A folytatásról…
2019. február 22. írta: Katolikus Válasz

A folytatásról…

discernment2.jpg

Kedves Olvasó!

Szeretném elmondani, mi áll a KV csöndjének hátterében. Bizonyos találgatásokkal ellentétben – melyeknek jobb lett volna elejét vennem már rég –, nincs szó semmilyen külső kényszerről: senki nem tett keresztbe, és nem történt ellehetetlenítés. Több dolog közül, melyek kisebb-nagyobb mértékben mind közrejátszottak a szünetelés kialakulásában, az engem érintő változásokról számolnék csak be. 

Az élet természetes alakulása hozta, hogy egy a KV-hoz foghatóan komoly szerkesztői és szervezői projektet a továbbiakban nem tudok vállalni. Az én leterheltségem legalább részben oka annak is, hogy mások, akik nagyon jó fordítói és szerkesztői munkát végeztek eddig a KV-n, úgy érezték, hogy nélkülem (anélkül, hogy többet adnék bele annál, amennyi az elmúlt néhány hónapban telt tőlem) nem biztos, hogy szeretnék folytatni, illetve a folytatást át kell gondolniuk.

A helyzet kialakulása számomra teljesen természetes, hiszen Istentől kapott és örömteli állapotbéli kötelességeim miatt telítődött az időm annyira, hogy a KV-ra már nem tudtam időt szánni. Ezzel együtt, szomorúan veszem tudomásul egy korszak végét, és világosan látom az elmúlt hónapok tapasztalata alapján is, hogy a KV mekkora űrt hagy maga után.

Mint mondtam, a KV jelenleg újragondolás alatt van. Lehetséges, hogy újabb írásokból többet is meg fogtok tudni a szünetelés mögötti megfontolásokról - azonban már nem az én tollamból. Személy szerint, búcsúzom. A KV-nak azonban, ha Isten is úgy akarja, lehet még folytatása valamilyen formában.

Alexandriai Szent Katalin, Szent Jusztinusz vértanú és Aquinói Szent Tamás! Imádkozzatok értünk!

Szerdahelyi Miklós

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloi 2019.02.23. 14:16:28

Kár érte! Köszönjük az eddigi munkát!!!
Ingyen sajnos semmi sem működik sokáig.

Andre Lowoa · https://gloria.tv/lowoa 2019.02.23. 18:06:02

Ajánlom mindenkinek a figyelmébe a szeretetlang.blog.hu -t, s akik meg azt állították hogy jobb, hogy befejeződött, azok meg látogassák a katolikusvalasz.blogspot.com -on a bejegyzéseket, mert kicsit sem néztek utána, hogy mégis mióta megy ez a blog.

Rádai Gabi 2019.02.26. 13:31:54

Kedves Miklós!
Sok örömöt kívánok "kötelességeid" teljesítésében. Nagyon fognak hiányozni az írások- ha valaki nem tudja átvenni a stafétabotot. A mögöttem lévő nehéz években- amikor ráadásul a hazugság hálójába, tabusításba és tagadásba gabalyodottnak érzékeltem egyházunkat, ami elveszítette a hitelességét, hogy utat tud mutatni- őszinte tájékozódási pontot találtam a blogban. Nem volt leöntve "szentszósszal", normális keresztény értelmiségi gondolkodás volt világunkról, a meglepő és aggasztó aktuális hírekről és eseményekről.
Nagyon köszönöm az elmúlt évek sok szellemi táplálékát. R. G.
süti beállítások módosítása