Papok és diakónusok is támogatják a nők pappá szentelését követelő "Mária 2.0" nőmozgalmat Németországban
2019. szeptember 26. írta: Katolikus Válasz

Papok és diakónusok is támogatják a nők pappá szentelését követelő "Mária 2.0" nőmozgalmat Németországban

kna_maria_2_0_190513_93_000027.jpgA freiburgi egyházmegye több papja és diakónusa is csatlakozott a nők pappá és diakónussá szentelését követelő német "Mária 2.0" mozgalom támogatói közé. Egy másik, az interneten közzétett támogatói ívet mostanra közel 100 német pap és 40 diakónus írta alá.

A támogatók között van a jezsuita író és iskolaigazgató Klaus Mertes, az erkölcsteológus pap Eberhard Schockenhoff, és Hubert Streckert karlsruhe-i esperes is. Korábban a paderborni érsek, Hans-Josef Becker hívta fel magára a figyelmet azzal, hogy a támogatásáról biztosította a mozgalmat.

A nők egyházbeli szerepe lesz az egyik témája a német püspöki konferencia által kezdeményezett "szinódusi út" nagyszabású megbeszéléssorozatnak, amely 2020 tavaszán (a katholisch.de cikke szerint 2019. decemberében) veszi kezdetét. A "szinódusi út" másik három kijelölt témája a "papi hatalommal való visszaélés", a "szexuális erkölcsök", és a "cölibátus" lesznek, amelyek mindegyikében változtatásokat szeretne elérni a német egyház az Egyház tanításában és gyakorlatában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2019.09.27. 02:42:25

Na und? Miert kell errol püspoki konferencia? Nincs valaszuk? Nem tudjak mi a valasz? Bizonytalanok? Ezeket a kerdeseket az Anyaszentegyhaz megvitatta, megszenvedte, tobb zsinaton megfogalmazta ex kihirdette, talan mar nem ervenyesek a korabbi zsinatok dekretumai, hatarozatai? Ha azok nem ervenyesek a papai mas megnyilatkozasokkal egyutt, akkor miert irnak ujabb es ujabb enciklykakat a jelenkori es jelenlegi papak es a II. Vatikani zsinat peldaul ha ugysem es eleve nem ervenyes? Ha mar semmi sem hasznal a mozgalmar globalista aktivistaknak a legerzekenyebb testreszukre a penztarcajukra taposok: Az anglikanok kiszamoltak, hogy egy katolikus pap negyszer kevesebbe kerul egy plebanianak, mint egy nos anglikan lelkesz, raadasul a katolikus notlen pap hetszer tobb munkat kepes elvegezni mint ok.
süti beállítások módosítása