Burke bíboros: "Felelős magatartás" szembeszállni a tömeges muszlim bevándorlással
2019. május 18. írta: Katolikus Válasz

Burke bíboros: "Felelős magatartás" szembeszállni a tömeges muszlim bevándorlással

A pápai alamizsnás, Krajewski bíboros nemrég úgy nyilatkozott, hogy bár lehetséges a pápától áldást kérni, Ferenc pápa biztosan megtagadná az áldást Olaszország katolikus belügyminiszterétől, Matteo Salvinitől, a politikus bevándorlásellenes intézkedései miatt. 

Az évente Rómában megtartott Rome Life Forum idei konferenciáján, május 17-én, ennek kapcsán azt kérdezték egy közönségkérdésben az amerikai Raymond Burke bíborostól, hogy "Meg kell-e tagadni a pápai áldást egy olyan politikustól, aki szembeszáll a tömeges muszlim bevándorlással?". Az alábbiakban Burke bíboros válaszát idézzük. A kérdésről és válaszról készült videó ide kattintva megtekinthető. [A kép egy korábbi év Rome Life Forum-án készült.]

cardinal_burke_rlf_810_500_75_s_c1.jpg

Mivel én nem osztok pápai áldást, erre nem válaszolhatok. De azt gondolom, az alapvető kérdés itt az, hogy aki szembeszáll a tömeges muszlim bevándorlással, az erkölcstelen tettet hajt-e végre, ami miatt mondjuk el kellene tiltani őt a szentáldozástól, vagy valami módon kinyilvánítani az ő nyilvános bűnösségét.

Szembeszállni a tömeges muszlim bevándorlással az én megítélésem szerint felelős magatartást jelent. Ne felejtsük el, hogy az Egyház tanításának meghatározása szerint a bevándorlók olyan egyének, akik nem tudnak a saját hazájukban élni. Ez pedig nem igaz a most érkező bevándorlókra, akik opportunisták, és különösen nem az iszlám esetére, ami a saját meghatározása szerint arra hivatott, hogy uralja a világot, nagy számban érkezve az országokba.

Nem kell rakétatudósoknak lennünk ahhoz, hogy lássuk, mi történt például Európában, olyan országokban, mint Franciaország, Németország, és itt, Olaszországban is. És ugyanez történik az Egyesült Államokban is. Egy nagyon érdekes könyv jelent meg "No-go zónák" címmel, ami olyan helyekről ír az Egyesült Államokban, ahol muszlim bevándorlók a saját törvénykezésüket vezették be, szembeszállva a törvényes állami hatóságokkal.

Így tehát a tömeges muszlim bevándorlást ellenezni valójában a hazafiság felelős gyakorlását jelenti az én megítélésem szerint. Olyan értelemben, hogy igen, azok az emberek, akik valódi menekültek, akik nem tudnak a saját hazájukban élni, őket be kell fogadnunk, és minden módon segítenünk kell őket. De nem ez a helyzet, amikor egyszerűen csak tömeges bevándorlásról van szó.

Kapcsolódó cikkeink:
- Katolikusok és a migráció: vannak-e jogos félelmek?
- Sarah bíboros: Minden nemzetnek jogában áll különbséget tenni menekültek és gazdasági migránsok között
- Cikklistánk a migráció vitájáról az Egyházban

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orgován Károly 2019.05.18. 20:24:15

A biboros úr nem nyilatkozhatta ezen kijelentéseket, mert ezeknek semmi közük nincs a valodi Igazsághoz. Ez az adó fizetők pénzén megszerzett közvélemény kutatásokból összeállított mai divatos propaganda, a tömegek figyelmének irányitására.

Gratia Copiosa 2019.05.18. 21:43:57

@Orgován Károly: Eloszor: A Katolikus Valasz nem bulvar es nem vulgar oldal. Azonnal elveszitene a hitelesseget es a meg nagyobb erteket a katolikus minoseget. 2., vegighallgattam Burke biboros valaszat a hozza intezett kerdesre: tokeletes a forditas. Nem ertem mirol beszel.

Orgován Károly 2019.05.19. 11:11:57

@Gratia Copiosa: Tisztelt uram (vagy hölgyem?), köszönöm a felhomályosítást de ha mindez tényleg így igaz akkor ön mi okból állnéven és nem a saját böcsületes nevén mutatkozik be?

Gratia Copiosa 2019.05.28. 02:59:54

@Orgován Károly: Nem volt feltetel a sajat nev hasznalsta. Sajnalom, hogy nem tud latinul, sok szepsegtol fosztja meg magat. A ket szot magyarra igy forditjak " Kegyelemben es bekeben boven legyen reszetek!" 1P1,2 Szent Peter elso levele elejen ezzel az qldassal szolitja meg az egyhazat Romaban." Ezek voltak az elso szsvai XVI. Benedek papa homiliajanak megvalasztasa utani elso szentmisejen a Sixtus kapolnaban. Az egesz homiliat latinul mondta, mivel a latin a Vatikan hivatalos nyelve. Gratia copiosa, ezt kerem es kivanom Onnek en is vele egyutt.

Orgován Károly 2019.05.28. 06:30:11

@Gratia Copiosa: Köszönöm szépen és önnek is viszont kívánom. De én nem nyelvtudásról beszéltem hanem a mindennapi valósággal való kapcsolatról ami a realitás felválalása nélkül nem megy. Ennek alapja és szerves része saját identitásunk= teljesitményképességünk= tetteink válalása. Tévejgés azt hinni, hogy ha a saját énközpontú képzeletünk legyen az személyes vagy csoportos, kialakít egy hozzánk igazodó értékrendű párhuzamos világot amibe a mi saját igazunk behejezesíti az IGAZSÁGOT bármit is elértünk vagy elérhetünk az életben. HOMOKRA ÉPITETT HÁZ! Ezért képes a gonosz annyi papot a bűn rabjává tenni. Mert azt hiszik okosabbak az átlag embernél. A saját világ átka. A sötétségüket világosságnak hiszik. Az okosság= a megértés forrása nem az inteligencia (latin és egyéb nyelvek ismerete) hanem az alázat az Igazsággal szemben Aki ezért Világosságában részesit Mert az övé és Megígérte!! OTT FÚJ AHOL AKAR!!
süti beállítások módosítása