Már a családi szennyest teregeti Viganò érsekről a Magyar Kurír kedvenc vatikanistája (FRISSÍTVE)
2018. november 17. írta: Katolikus Válasz

Már a családi szennyest teregeti Viganò érsekről a Magyar Kurír kedvenc vatikanistája (FRISSÍTVE)

cb660826-e8bd-11e8-bfc9-1908113b4021_697a95ae-e8aa-11e8-9238-84b6355c416a_vig-rfhfqfmgxcslr44dgczl1fo-1024x576_lastampa_it-k0gd-u11201146315009xfi-1024x576_lastampa_it.jpg"A pletykagép voltaképpen terrorista, mert nyelvével eldob egy bombát, aztán továbbsétál, mintha mi sem történt volna, csakhogy amit mond, az eldobott bomba lerombolja mások jó hírét. Ne felejtsétek el: aki pletykál, az öl!"

- mondta Ferenc pápa a november 14-én tartott nyilvános katekézisén.

Minden jel szerint nem így gondolja ezt az olasz vatikanista Andrea Tornielli (La Stampa, Vatican Insider), akinek Carlo Maria Viganò érsekkel kapcsolatos cikkeit az egykori pápai nuncius első vallomásának megjelenése óta előszeretettel közli a magyar püspöki konferencia "fél"hivatalos híroldalaként aposztrofált Magyar Kurír.

November 15-én ugyanis Tornielli új cikkel jelentkezett Viganò érsekről a La Stampa Vatican Insider oldalán. Mint kiderítette, a rendkívül módos családból származó érseknek mintegy 1,8 millió eurónyi összeget kellene fizetnie a saját testvérének, (a szintén pap) Lorenzo Viganònak, miután az érseket a milánói polgárjogi bíróság (első fokon) erre kötelezte egy, a testvér által ellene indított perben. A pénzösszeg pontosan a fele annak a vagyonnak, amihez az érsek családi örökségként jutott hozzá, és töredéke a Viganò család teljes vagyonának.

Ahogy az ismeretes volt Viganò érsek egy a 2012-es Vatileaks botrányban mások által kiszivárogtatott leveléből, közvetlenül a 2011-es nunciusi kiküldetése előtt arra kérte XVI. Benedek pápát, hogy ne küldje őt az Egyesült Államokba. Az eddigi hírek szerint az érsek a levélben azzal indokolta a kérését, hogy szerinte az akkori szentszéki államtitkár, Tarcisio Bertone (akire az érsek az augusztusi vallomásában is terhelő állításokat tett), a Vatikánon belüli pénzügyi visszaélésekkel szembeni fellépése miatt akarja őt eltávolítani Rómából.

Tornielli azonban a mostani cikkében rámutat, hogy a levélben írt indoklásában Viganò arra is hivatkozott, hogy a testvére (Lorenzo) beteg, ápolásra szorul, és segíteni szeretné őt. Ahogy az újságíró megtudta, Lorenzo szerint a testvére alaptalanul hivatkozott rá, mivel a viszonyuk akkorra már megromlott (az örökösödési pert is állítólag Lorenzo 2010-ben indította), ezért Carlo Maria valószínűleg nem akarta volna segíteni őt. Tornielli tudósítása szerint Lorenzo Viganò ma Chicagóban él, egy őt ért stroke miatt azóta is kerekesszékhez kötve.

Tornielli családi oknyomozását a "mértékadónak" mondott katolikus orgánumok közül a brit The Tablet (a Viganò-ügyben a Magyar Kurír fake news forrása), a katholisch.de (a német püspöki konferencia hivatalos híroldala), és az amerikai Crux is átvette.

Carlo Maria Viganò érsek mindezekre az állításokra és értesülésekre egyelőre nem reagált. Ugyanezek az oldalak (beleértve a Magyar Kurírt is) azonban eddig sem közölték az érsek válaszait az általuk vele szemben hozott vádakra.


(Forrás és kép: La Stampa, Vatican Insider)


Kapcsolódó cikkeink:
- Cikklistánk Viganò érsek vallomásairól
- Cikklistánk Viganò érsek vallomásainak eddigi hatásairól


FRISSÍTÉS 2018.12.03.:

(Az alábbi összefoglalónk eredetileg a Facebook oldalunkon jelent meg.)

November közepén több erre fogékony egyházi és világi médiumot bejárta a milánói polgárjogi bíróság elsőfokú ítéletének híre, amiben Carlo Maria Viganò érseket 1,8 millió euró és járulékos költségeinek megfizetésére kötelezték az ellene örökösödési pert indító testvérével, a szintén pap és súlyosan beteg Lorenzo Viganòval szemben. A hírt több orgánum is az olasz vatikanista Andrea Tornielli egyoldalú családi nyomozására alapozva közölte, aki pedig hetek óta igyekszik hitelteleníteni a Ferenc pápát augusztusban súlyos vádakkal illető egykori pápai nuncius érseket; lásd a bírósági ítéletről és tudósításairól e posztunk elejét, Viganò érsek vallomásairól pedig az itteni cikklistánkat.

A perről és az ügyről szóló tudósításokra nem maga Viganò érsek, hanem kérésére az ügyvédei válaszoltak egy december 3-án kiadott részletes közleményben. Ennek lényegét az alábbiakban foglaljuk össze; a részletek ide kattintva olvashatók.

Carlo Maria Viganò érsek testvére, Lorenzo Viganò a perben 40 millió eurós összeget követelt az érsektől, amit az érsek és utóbb a bíróság is megalapozatlannak és túlzónak ítélt. A milánói elsőfokú bíróság ítélete ellen, miszerint az érseknek végülis 1,8 millió eurót kell kifizetnie a testvérének, egyik fél sem fellebbezett, ezért az ítélet jogerőssé vált. Viganò érsek a kért összeget a testvérének mostanra ki is fizette. Az érsek ügyvédjei szerint az átadott összeg körülbelül megfelel annak, amit Viganò érsek már a per előtt, önként felajánlott a testvérének, és amit a testvére azonban keveselt és nem fogadott el.

Viganò érseknek összesen hét testvére van, egy olasz iparmágnás apától, aki a végrendeletével igyekezett igazságosan felosztani a hagyatékát a nyolc testvér között. A két pap testvér, Carlo Maria és Lorenzo, közösen örököltek tőle egy 20 millió euró értékű (bérbe adható) farmot, és 6 millió eurónyi készpénzt. A két testvér a vagyonból számos jótékony kezdeményezést indított, ezek között volt egy kármelita kolostor épületegyüttesének a megépítése is Burundiban, több, mint 2 millió euró ráfordítással.

1996-ban Lorenzo stroke-ot kapott, és a bal felére teljesen lebénult. Évekkel később, 2008. novemberében, Carlo Maria érsek állítása szerint teljesen váratlanul és érthetetlenül Lorenzo azzal hagyta el az otthonául szolgáló Milánó városát, hogy az érsek "el akarja rabolni" őt. 2009-ben Lorenzo felmondta az együttműködést is a közös örökség kezelésében, azóta azt teljesen ügyvédek kezelik.

Az érsek ellen indított perben Lorenzo Viganò többek között azt állította, hogy ő sohasem egyezett bele a kármelita kolostor megépíttetésébe, és ezért követelte, hogy az erre fordított pénzösszeg rá eső részét Carlo Maria fizesse vissza neki. A milánói bíróság ezt a tételt ítélte meg Lorenzo-nak, amit Carlo Maria Viganò érsek mostanra ki is fizetett neki.

Mivel a bírósági ítélet ellen egyik testvér sem fellebbezett, a kifizetés pedig megtörtént, az ügy ezzel le is zárult. A közlemény szerint az ügyvédek ugyanakkor az érseket tovább képviselve helyreigazítási pereket fognak indítani azokkal az orgánumokkal szemben, akik az eset kapcsán rágalmakat közöltek Carlo Maria Viganò érsekről.


(Forrás: LifeSiteNews)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.11.18. 16:40:06

Az utolsó Fatimai titok nem lett feltárva, annyira rémisztő volt

...az utolsó Fatimai titok nem lett feltárva, oly rémisztő volt az a Katolikus Egyházon belüliek számára.

Az utolsó Fatimai titok továbbra is ismeretlen maradt Isten gyermekei számára, bár 2012. január 26-án kinyilatkoztam egy részt belőle.

Az Egyházon belül csak nagyon kevesen tudnak erről.

Most napvilágra kell kerülnie a Fatimai titok következő részének, hogy figyelmeztetni tudjam az emberiséget azon beavatkozásom figyelmen kívül hagyásának következményeire, hogy így segítsek a lelkek megmentésében.

Az Egyház, Isten ellenségeinek köszönhetően már belsejében fertőzött. Ők – és ezek közül húszan vannak, akik belülről irányítanak – a legnagyobb csalást hozták létre.

Ők megválasztottak egy nem Istentől származó embert, miközben a Szentatyát, akit Péter Koronája illet, gondosan eltávolították.

A részletek, melyeket feltártam, az az, hogy a végidőkben két ember fogja Péter Koronáját viselni....
jezsuita.blog.hu/2018/11/06/benedek_vagy_ferenc_melyikuk_idoszeru

Az egyik szenvedni fog a hazugságok miatt, melyeket azért találtak ki, hogy lejárassák és szemmel láthatóan fogollyá tegyék őt.

A másik, a megválasztott, pusztítást fog hozni,
gloria.tv/article/4THWSaATHsnP6PvFRT6xtg1dD

nemcsak a Katolikus Egyháznak, hanem minden egyháznak, amelyek tisztelik Atyámat, és akik elfogadják Fiam, Jézus Krisztus, a Világ Megváltójának Tanításait.

Az Egyháznak csak egy, Fiam által engedélyezett feje lehet a Földön, akinek Pápának kell maradnia egészen haláláig. Bárki más, aki azt állítja, hogy Péter Székében ül, egy szélhámos.

Ennek a csalásnak egyetlen célja van, hogy a lelkeket Lucifer felé fordítsa
www.youtube.com/watch?v=0eho3us7roA&t=4
gloria.tv/article/THio4FjFq3zA2divdMo34Cbnw

és az ilyen lelkek számára – akik nem lesznek okosabbak -, csak nagyon kevés az idő, hogy megmentésre kerüljenek.

Gyermekek, nektek most csak egy figyelmeztetést kell figyelembe vennetek. Ne térjetek el Fiam Tanításától! Vonjatok kétségbe minden új tant, amelyet talán bemutatnak nektek, és amely tanokról azt állítják, hogy Fiam földi Egyházától származnak. Az Igazság egyszerű. Az sohasem változik. Fiam Öröksége nagyon világos. Ne engedjétek, hogy bárki is beködösítse ítélőképességeteket.

Hamarosan a Fatimai Próféciáknak értelmük lesz.

Most minden megtörténik egy hitetlen világ előtt, de sajnos nagyon kevesen fogják azt megérteni, mielőtt már túl késő lenne. Imádkozzátok, imádkozzátok, imádkozzátok Szent Rózsafüzéremet, minden egyes nap amilyen gyakran csak lehetséges annak érdekében, hogy gyengítse a gonosz hatását, mely körülvesz benneteket.

Szeretett Édesanyátok,
Az Üdvösség Anyja
masodikeljovetel.hu/udvosseg-anyja-az-utolso-fatimai-titok-nem-lett-feltarva-annyira-remiszto-volt

kritizator 2018.11.21. 18:47:03

@csaba_carmarthen: hol az eredeti magnofelvetel???
süti beállítások módosítása