James Martin S.J.: Ferenc pápa "melegbarát" személyeket emel vezető egyházi pozíciókba
2018. november 07. írta: Katolikus Válasz

James Martin S.J.: Ferenc pápa "melegbarát" személyeket emel vezető egyházi pozíciókba

"Ez egy trend."

james_martin_and_pope_francis_810_500_75_s_c1.jpgElismerően szólt a jezsuita LMBT-lobbista pap James Martin S.J. Ferenc pápa "melegbarát" lépéseiről, amelyekkel szerinte meg akarja változtatni az Egyház homoszexualitással kapcsolatos hozzáállását. A Vatikán kommunikációs tanácsadójaként szolgáló jezsuita minderről egy november 3-án Washington D.C.-ben tartott konferencia előadójaként beszélt a hallgatóságának.

Csak nézzék meg, mi történt az elmúlt öt évben, amióta Ferenc pápát megválasztották. Mindenekelőtt [ott vannak] Ferenc pápa olyan megszólalásai az LMBT emberekről, mint amilyen a 'Ki vagyok én, hogy megítéljem?'. Az ő öt leghíresebb szava a meleg emberekről szóló kérdésekre adott válasz volt, nemde? Ő az első pápa, aki a 'meleg' szót használja.

- mondta az előadásában James Martin. Majd így folytatta:

Meleg barátai vannak. Beszélt arról, hogy azt szeretné, hogy a meleg emberek szívesen látottnak érezzék magukat az Egyházban. Ez nagy dolog. Melegbarát püspököket, érsekeket és bíborosokat nevezett ki, mint például Tobin bíborost, Newark érsekét, aki a 'befogadó szentmisét' tartott LMBT embereknek a katedrálisában. Ez tehát egy trend.

A jezsuita James Martin S.J. utóbbi állításai (ti. hogy Ferenc pápa melegbarát egyháziakat emelt - köztük név szerint is Joseph Tobint - vezető pozíciókba) ugyanazok, mint amelyeket az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusa, Carlo Maria Viganò érsek is állított a vallomásaiban. Igaz, míg a vatikáni tanácsadó ezeket pozitívumokként értékeli, addig Viganò érsek a híveket veszélyként figyelmezteti rá.

Viganò érsek egyébként az első - még augusztusban közzétett - vallomásában név szerint is említette James Martint:

James Martin S.J. atya - a fent említett egyének közül leginkább Cupich, Tobin, Farrell, és McElroy által magasztalt személy -, a kommunikációért felelős dikasztérium tanácsadója, ismert LMBT aktivista. Őt szemelték ki arra, hogy megrontsa a dublini Családok Világtalálkozóján résztvevő fiatalokat. Mindez szomorú példa a jezsuiták deviáns szárnyának működésére.

(Forrás és kezdőkép: LifeSiteNews)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása