kell a botrányokat. Azokat is, amikben a pápa érintett."

A püspök ugyanitt Viganò érsekről is nyilatkozott:

Viganò egy komoly ember. Komoly állításokat is tesz. Valljuk be őszintén. A pápa azonban hallgat. Lehet, hogy Viganò motiváció nem teljesen tiszták - ezt nem tudom. De itt nem erről van szó. A lényeg ez: igaz-e, amit Viganò állít?

Az érsek állításai kapcsán Mutsaerts püspök is alapos vizsgálatot sürget:

Máskülönben el lesznek altatva a dolgok. Tisztulásnak kell végbemennie. Azt gondolom, ez nagyonis szükséges. És ennek a vizsgálatnak valóban függetlennek kell lennie. Legyenek a kivizsgálói akár ateisták, csak ne püspökök, papok, vagy más egyházi hivatalnokok.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.09.23. 16:44:49

" És ennek a vizsgálatnak valóban függetlennek kell lennie. Legyenek a kivizsgálói akár ateisták..."

Tenyleg???

Mondjuk a kinai kommunista part felso vezetese egyouttmukodve a vatikani esemenyek jelenlegi iranyitoival??

katolikusvalasz.blog.hu/2018/09/22/megallapodast_kotott_a_szentszek_a_kinai_nepkoztarsasaggal

veritas-vincit-international.org/2015/08/08/why-does-freemasonry-openly-support-pope-francis/

A kivizsgalast a Mi Urunk Jezus Krisztus hamarosan Szemelyesen fogja meginditani...

www.youtube.com/watch?v=k_0cWp30Oj8&t=29

Meghasad a Szívem, amikor azt látom, hogy legszentebb szolgáim miként utasítják vissza látnokaim nagy részét. Ugyanezek a szolgáim, akiket azért küldtem, hogy gyermekeimet tanítsák, feladataikban kudarcot vallanak.

Nekik most Hozzám kell fordulniuk vezetésért, és imádkozniuk kell a kegyelmekért, amire szükségük van Népem vezetéséhez.

Az Én felszentelt szolgáim nagyon különlegesek, és mindazok, akik a Szentségekben részesültek, meg kell hallgatniuk kérésemet. Ti most Engem szolgáltok. Újítsátok meg fogadalmaitokat. Higgyétek és kövessétek szent üzeneteimet. Legyetek erősek, mert ti most mind arra vagytok felszólítva, hogy tanúságot tegyetek a Jövendölés Könyvének Igazságai mellett, és fogadjátok el, hogy elérkezett az idő. Most készüljetek fel erre a nagy eseményre. Ne tagadjatok meg Engem, és ne fordítsatok hátat Nekem. Erőteljesen és meggyőződéssel prédikáljatok. Ne hígítsátok fel Tanításaimat, és ne mondjátok követőimnek, hogy minden rendben lesz. Ez nem az az üzenet, amire hivatottak voltatok. A ti kötelességetek Velem, Isteni Megváltótokkal szemben az, hogy az Igazságra felhívjátok nyájaitok figyelmét.(..)

Miért nem követitek a Szentírás tanításait? Miért magyarázkodtok? Miért vezetitek félre gyermekeimet, és miért győzitek meg őket arról, hogy Isten mindent megbocsát? Az Örök Atya csak azoknak fog megbocsátani, akik hisznek Bennem, és akik megbánják bűneiket. Nem mondott semmit nektek a kereszten elszenvedett Halálom? Azért haltam meg, hogy megmentsem az emberiséget a sátán ostobaságaitól. De ti, félrevezetett (megfontolatlan) elfogadás által, hazugságot tanítotok gyermekeimnek. Ti áldozatokká váltatok az emberek nyomására, arra, hogy álcázzátok a Szent tanokat, aminek prédikálására voltatok elhívatva.

Nem szégyellitek magatokat? Olyannyira ragadtak el benneteket a föld által kínált világi csábítások, hogy követitek a népszerű elfogadás által diktált hamis dogmát, ezt pedig a sátán terjesztette el gyermekeim között. Ezeknek a szegény, félrevezetett gyermekeimnek iránymutatásra (vezetésre) van szükségük. Nekik meg kell érteniük, hogy mi a különbség az emberi értelmezés és az isteni ígéretek között, amelyek Tőlem származnak.

Miért ne hinnének Gyermekeim az isteni beavatkozásban? Miért tüntetitek fel jelentéktelennek ezt, amikor ismertetik ezt veletek? Papjaim, hallgassátok meg kérésemet. Imádkozzatok, hogy az Igazság üzenetei meghallgatásra kerüljenek.

Üzenet a püspököknek

Püspökeimnek a következőket mondom: vegyétek le palástjaitokat, forduljatok el a gazdagságtól, amelyben hittetek. Keressétek az alázatot, amelyet elvárnak tőletek. Engedelmeskedjetek Szavamnak most, vagy nézzetek szembe a következményekkel. Nektek kötelességeitek vannak Velem és az Örök Atyával szemben. Milyen vakká váltatok! Most a látnokok által jelek adatnak az égen, és ti nem vettétek azt figyelembe. Helyette kastélyaitokban ültök és gúnyolódtok...(...)

Üzenet a bíborosoknak

Bíborosaimnak a következőket mondom: milyen magaslatra kerültetek, hogy a szentségeket és tanításaim igazságát elfelejtettétek, ami által vezetnetek kellene nyájamat. Ereszkedjetek le és kövessétek vezetésemet. A hamisság ne tereljen el benneteket, amely megfertőzte az emberiséget. Ti se tagadjatok meg Engem.

Felkérem mindannyiatokat, hogy imádkozzatok az én bátor pápámért, az utolsó igaz pápáért
Benneteket, apostolaim, a csaló félrevezet. Ő (a csaló) megismertette magát templomaim folyosóin, és gonosz módszerei most mutatkoznak meg. Mindazoknak, akik nyitott szemmel járnak, a következőket mondom: azok miatt legyetek éberek, ami előttetek és a hátatok mögött zajlik. Meg fogja kaparintani a lelketeket, ha engedtek csalásainak.

Kérlek benneteket, imádkozzatok közületek mindenkiért. Kérjétek a vezetésemet. Könyörögjetek a megbocsátásért, és hagyjátok, hogy újra vezethesselek benneteket.

Mindazoknak, akik ezt az utasítást megkérdőjelezik, azt mondom, hogy figyeljenek: miért ne kommunikálhatnék veletek ezen az úton? Mindannyiatokat az apostolok által tanítottalak, akik a Szentlélek vezetése által adták át üzeneteimet a világnak, ami azóta is él. Az idő most már közel van. Egész életetekben a vezetésért imádkoztatok. Most arra sürgetlek benneteket, hogy hallgassátok meg kérésemet....

2010. november 16. csütörtök; 9:55

Figyelmeztetés a klérus (egyházi rend) számára

docplayer.hu/46967660-A-nagyfigyelmeztetes-december-admin-nagyfigyelmeztetes-hu-creative-commons-by.html

Imre Zakarias 2018.09.23. 20:25:37

Tulajdonképen elkezdődött az "egyházszakadás", a búza szétválása a konkolytól, keleten - Kínában - és nyugaton ahogyan meg volt jövendölve: az EGYHÁZZAL FOG ELKEZDŐDNI. A kis "maradék" hűséges marad mindvégig, üldözések közepette is, miként az első három században. Bárcsak igaz lenne, hogy SOKAKNAK FELNYÍLIK A SZEME az IGAZSÁGRA, elsősorban a papoknak, püspököknek, bíborosoknak és eltelnének BÁTORSÁGGAL is, hogy nyíltan felvállalják küldetésüket az üzenetek fényében amit Csaba mellékeltél az Igazság könyvéből. A FELKÉRÉS legyen számunkra "fénycsóva", ne csak imádkozzunk AZ UTOLSÓ IGAZ PÁPÁÉRT, hanem sorakozzunk fel utána. Kiáltsuk a "háztetőkről" ELÉG VOLT A HAZUGSÁGBÓL, nem kérünk a FARKASOKBÓL, vagyis az egyházi szabadkőműves vezetőkből, a "szárazföldi vadállatokból!" Jelenések 13, 11-12. A Hamis Prófétát, Ferenc pápát már leleplezték tettei, megnyilatkozásai bő öt éve, sőt a "villámcsapás" és a fehér "galambjainak" jele is.
Robertus püspök úr utolsó mondata nem "biblikus", talán megfeledkezett Pál apostol hasonló megnyilatkozásáról amelyet a Korintusiaknak írt első levelének ötödik fejezetében egyértelműen kifejt?. Vajon McCarrick érsek és "társai" a kicsapongásban nem súlyosabb "erkölcstelenséget" követtek el mint aki "apja feleségével él"? HÁZASSÁGTÖRÉS! Pál apostol egyértelműen, határozottan rendelkezik: "kizárni magatok közül, aki effélét művel", továbbá "adjuk át az ilyet a Sátánnak testének romlására, hogy lelke üdvözüljön az Úr Napján". "Nem tudjátok, hogy egy kevés kovász az egész tésztát megerjeszti?" Sajnos ide süllyedt a katolikus egyház is a megalkuvó "struccpolitika" miatt. A megoldás, vagyis kivezető út: "EL A RÉGI KOVÁSSZAL!" "NE BARÁTKOZZATOK ROMLOTT EMBEREKKEL". "NE ÉRINTKEZZETEK AZZAL, AKIT TESTVÉRNEK HÍVNAK, DE KICSAPONGÓ" stb. Száradnak a "pelenkák" a katolikus papilak udvarán. Az ilyeneket mostanáig mentegették "vesztünkre"? Ennek legyen vége!
Visszatérve a püspök úr utolsó mondatához amelyben a "kivizsgáló személyeket" illeti, szintén a hatodik fejezetet ezzel folytatja Pál apostol, hogyan merészeljük a hitetleneknél keresni "igazunkat". Sőt megszégyenít: "olyanokat tegyetek meg bírónak, akik a közösségben JELENTÉKTELENEK". "Nem akad közöttetek értelmes ember, aki testvérei ügyében döntőbíró lehetne?" Laikus keresztény. Alázatosan vegyük tudomásul, szerepünk, küldetésünk FELÉRTÉKELŐDIK A VÉGSŐ IDŐKBEN! Ezt maga JÉZUS KRISZTUS, Megváltónk nyilatkoztatta ki az Igazság könyvében, már az első üzenetében: "A második visszajövetelemről szóló igazságot az egyszerű embereknek kell terjeszteniük. Ezért az egyszerű lelkeknek, , az igazi hívőknek KELL EZT A FELADATOT MAGUKRA VÁLLALNIUK!" 2010. 11. 09.
De ne feledjük Szent Grignon Lajos A tökéletes Mária-tisztelet művében idejében feltárja "az utolsó idők apostolai" AZ ÚR PAPJAI LESZNEK, vagyis "Lévi gyermekei". Imádkozzunk értük, hogy felnőjenek küldetésük teljesítésére, Isten dicsőségére és a megváltás örök tervének beteljesüléséért lelkünk üdve érdekében. Alleluja!

kritizator 2018.09.25. 17:41:41

@Imre Zakarias: a mi papunk udvarán is szaradnak a pelenkak, de o legalabb megfogadta a negy kerek, harom szoba tanacsot
süti beállítások módosítása