Svájc katolikus nőszövetsége is női papokat és diakónusokat akar
2019. július 11. írta: Katolikus Válasz

Svájc katolikus nőszövetsége is női papokat és diakónusokat akar

Akár saját "katolikus egyházat" is alapítanának, ha az Egyházban nem érnek célt.

dsc_0187_bearb.jpgA német "Mária 2.0" mozgalomhoz hasonlóan júniusban Svájcban is egyházbojkottot tartottak nők a Svájci Katolikus Nőszövetség (SKF) vezetésével a nők felszentelt egyházi szolgálatát követelve.

A Horizonte magazinnak nyilatkozva a nőszövetség elnökhelyettese, Vroni Peterhans azt mondta, kötelességüknek tartják "kitartani és folytatni - tartozunk ezzel a tagságunknak". Ennek keretében tárgyalásokat szeretnének folytatni a svájci püspöki konferenciával, egyúttal pedig pénzügyi nyomást is helyeznének a helyi egyházközösségekre, hogy a céljukat elérjék.

A nőszövetség tagjai "kísérleti jelleggel" egyelőre azzal is megelégednének, ha a nők diakónusi felszentelését elérhetnék. "A régi struktúrák a mai korban már nem felelnek meg." - nyilatkozta Peterhans. Szerinte az egyházközösségekben "alkalmas karizmatikus nők és férfiak" vannak, akik azonban nem tölthetik be az áhított szolgálatot, "mert nem felelnek meg a katolikus egyház korlátozó előírásainak". "Pedig ezek a nők közelebb állnának az emberekhez, mint egy Indiából vagy Afrikából érkező pap." - magyarázta az elnökhelyettes.

Peterhans egyesítené azokat az európai katolikus nőmozgalmakat, amelyek a nők egyházi felszentelését akarják. A nőszövetség vezetője azt sem zárta ki, hogy kiválnak az Egyházból és külön "katolikus egyházat" alapítanak, ha az Egyházon belül nem érik el a céljaikat.

Az SKF Svájc legnagyobb női szervezete, 600 tagcsoporttal, és összesen 130 000 taggal.


(Forrás: katholisch.de)


Kapcsolódó cikkeink:
- A nők pappá szentelését követeli Németország legnagyobb katolikus nőszövetsége
- Mária 2.0 - A Szűzanyáról elnevezett női egyházbojkott kezdődik Németországban
- Ellenkezdeményezéseket indítottak német katolikus nők a "Mária 2.0" kampánnyal szemben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mikrobi 2019.07.11. 16:55:20

Az a baj, hogy nem értik, hogy itt nem szolgálatról van szó, hanem szentségről. Ha így gondolkoznak, már most nem katolikusok:-(

csaba carmarthen 2019.07.12. 01:18:29

Mióta a gyuri benyomta a fletót...minden csodálatosan halad előre.
...és a forradalmi ngo-civilek megjelentek az egyhazban is

vadna 2019.07.21. 09:34:48

JONAPOT!!ERDEKLODNEK HOGY KOZZZUZEMI SZAMAL FIZETESEBEN TUDNAK E SEGITENI? VILLANYSZAMLA 7000 FT VIZ ELMARADT 6 EZER FT))TV TELEFON NET 13 EZER FT 16 NAPIG VOLTAM KORHAZBA HEREN FOLYAMATOS MAGS CUKOR MIATT TALYOG ALAKULT KI ARRA MUTOTTEK 17 EN ENGEDTEK HAZA ,,CSALAD JART BE NAPONTA UTAZAS 2500 FT VOLT ...JELENLEG KAZINCBARCIKARA ILL... MISKOLCRA JAROK KOTOZESRE VARGA ZOLTAN VADNA SZABADSAG TER 15 VAGY VARGANE SZUCS CSILLA ERSTE BANK 116 00006 00000000 2576 6862 ha lehet kuldjenek mar PRONTOSAN SEBFERTOTLENITO GELT 70 5189043 van egy sipoly lagyreszen ahol a het db dren volt

lagyreszt peniszt herezacskot mutottek TALYOG VOLT A CUKORBETEGSEG MIATT ILL.. NEHEZ FIZIKAI MUNKA MIATT EMELES

csaba carmarthen 2019.08.02. 15:40:56

youtu.be/1s1KPfTY6LU

onepeterfive.com/chief-exorcist-father-amorth-padre-pio-knew-the-third-secret/

(...)Secret of Fatima – connection with future

So many of you innocent and trusting souls fail to grasp the evil that is about to unfold. My children, and I include those reading these Messages for the first time, out of curiosity, who may feel a gap in your spiritual welfare, listen now.

You and your fellow brothers and sisters are being led into a world dictated by the group, foretold in the last Secret of Fatima, to which you are not privy, where you will soon find the following.

Your money will be worthless and the only way to trade will be in gold or silver.
You will need to pray in groups and find a sacred servant, brave enough, to stand up before the persecution
You must find shelters for prayer because your churches will be sold for monetary gain.
Hold onto Scripture, you may never have read them before, but be assured, copies will be impossible to buy in the future.
Set up Prayer Groups to pray for the salvation of mankind. In three years time you will understand why this is important.(...)
fatherofloveandmercy.wordpress.com/2011/01/01/media-and-other-censorships-to-come/

youtu.be/vIJHTQYQ6_k

youtu.be/JNS-qh_uSF8

csaba carmarthen 2019.08.04. 08:07:20

ÉN VAGYOK. Kicsim, fogadd békémet! Azért jöttem el hozzád, hogy egy kis vigasztalást kapjak szívedben. Szívemben van egy seb, amely elviselhetetlen... A vadállat követői ma meggyaláznak engem szeretetem Szentségében. Elárulják, leköpik a Szeretetet és rátaposnak. Most az ő gonosz kezükben vagyok. Tudod-e, hogy mit jelent ez? Örök áldozatom van kezükben. Megköveznek engem. Megesküdtek egymás között, hogy eltüntetnek engem tabernákulumomból. Figyeld meg! Közel van a nap, amikor hivatalosan kijelentik, hogy el kell távolítani engem tabernákulumomból és üres cintányért kell állítani helyemre... és be fog teljesedni Dániel próféta jövendölése. Leányom, soha ne gyengülj meg hitedben és hűségedben, soha ne aludj, soha ne kételkedj! Pihentess meg, kedvesem, pihentess meg!... IC

www.tlig.org/hu/humsg/hum876.html