Magánkihallgatásra hívta meg Ferenc pápa az LMBT-lobbista James Martint
2019. szeptember 30. írta: Katolikus Válasz

Magánkihallgatásra hívta meg Ferenc pápa az LMBT-lobbista James Martint

Az amerikai jezsuiták lapja "nyilvános kiállásként" és "bátorításként" értékelte a meghívást.

or300919_18.jpgMagánkihallgatáson fogadta szeptember 30-án Ferenc pápa az LMBT-mozgalom Egyházon belüli hangját, a Vatikán kommunikációs tanácsadójaként alkalmazott jezsuita papot, James Martin SJ-t.

A félórás délelőtti megbeszélés a nyilvánosságtól elzárva zajlott a Vatikán Apostoli Palotájának pápai könyvtárszobájában, ahol Ferenc pápa a magasrangú diplomatákat és vallási vezetőket is fogadni szokta. Ezt a tényt a jezsuita America magazin, amelynek Martin a vezető szerkesztője, "rendkívül jelentős támogatói kiállásként és bátorításként" értékelte az LMBT-lobbista James Martin felé.

Azzal, hogy ezt a helyet választotta a találkozóra, Ferenc pápa nyilvános kiállást tett. Bizonyos módon maga a találkozó volt az üzenet.

- hangsúlyozza ismét a beszámolójában az America magazin.

Bár a megbeszélés tartalmáról pontos részleteket nem tudni, mint Martin elmondta, az "LMBT katolikusok" "tapasztalatait, örömeit, reményeit, bánatait és aggodalmait" osztotta meg Ferenc pápával. "A feléjük végzett saját szolgálatomról is beszéltem, és arról, mennyire kirekesztettnek érzik ők magukat."

Ezt a kihallgatást annak jeleként láttam, hogy a Szentatya törődik az LMBT emberekkel.

"Nagyon megindított a találkozásom egy igazi pásztorral." - tette hozzá Martin. Az America magazin egy névtelen forrásra hivatkozva azt is tudni véli, hogy Ferenc pápa elolvasta James Martin 2017-ben megjelent könyvét is, amelyben Martin az Egyházat "hídépítésre" buzdítja az "LMBT közösség" felé.

James Martinnak immár ez a harmadik találkozása Ferenc pápával, jóllehet most először folytatott hosszabb megbeszélést is a Szentatyával. Először a Szent Márta házban találkoztak 2016-ban, ahol Ferenc pápa röviden üdvözölte őt.

A második találkozásukra a múlt hét elején került sor, amikor a Szentatya Martint is üdvözölte a Vatikán Kommunikációs Dikasztériumának tagjaként, a dikasztérium plenáris ülésén. Ferenc pápa ekkor hívta meg az amerikai jezsuitát a mai magánkihallgatásra.

A botrányairól híres LMBT-lobbista pap 2017 óta dolgozik a Vatikán kommunikációs tanácsadójaként. Szinte naponta nyilatkozik vagy tesz közzé valami meghökkentőt, a tevékenységében ugyanakkor a liberális média mellett a jezsuita elöljárói és több püspök (Ferenc pápa kinevezései óta már bíborosok is) támogatják.

Szerinte - többek között - "LMBT szentek" fognak várni minket a mennyben; a Katekizmus homoszexualitásról szóló részét frissíteni kellene, mert a homoszexuális cselekedetek nem "rendetlenek", csak "mások"; a homoszexuális embereknek pedig nem kell tisztaságban élniük. Martin legutóbb akkor került megint a hírekbe, amikor idén nyáron szentmisét celebrált New Yorkban az LMBT Pride ("Meleg Büszkeség") fesztivál tiszteletére.

Mostanra már több amerikai püspök, de még Robert Sarah bíboros is figyelmeztette a híveket arra, hogy kerüljék a pap súlyosan téves és megtévesztő tanításait.


(Forrás: America - The Jesuit Review)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása