Az olasz püspöki kar tagjai is bírálják Matteo Salvini hitvallását
2019. május 21. írta: Katolikus Válasz

Az olasz püspöki kar tagjai is bírálják Matteo Salvini hitvallását

y6ew749snfwqxt16yt2pw9ypuxt16yt2pw9yt.jpgMájus 20-án kezdődött el Rómában az olasz püspöki konferencia 73. rendes nagygyűlése. A gyűlésen téma volt az olasz belügyminiszter és kormányfőhelyettes Matteo Salvini (a kezdőképen jobbra) napokban tett "hitvallása" is.

Nem élhetünk az emlékeinkből, a vallási hagyományainkra és szimbólumainkra hivatkozásokból, vagy a magatartásunk külső megnyilvánulásaiból. Olaszokként Európa legjobb arcát kellene mutatnunk a fiataljainknak, a bevándorlóinknak, és a nálunk partot érőknek, mivel mi vagyunk az ő első állomásuk.

- közölte a felszólalásában Gualtiero Bassetti bíboros, az olasz püspöki konferencia elnöke, egyértelműen Salvini megnyilvánulására utalva. Aggódva az Európában erősödő nemzetállami gondolkodás miatt, a bíboros hozzátette:

Elsősorban nem Európával van a probléma, hanem Olaszországgal: azzal, hogy a nemzetünkre politikai közösségként igyekszünk tekinteni.

A püspöki kar elnökénél sokkal élesebb hangot ütött meg Salvinivel és támogatóival szemben Domenico Mogavero, a szicíliai Mazara del Vallo püspöke (a kezdőképen balra):

Nem hallgathatunk tovább, látva ennek az egyre arrogánsabb miniszternek a kérkedését. Nem engedhetjük tovább, hogy kisajátítsák a hitünk szent jelképeit, hogy azokkal az embertelen és történelmietlen nézeteiket terjesszék, amik szöges ellentétben állnak az evangélium üzenetével.

- mondta Mogavero püspök. A püspök a bevándorlásellenességük miatt a kollektív kirekesztést javasolta a belügyminiszterrel és támogatóival szemben:

Azok, akik vele [Salvinivel] vannak, nem nevezhetik magukat keresztényeknek, mivel megtagadták a szeretet parancsolatát.

A 77 éves Gualtiero Bassetti Perugia érseke, aki Ferenc pápa "a perifériákról kiemelt" meglepetésemberének számít. A Szentatya 2014-ben bíborossá, 2017-ben (75 éves korában, öt évre) az olasz püspöki konferencia elnökévé emelte, de megtette őt a Püspöki Kongregáció, a Klérus Kongregációja, és a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa tagjának is. A bíboros nagy hangsúlyt fektet a szegények és elesettek (köztük a bevándorló migránsok) támogatására, és támogató szószólója a hagyományos latin rítusú szentmisének is.

A 72 éves Domenico Mogavero püspök sok tekintetben az olasz püspöki konferencia kivételes alakjának számít. 2016-ban, amikor a teljes püspöki kar a tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy az olasz törvényhozás a házassággal közel azonos jogállású elismerést adott a homoszexuális élettársi kapcsolatoknak, egyedül Mogavero püspök fejezte ki támogató kiállását az intézkedés mellett. A püspök korábban (2011-ben) ajánló előszót írt Ferruccio Pinotti "A titkos Wojtyla" című könyvéhez, amiben az újságíró szerző II. János Pál pápáról próbálta bizonyítani, hogy méltatlan rá, hogy az Egyház szentként tisztelje.

(Források: ansa.it, ansa.it/en, gloria.tv)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapsihapsi 2019.05.23. 08:09:44

Függetlenül attól, hogy Casta Meretrix aktuális, bérlettel rendelkező ügyfele a liberális szubkultúra, Róma soha nem a nemzetekben, hanem a globális politikában gondolkodott.
És ezen a ponton érdemes a józan parasztész világánál elgondolkodni, hogy valóban az a Római Birodalom a Nagy Kéjnő, aki a hét dombon ül, aki soha nem bujálkodott, hanem az asztalra csapott, és módszeresen leigázta a teljes világot, vagy az, aki Nagy Károlytól a liberális EU-ig mindenkivel ágyba bújt, akitől pénzt vagy befolyást remélt.

csaba carmarthen 2019.05.25. 16:44:00

A legrosszabbnak el kell jönnie. Semmit sem lehet egyszerre megvalósítani. Atyám meg fogja mutatni hatalmas segítő kezét a szegényeknek, de a hitehagyókat és a lázadót keletről tüzes hurrikán fogja megégetni bűnös dolgaik miatt, amelyeket elkövettek... A bűnös meg fog halni bűne miatt. Ha az én napom előtt megtér, helyreállítja, amit lerombolt, és beismeri bűnét, meg fogok bocsátani neki. Nem fog meghalni, hanem élni fog.

Ez az én háromszorosan szent törvényem.

www.tlig.org/hu/humsg/hum894.html

csaba carmarthen 2019.05.26. 02:04:20

www.infowars.com/watch/?video=5ce859c1f369df0012eb752f

Burke Biboros az iszlamo-globalista hatalomátvételről Nyugaton

Gratia Copiosa 2019.05.29. 08:54:30

Aki nincs ellenünk az velünk van. Ezek szerint és viszont, aki ellenünk van az ellenünk van. Tehat a pozitiv es a negativ nem homogén. A négyzet nem kör, és lehet sorolni. Jogunk van megkülönböztetèshez.
süti beállítások módosítása