A Teverébe hajították a pán-amazóniai szinódus Földanya-szobrait
2019. október 21. írta: Katolikus Válasz

A Teverébe hajították a pán-amazóniai szinódus Földanya-szobrait

"Egyetlen okból tettük..." - Közleményben adtak magyarázatot az elkövetők.

Ismeretlen elkövetők megelégelték a "Pachamama" ("Földanya") szobrok jelenlétét a római Santa Maria in Traspontina katolikus templomban, és hétfő kora reggel a megszerzésük után a Tevere folyóba hajították őket.

A tettesek az akcióról készített videójukat az interneten is közzétették:

A szobrok közül összesen öt végezte így a folyóban. Minden valószínűség szerint egy továbbra is ki van állítva a pán-amazóniai szinódus üléstermének pulpitusa előtt.

A mezítelen és várandós női alakot ábrázoló szobroknak az elmúlt napokban többféle, ellentmondásos értelmezése is született. A szobrokat a Santa Maria in Traspontina templomban kiállító egyik perui pap szerint az alak "az Amazóniai Szűzanyát" és magát Istent is ábrázolja, aki "egyszerre Atya és Anya".

A pán-amazóniai szinódus tárgyalótermében kihelyezett változatról egy amazóniai püspök azt állította a szinódus sajtótájékoztatóján, hogy az "a termékenységet, a nőt, az életet" szimbolizálja, amelyek mindegyike jellemző az amazóniai térségre. A püspök ragaszkodott ahhoz, hogy a faragvány értelmezéséhez "szükségtelen bármiféle kapcsolatot teremteni Szűz Máriával vagy egy pogány elemmel".

A szinódus több újságíró kommentátora ugyanakkor a női alakban - az ábrázolása alapján - egyértelműen az amazóniai bennszülöttek "Pachamama" ("Földanya") termékenység-istennőjét ismerte fel.

73042010_2582664078461365_3595743076863180800_o.jpg

Földanya-szobrok a római Santa Maria in Traspontina templom egyik mellékoltáránál.

A pogány szobrok és szertartások jelenléte a Vatikánban és katolikus templomaiban már az amazóniai szinódus október 6-ai megkezdése óta sérti sok katolikus hitét és érzékenységét. A rájuk érkezett verbális reakciók alapján várható volt, hogy a hívek között előbb vagy utóbb lesznek, akik velük szemben tettekre szánják el magukat.

Paulo Ruffini, a vatikáni szóvivője a hétfőn tartott szinódusi sajtótájékoztatón "szégyennek", "a párbeszéd lelkülete elleni" akciónak, és a bennszülöttekkel szembeni "inzultusnak" minősítette a szobrok folyóba hajítását. A szóvivő a nyilatkozatában ugyanakkor megerősítette, hogy "ezek a szobrok az életet, a termékenységet, és a Földanyát jelképezik".

75233645_2582675335126906_2302441304920948736_n.png

Földanya-szobrok az október 4-én a vatikáni kertekben tartott "ökológiai szertartáson".
A szertartást Ferenc pápa is megtisztelte jelenlétével.

Az állítólagos elkövetők az akció videójának közzététele után egy közleményt is eljuttattak több katolikus sajtóorgánumhoz. A közleményük így szól:

Egyetlen okból tettük:

A mi Urunkat és Megváltónkat Jézus Krisztust, az Áldott Édesanyját, és mindazt, aki Krisztust követi, a saját Egyházunk tagjai támadják. Ezt mi nem fogadjuk el! Többé nem maradunk csendben! Elkezdünk cselekedni, MOST!

Mivel szeretjük az emberiséget, nem fogadhatjuk el, hogy egy bizonyos régió népeit ne kereszteljék meg, és megfosszák őket ezzel a mennybe jutástól.

Kötelességünk Isten szavát követni, ahogy azt a szentséges Anyánk is tette.

A megváltásnak nincs más útja.

Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!

Mi is beszámoltunk az amazóniai térségből olyan egyházi misszióról, ahol a szolgálatot teljesítő papok helyesnek látják, hogy soha senkit nem keresztelnek meg. A német Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusa egy október 16-ai interjújában erősítette meg ezt, mint a térségben létező egyházi trendet: 

"Vannak püspökök, akik azzal dicsekednek, hogy Amazónia egyetlen szülöttjét sem keresztelték meg, és hogy még a keresztséget is elvetik, mint a gyarmatosítás szimbólumát, vagyis szégyellik a keresztséget."

A gloria.tv hírfolyam szerint Müller bíboros ezzel a pán-amazóniai szinódus egyik szervezőjére és a sokat vitatott munkadokumentumának szerzőjére, az osztrák Erwin Krautler püspökre is utalt, aki nyilvánosan kijelentette: "sohasem kereszteltem meg egyetlen indiánt sem, és nem is fogok".

Az eset miatt James Martin SJ, a Vatikán LMBT-lobbista kommunikációs tanácsadója mély aggodalmát fejezte ki a Twitter oldalán:

Megdöbbentő az a gyűlölet és megvetés, amit az amazóniai szinódus kirobbantott. A gyűlölet a bennszülött emberek és kultúráik iránt, humornak álcázva. A 'másokként' való ábrázolásuk. És természetesen a gyűlölet Ferenc pápa iránt. Mindez a gyűlölet elkerülhetetlenül erőszakhoz vezet.

- írta az amerikai jezsuita pap.


Kapcsolódó cikkeink:
- "Keresztutat" járt Rómában a pán-amazóniai szinódus résztvevőinek egy csoportja
- Pogány "ökológiai szertartást" mutattak be a vatikáni kertekben

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Becomoco 2019.10.22. 10:01:33

Jól tették, végre!

Intersziti 2019.10.22. 10:17:34

Lájk.
James meg menjen el sztájlisztnak vagy lakberendezőnek a TLC-be.

csaba carmarthen 2019.10.22. 13:07:15

A szinódus egyik résztvevője:
"Ez nem vallásról szól, hanem politikáról"
A kérdésre hogy miért mondja ezt:
"MERT KOMMUNISTA VAGYOK"
》》》

But according to one Brazilian volunteer taking part in the REPAM-sponsored Amazon synod events at the Carmelite Church, “it’s not about religion. It’s about politics.” When asked why he would say this, the man responded: “Because I am a Communist.”

An anthropologist weighs in
An anthropologist who spoke to LifeSite on condition of anonymity said that, in his view, the mysterious statue is an “idol invented for the Amazon synod,” and is devoid of both history and culture.

He explained: “The Pachamama is a divinity linked to the Incan civilization, historically venerated by the peoples who inhabit the Andean plateau (Aymara, Quechua). It is considered the goddess of nature, land, agriculture, fertility, etc.”

www.lifesitenews.com/mobile/news/symbol-of-life-or-pachamama-vatican-and-repam-synod-organizers-divided-on-identity-of-mysterious-statue

》》》
Felszabaditás teológia=kommunizmus "a báránynak látszó"

blogs.spectator.co.uk/2015/05/former-communist-spy-kgb-created-catholic-liberation-theology/

„Innen, ahol mint „napba öltözött Asszony” jelentem meg, hívok mindenkit, hogy gyűljetek égi Vezéretek köré. Ez a nagy harc ideje köztem és a vörös Sárkány, meg a fekete vadállat rendelkezésére álló hatalmas sereg között. A marxista ateizmus és a szabadkőművesség vezetik ezt az egyesült sereget, hogy az egész emberiséget istentagadásra és Isten elleni lázadásra vigyék. Maga Lucifer áll az élén, aki ma megismétli kihívását, szembehelyezkedik Istennel, hogy önmagát imádtassa istenként. Vele együtt küzd minden démon, akik ezekben az időkben visszaözönlöttek a földre a pokolból, hogy a lehető legtöbb lelket vigyék vesztébe. Velük egyesült minden kárhozott lélek, és azok, akik ebben az életben járják Isten visszautasításának útját, akik megbántják, káromolják Őt, és az önzés, a gyűlölet, a gonoszság és a tisztátalanság útját járják. Egyetlen céljuk az élvezetek keresése, minden szenvedélyüket kielégítik, harcolnak a gyűlölet, a gonoszság és az istentelenség diadaláért. A sereget, amelyet magam vezetek, az angyalok és a mennyország szentjei együttesen alkotják szent Mihály főangyal vezetésével, aki az egész mennyei sereg vezére. Ez igen nagy ütközet, amely főleg lelki síkon folytatódik..."

Paul_J._Jakobius_-_Utolso_harc_60-87.pdf

Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a bárányhoz hasonló vadállat, az egyházi élet belsejébe beszivárgott szabadkőművesség ellen, amely Krisztust és Egyházát akarja tönkretenni. Hogy ezt a célt elérje, új bálványt akar állítani, vagyis hamis Krisztust és hamis Egyházat. Az egyházi szabadkőművesség parancsokat és hatalmat kap a különböző szabadkőműves páholyoktól és azon dolgozik, hogy titokban mindenkit rávegyen ezekkel a titkos szektákkal való együttműködésre. Ezért kecsegteti a nagyra törőkét a gyors karrier kilátásával; elhalmozza javakkal a pénzéheseket; segíti tagjait, hogy elsőként foglalják el a legfontosabb állásokat, miközben alattomosan, de határozottan kirekeszti mindazokat, akik nem hajlandók tervét támogatni. A bárányhoz hasonló vadállat az első vadállat színe előtt annak minden hatalmát valóban gyakorolja, a Földet és lakóit az első vadállat imádására kényszeríti. Az egyházi szabadkőművesség egyenesen azt szorgalmazza, hogy a vadállat tiszteletére szobrot állítsanak és mindenkit kényszerít, hogy e szobrot imádja. De az Úr szent törvényének első parancsa szerint egyedül az Istent kell imádni, és egyedül Őneki kell megadni az istentisztelet jeleit. Tehát Istent fölcseréli egy hatalmas, erős, uralkodó Bálvánnyal. Olyan hatalmas bálvánnyal, amely halálba juttatja mindazokat, akik nem imádják a vadállat szobrát. Olyan hatalmas és uralkodó bálvánnyal, amely elrendeli, hogy mindenkinek, kicsinek és nagynak, szabadnak és szolgának jelöljék meg jobb karját vagy homlokát, és senki se adhasson vagy vehessen, ha nem viseli a vadállat jelét, vagyis nevét, vagy nevének számát.

youtu.be/JqNZBYrt1aE

csaba carmarthen 2019.10.22. 16:41:12

"Megdöbbentő az a gyűlölet és megvetés (...) Mindez a gyűlölet elkerülhetetlenül erőszakhoz vezet."

Igazi forradalmár
(reformradalmár youtu.be/4eTVaPyrH-I )

“Hazudtunk reggel, éjjel meg este”
youtu.be/Nu-eYHc6iXU

(Lifted right out of Saul Alinsky and his comi-type methods....
youtu.be/3erQEQt2ahE )

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.10.23. 17:29:17

Sehol sem vagyunk már biztonságban, Rómában sem. A pogányságot teszik kötelezővé. Akik ezt megengedték, hogy katolikus templomba vigyék ezeket a bálványokat, és azok a jezsuiták, akik ezt támogatják, vajon hogy értelmezik a Hiszekegyet?

csaba_carmarthen 2019.10.24. 01:40:56

@Otido: Szt Pal mindezt vilagosan megjovendolte:

"Semmikepen el ne ámítsanak titeket, hiszen előbb be kell következnie az elpártolásnak es nyilvánvalóvá kell lennie
a bűn emberének, a kárhozat fiának, az ellenségnek, aki Isten fölé emelkedik es mind a fölé, ami szent. Sőt Isten templomában foglal helyet s azt állítja magáról, hogy Isten". - (2 Tessz 2, 3-4)

"előbb be kell következnie az elpártolásnak"(2 Tessz 2,3)....

jezsuita.blog.hu/2010/06/30/inside_the_oracle
www.youtube.com/watch?v=yHZ6e_-Mec4

"be kell következnie az elpártolásnak"(2 Tessz 2,3)...

www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/vaticancityandholysee/9073811/The-Pope-will-die-within-a-year-Vatican-assassination-fears-revealed.html

uzenete.blogspot.com/2014/01/alberto-villasana-levele-xvi-benedek.html

"csak annak kell még az útból eltűnnie, aki késlelteti" (2 Tessz 2,8).....

www.bbc.co.uk/news/av/world-europe-21421810/lightning-strikes-st-peter-s-basilica-as-pope-resigns

csaba_carmarthen 2019.10.24. 01:54:54

@Otido:
" jezsuiták, akik ezt támogatják, vajon hogy értelmezik a Hiszekegyet?"

Van aki igy:

Régóta élt bennem a nyugtalan kíváncsiság megismerni az igazságot a szabadkőművesekről, akiket a Jézus Társasága legnagyobb, százados ellenségének tartott. Miután vissza lettem helyezve a laikus állapotba, eltitkolva való kilétemet, beléptem a szabadkőművesek közé, és
a legtisztább szándékkal elhatároztam, hogy személyesen
győződöm meg a sok vád igazságáról vagy hamisságáról.
Feljutottam a legmagasabb fokokig, és ma birtokában
vagyok egy olyan tökéletes ismeretnek mind a két intézményre vonatkozóan, amelyet nem mások elbeszéléséből, hanem hosszú évtizedek személyes tapasztalatából gyűjtöttem fel.

mek.oszk.hu/12400/12486/12486.pdf

ill igy:
i0.wp.com/veritas-vincit-international.org/wp-content/uploads/2015/01/pope-francis-horned-hand-signal.jpg?ssl=1

veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/

Mas Jezsuitak pedig mindennek szenvedo alanyai:
www.atv.hu/kulfold/20130320_megkotoztek_majdnem_megfulladtunk_jalics_ferenc_is_az_uj_papat_vadolja

(Jalics Ferenc atyanak Szt Peter Szekenek atvetele utani ELSO napon egyoras privataudienciara kellett mennie Romaba.
Ennek tartalmat senkivel nem kozolte, de ezutan folyamatosan ujra irattak vele egy nyilatkozatot...

ti. hogy Bergoglionak semmi koze sem volt a bezaratasahoz es a kinzasaihoz...

Ezek a nyilatkozatok sorra felkerultek a jezsuita honlapra, majd lecserelodtek

Jalics atya nem vadolt senkit, de engedelmessegbol sem volt kepes hazudni, igy legalabb 5-szor atirattak vele a nyilatkozatat....

Igy legalabb azok is tudjak hogy mi az igazsag akik elotte soha nem hallottak az ugyrol...

csaba_carmarthen 2019.10.24. 02:10:41

@Otido: hasonlo szenvedo alany Henri Boulad SJ atya is

O azt mereszelte mondani a Vaci Piaristaknal, miutan megkapta a magyar allampolgarsagot, hogy a Francia allampolgarsag felveteleben a rejtett kez akadalyozta meg ot...

..a rejtett kez (hidden hand) ...
veritas-vincit-international.org/2015/01/18/hand-signals-of-freemasonry-explained/
(amikor a hallgatosag megkerdezte, hogy mit ert a "rejtett kez"-en, nem valaszolt, csak mosolygott..)

Ezutan a magyar rendtartomany vezetosege, Boulad atya egeszsegi allapotara hivatkozva, azt tanacsolta Boulad atyanak, hogy inkabb ne latogasson Magyarorszagra....
süti beállítások módosítása