Pán-amazóniai szinódus: önálló amazóniai miserítus, házasok pappá szentelése, Greta Thunberg
2019. október 09. írta: Katolikus Válasz

Pán-amazóniai szinódus: önálló amazóniai miserítus, házasok pappá szentelése, Greta Thunberg

gmain.png"Bennszülött rítusok" alapján önálló ún. "amazóniai miserítus" létrehozásáról folytattak eszmecserét a meghívott püspökök a pán-amazóniai szinódus második napján - írja az argentin ValoresReligiosos híroldal szinódusi tudósítója. A hírt Ferenc pápa barátja és életrajzírója Austen Ivereigh, brit katolikus újságíró is megerősítette a Twitter oldalán.

Az új miserítus indítványozói a felvetést azzal indokolták, hogy az amazóniai térségnek nemcsak sajátos "környezeti ökoszisztémája", de sajátos "egyházi ökoszisztémája" is van.

Ugyanezen a napon a házas férfiak pappá szentelésének kérdése is előkerült. Erre a felvető indoklása szerint azért lenne szükség, hogy a krónikus paphiányban szenvedő területek lakói ne érezzék úgy, hogy az Egyházban vannak "elsőrangú katolikusok", akik könnyen áldozáshoz tudnak járulni, míg vannak "másodrangú katolikusok, akik arra vannak ítélve, hogy két éven át nélkülözzék az Élet Kenyerét".

Szó esett még a fiatalok részvételéről is "az átfogó ökológiáért folytatott küzdelemben", aminek felvetője a svéd Greta Thunberget emelte ki követendő példaként.

[Megj.: A Szentszék engedélyezte a tudósítóknak, hogy beszámoljanak a szinódusi megbeszéléseken elhangzottakról, de csak azzal a feltétellel, hogy nem közölhetik, hogy a felvetések és idézetek kitől hangzottak el. - KV szerk.]


(Források: ValoresReligiosos, Austen Ivereigh)


Kapcsolódó cikkünk:
- Pogány "ökológiai szertartást" mutattak be a vatikáni kertekben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.10.09. 00:45:59

Izgalmas napok jönnek!
Szükség van az imáinkra. Jobban, mint bármikor.

Intersziti 2019.10.09. 05:41:55

A képen pedig az új rítus "Megy a Rajna, megy a Rajna Amazonasba" kezdetű introitus-esőtánc bemutatóját láthatjuk.

csaba carmarthen 2019.10.10. 03:05:01

...ja és Bergoglio ismét az ateista ujságíró barátjával csevegett...aki nemrég azt vette ki a szavaiból, hogy valòjában nincs mit aggódni, mert ùgysincs pokol...

Most meg...
youtu.be/cp4DTtWpzwE
Ja...de ez csak az ő értelmezése
Bár hivatalosan nem tagadták hogy a mondottakat így is lehet értelmezni...

Most meg azt

csaba carmarthen 2019.10.10. 03:19:27

Ja és volt egy kellemetlen kérdés az egyik újságíró részéről...ti a most is folyamatban lévő csecsemőgyilkosságokról az piadesztára emelt amazóniában...
youtu.be/6MHcO3oEe-g

Ezek valòságát a szinódus ensz képviselőnője tényként beismerte...

A SZINÒDUS ENSZ KÉPVISELŐNŐJE(!!!)
(..tényként beismerte..)

De az volt akit zavart a kèrdèS............,.

csaba carmarthen 2019.10.10. 04:11:05

youtu.be/hBwaXpMVOkE

"ROSSZ IDŐKET ÉLÜNK
ROSSZ CSILLAGOK JÁRNAK
ISTEN ÓVJA NAGY CSAPÁSTÓL
MI MAGYAR HAZÁNKAT"

m.uzenetek.eu/news/a-keresztes-imahadjarat-imai/

Gratia Copiosa 2019.10.12. 09:53:37

A protestansok, szabadegyhazas evengelizalok Afrikaban, Del-Amerikaban, ha nem is ertunk veluk egyet sok mindenben, azt viszont el kell ismerni, hogy nem sokat torodnek az inkulturacioval, kizarolag az Evangeliummal torodnek es mellbevagoan hirdetik Krisztust, sot magaval az Ige hirdetesevel demonokat uznek ki, minden engedely nelkul. - nem kritizalom a mi szabalyainkat - Szent Pal mondja a Korintusiaknak: " Elhataroztam ugyanis, hogy nem akarok masrol tudni koztetek csak Jezus Krisztusrol a megfeszitettrol. Aztan mondja felve es remegve mentem hozzatok. Tanitasom ezert nem a bolcsesseg elragado szavaibol allt, hanem a Lelek es az ero bizonysagabol, hogy hitetek nem emberi bolcsesseg Ihanem ISTEN EREJE legyen az alapja. " sokfele szokas volt Asia Minorban, a Romai Birodalomban, Palt nem erdekelte, kozombos volt. Most mi valtozott a valtozatlan ragyogasu egyhazban? Nem akarom elvenni az arcfestekeket, a fuszoknyat es a madartollas diszeket senkitol, de miert kell ebbol provokaciot es ugyet csinalni? Nem a tollak hasznalatara kernek engedldyt, hanem az egyhaz tanitasanak megvaltoztasara, amit eddig egyik misszios teruleten sem kertek .Ezt viszont nem veluk kell megbeszelni, hanem azokkal az igehirdetokkel, akik az Evangeliumot es az egyhaz tanitasat elarultak, mert ideologizaltak es reletivizaltak az oserdoben, ahol nincsenek "falak", igy fulei sincsenek, mindenki azt hirdet ami tetszik, nem kap apostoli vizitatort pedig kellene. Erdekes, hogy Kalocsan ezer ev alatt senki nem kovetelte, hogy az aldozati adomanyokat a fejukon hozzak az oltarhoz, mert naluk hagyomany az uveges tanc. Mert nem sugott nekik a hitoktato, a pap, a plebanos es a kalocsai ersek sem. Ugy nez ki meg ma sem.
süti beállítások módosítása