Német papok lemondásra szólították fel a püspöki konferenciájuk elnökét
2019. január 14. írta: Katolikus Válasz

Német papok lemondásra szólították fel a püspöki konferenciájuk elnökét

Nyílt levélben bírálja a német paderborni érsekség papjaiból szerveződött ún. Communio Veritatis közösség Reinhard Marx bíborost, amiért a német püspöki konferencia elnökeként szerintük méltatlan módon vezeti a német egyházat. A papi közösség a bírálataikra hivatkozva az elnöki tisztségről való lemondásra is felszólította Marx bíborost.

A Communio Veritatis 2018. februárjában alakult, Szent II. János Pál pápa védelmébe ajánlva. A tagjai a paderborni érsekség olyan papjai, akik kölcsönös segítségnyújtást és támogatást kínálnak egymásnak, valamint szabad fórumot az eszmecserére az Egyház (különösen a német egyház és a paderborni érsekség) jelenlegi nehéz helyzetében.

A közösség tavaly júniusban - az Egyháznak a püspököket is kötelező, magasabb rendű tanításából és jogrendjéből levezetve - ellenállást hirdetett meg a paderborni érsek azon instrukciójával szemben, amely arra kötelezné az érsekség papjait, hogy az Oltáriszentséget a katolikus hívek protestáns házastársainak is kiszolgáltassák (ld. interkommúnió).

A Communio Veritatist eredetileg 10 pap hozta létre, tavaly február óta azonban a paderborni érsekségnek számos további papja is csatlakozott a csoporthoz. A csoport jelenleg a briloni Frank Unterhalt atyát tekinti a vezetőjének.

Az alábbiakban a Communio Veritatis január 13-án kiadott nyílt levelét közöljük magyar nyelven, teljes terjedelmében.

***

cardinal_marx.pngMarx Bíboros Úr!

Arra biztatjuk, hogy mondjon le a német püspöki konferencia elnökségéről, mert ez a hivatal elhatárolja önt a püspöktársaitól.

Felhívjuk a figyelmét rá, hogy Jézus Krisztus, Isten Fia, maga az Igazság, megjelent közöttünk. Ön a szociológiai látásmódjával a szinkretizmus és a relativizmus tévedéseinek talaján áll.

Azzal vádoljuk önt, hogy a hivatalával visszaélést követ el, amikor az Egyház szentségeire úgy tekint, mintha azok az ön saját tulajdonai lennének, amelyeket szabadon feláldozhat a korszellem oltárán.

Visszautasítjuk a vallásunk eszközként való felhasználását! Ön torz módon elvilágiasítva arra használja fel azt, hogy a fősodor balliberális politikai ideológiáját terjessze vele.

Emlékeztetjük rá, hogy a bíborosi vörös szín nem az újmarxizmus zászlajának színét, hanem a katolikus hitnek akár véráldozat árán történő megvédését jelenti; a Katekizmus pedig nem egy sziget neve a déli tengereken, hanem az az Egyház tanításának kötelező érvényű értelmezése.

Kijelentjük önnek, hogy mi Jézus Krisztust az egyetlen és igaz Megváltónak valljuk, míg ön botrányos árulással az Úr keresztjét elrejtené.

Imádkozunk azért, hogy a nyugati világunk visszatérjen a szentháromságos Isten hitéhez, az egyedülihez, amelyben az élet és örök üdvösség rejlik.


Paderborn, 2019. Urunk megkeresztelkedésének ünnepén

Communio Veritatis Papi Közösség

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása