Pán-amazóniai szinódus zárószavazás: nős papok, női diakónusok
2019. október 26. írta: Katolikus Válasz

Pán-amazóniai szinódus zárószavazás: nős papok, női diakónusok

20191026t1115-57-cns-synod-final.jpgA pán-amazóniai szinódus záródokumentumába a szavazati joggal rendelkező püspök résztvevők támogatásával bekerült egy javaslat a diakonátus nők számára történő megnyitására is. A szavazásra a mai napon, október 26-án, szombaton délután került sor.

Ferenc pápa az eredmény hatására máris bejelentette, hogy újra összehívja a női diakonátust vizsgáló, 2016-ban létrehozott pápai bizottságot, és további tagokkal bővíti ki azt. A bizottság tavaly lezárt munkája nem volt konklúzív, mivel a tagok nem tudtak megegyezésre jutni abban, hogy a női diakonátus létezett-e valaha is az Egyházban felszentelt szolgálatként [Gerhard Müller bíboros, a téma szakértője és a Hittani Kongregáció előző prefektusa szerint nem, nők diakónussá felszentelése pedig még pápai engedély esetén is érvénytelen lenne - KV szerk.]. A bizottság zárójelentését Ferenc pápa mostanáig még nem adta ki.

A záródokumentum szavazásán 181 szavazójoggal rendelkező személy vett részt. A záródokumentum pontjainak elfogadásához e személyek legalább kétharmadának, vagyis 120 fő "igen" szavazatára volt szükség. A szavazók a záródokumentum valamennyi pontját elfogadták.

A házas férfiak pappá szentelhetőségét az amazóniai térségre javasló pont elfogadására 128 "igen" és 41 "nem" szavazat érkezett. A női diakonátust tárgyaló pont 137 "igen" és 30 "nem" szavazatot kapott.

A záródokumentum csak olyan nős férfiak pappá szentelésére tesz javaslatot az amazóniai régión belül, akik előtte már állandó diakónusoknak felszentelve "gyümölcsözően" szolgáltak. - adja hírül a Rome Reports.

(Forrás: National Catholic Reporter)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2019.10.27. 00:13:46

Gerhard Muller Biboros - Hittani Kongregacio Prefektusa (2012-17)

Jezus kivonult a szinodusrol mar megkezdese elott

www.youtube.com/watch?v=sGxDlPh5d_A

Riporter: "Megvaltoztatta a velemenyet errol a szinodus alatt?"

GM.B: "Lehetetlenseg megvaltoztatnom a velemenyemet"

Intersziti 2019.10.27. 00:30:38

Én hülye. 30 évet csesztem el az életemből a katolikus egyházra. Ha valamit, hát ezt keservesen megbántam.

csaba_carmarthen 2019.10.27. 01:44:25

@Intersziti: Ha megegngedsz egy megjegyzest, az a tarsasag aki elragadta az egyhaz vezeteset 2013-ban pontosan az aposztaziat akarja, vagyis hogy minel tobben kiabranduljanak az egyhazbol es elhagyjak a hitet.
Isten azonban nem ezt akarja.

Ime a magyarazat, hogy a Jelenesek Konyve idevago reszeit jobban megertsuk:

„Kedves fiaim, értsétek most meg égi Édesanyátok, a napba öltözött Asszony tervét, aki a nagy küzdelemben seregével a gonoszság minden ereje ellen harcol, hogy győzelmet arasson a Szentháromság tökéletes dicsőítésében. Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a sárkány ellen, amely az egész emberiséget Isten ellen lázítja. Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a fekete vadállat, a szabadkőművesség ellen, amely a lelkeket vesztükbe akarja vinni. Harcoljatok velem, kicsi fiaim, a bárányhoz hasonló vadállat, az egyházi élet belsejébe beszivárgott szabadkőművesség ellen, amely Krisztust és Egyházát akarja tönkretenni. Hogy ezt a célt elérje, új bálványt akar állítani, vagyis hamis Krisztust és hamis Egyházat. .."

mariaspapi.blogspot.com/2015/05/a-don-stefano-gobbi-altal-kapott.html

"Soha ne féljetek a felkészüléstől, amelyre azért van szükség, hogy mindnyájan készen álljatok a Velem való találkozásra. Gondoskodnotok kell arról, hogy jól fel legyetek készülve Számomra, mert ez lesz az a nap, amikor át fogom adni nektek Királyságom Kulcsát, és ott nagy ünneplés lesz. A gonosz az eljövendő Új Világomban többé már nem fog létezni, és az igazak csatlakozni fognak Hozzám, hogy egységben legyenek Velem, valamint az angyalokkal és a szentekkel.

Úgy kell tekintenetek erre a küldetésre, mintha egy utazáson lennétek. Az utazás minden része új felfedezéseket hoz magával – módokat, melyek segítségével megtudhatjátok, hogy mire van szükségetek ahhoz, hogy felkészülhessetek a következő szakaszra. Miközben minden akadályt megmásztok, erősebbé váltok. Köztetek még a leggyengébbek is be fogják fejezni ezt az utazást, mert Én vezetni foglak benneteket minden megtett lépéseteknél, és ez az út hamarosan véget fog érni."

remnant-army.org/wordpress/hu/2019/10/23/

Intersziti 2019.10.27. 01:50:28

@csaba_carmarthen: Nem ábrándulok ki, csak levontam a konzekvenciát. Jézus azt mondta, hogy az ő egyházán a pokol kapui nem vesznek erőt. Kategorikus szillogizmus! Aki ezek után ezt a társaságot Jézus Krisztus egyházának tekinti, az vagy naiv, vagy ... mindegy.

Aki katolikus akar lenni, az megy ortodoxnak.

csaba_carmarthen 2019.10.27. 02:18:54

@Intersziti:
"Aki katolikus akar lenni, az megy ortodoxnak."

Nem lehetetlen, hogy csak ez a forgatokonyv fog maradni, habar ma meg az odaig vezeto meccsek nincsenek teljesen lejatszva. Es van szamos puspok aki az Egyhazon belul is harcol az Igazsagert olyanok mint Gerhard Muller vagy Athanasius Schneider. De az o helyzetuk, es mindazok helyzete akik veluk vannak, nem konnyu, mert az Eucharisztia jelenletenek idejeig meg kell maradniuk az engedelmesseg kotelekeben.

Addig a pontig amig Bergoglio-team nem torolte el a mindennapi aldozatot (Dan 8,11) biznunk kell az ima erejeben,
ami sokmindent (akar) joiranyba is fordithat. A szabad akaraton sok minden fugg.

Viszont ugyanakkor az Oroszorszagrol szolo profeciak is megerositik egy olyan forgatokonyv lehetoseget , amelyrol te beszelsz, amikor egyedul az Ortodox egyhazban maradna meg az Eucharisztia...( a vegkifejletben viszont ebben az esetben is jelen van a remeny):

"Mondom neked, nővéred, Oroszország lesz sok nemzet feje
és végül megdicsőít engem. Gondosan figyelj és értsd meg:

Összegyűlnek pásztorai.

Mialatt máshol megtörik a szerződéseket,
és mindenütt lázadás tör utat magának, az örök áldozat megszüntetésére,

Oroszország pásztorai összegyűlnek,

hogy helyreállítsák házamat, hódoljanak örök áldozatom előtt,
imádjanak és tiszteljenek engem.

Amikor az utolsó napokban a nemzetek sorra elhajlanak és megromlanak, mert felállítják a vészthozó undokságot a szent helyen,

Oroszország pásztorai összegyűlnek,

hogy megszenteljék oltáraikat. És mialatt mások egy élettelen forma, az emberi ügyesség találmánya, egy lélektelen kép előtt hódolnak,

Oroszország pásztorai összegyűlnek

engem dicsőítve, mert én, az Isten megvédem tisztaságát.

És mialatt gonosz erőfeszítésekkel akarják megrövidíteni szócsöveim napjait, mivel ők e világ reménysége,

Oroszország pásztorai összegyűlnek,

hogy megvédjék Szent áldozatomat. Én pedig felállítom benne trónomat, és dicsőségemre összegyűjtöm azokat, akik Nevemet viselik.

Helyreállítom összetört oltáraikat, mert végül sokan, akik Nevem alatt élnek, csatlakoznak hozzá. És pásztorai egy kézzel és egy lélekkel fogják újból felállítani düledező házamat. Amit egykor meggörbítettek, azt ki fogják egyenesíteni. Díszes ruhákba fogom öltöztetni Oroszországot, irántam való buzgósága miatt. Számtalan nemzet élére állítom pásztorait. Belevéstem Oroszországba a felajánlás pecsétjét, hogy újból tömjént és békéltető illatot ajánljon fel nekem. Ezért fogom pásztorait csodákkal elárasztani.
(...)

És most arra várok, hogy kegyes lehessek hozzád, Oroszország, mert végül meg fogsz dicsőíteni engem.

Mondom neked, míg mások rombolnak, te építeni fogsz, míg sokan elbuknak, a te pásztoraid felállnak, ha belém helyezed bizalmadat. És míg enyéim közül egyesek, akik egy asztalnál ülnek velem, gonoszul elárulnak engem, te leszel az, aki kinyújtod kezed, hogy megvédd Nevemet, az irántam való tiszteletet és áldozatomat. Ezzel fogsz megfizetni minden bűnödért. Akkor elő fogsz lépni hűségesen, és meg fogod menteni bátyádat, aki az ördög zsákmánya lett. Életre fogod kelteni az Egyházat, eggyé fogod tenni, és igazságosság fog benne élni. Az igazságosság békét és örökké tartó biztonságot fog hozni. Boldog leszel, dicséreteket fogsz énekelni nekem. Gazdag leszel, mert Királyod az iránta tanúsított hűségedet százszorosan fogja megfizetni. És ott, ahol megszegték a szerződéseket,
ott, ahol megvetették és megölték a prófétákat,
ott, ahol sok sértés és fenyegetés hangzott el,
nagy lármával az égig hatolva, kedvesem,
ott fog a ti pásztoraitok nemes hangja így kiáltani:

"Az Üdvösséget csak a szeretetben fogjátok megtalálni, ti, a Magasságbeli papjai és szolgái! A Békét csak a megbocsátásban fogjátok megtalálni, ti, az Atya tükörképének pásztorai! Az Egységet csak az összeházasodásban fogjátok megtalálni, ti, bátyjai a háromszorosan Szent Világosságnak, aki Egy a Háromban és Három az Egy Világosságban. Bárcsak méltóvá tenne Nevére minket Mindenható Urunk, az Ellenállhatatlan! Bárcsak megadná nekünk, hogy egyek legyünk az Ő Nevében! Örök Atya, hadd legyünk olyan tökéletesen egyek, hogy minden ember felismerje a világon, hogy Te voltál az, aki nekünk az áldozati Bárányt küldted, hogy megdicsőítsen téged és ismertté tegye Nevedet."

Így fogod elpusztítani a megosztót, és helyreállítani, amit tönkretettek. Oroszország, a te szereped az, hogy tisztelj és dicsőíts engem!

Még el kell jönnie az ünnepnapnak, de tőled függ, hogy mily módon jön el az a nap..
www.tlig.org/hu/humsg/hum826.html

László VargaDr 2019.10.27. 11:25:13

Sajnálom a történéseket! Már az induláskor jelentkeztek a félő hangok, ám hiábavaló volt minden kiáltás! Barsi Balázs atya félelme is beigazolódni látszik! Újabb szakadás az egyházunkban. Péter ereklyéit a szentatya Bizáncba küldte - ajándékba! Bennünket is - akik hűek maradnánk a jézusi tanításhoz - oda küldenek!? Mi lesz velünk, akiknek a mustármagnál is kicsinyebb a hitük....? Várom Robert Sarah bíboros úr megnyilatkozását!

csaba_carmarthen 2019.10.27. 16:26:37

www.uzenetek.eu/news/a-keresztes-imahadjarat-imai/

(70) Ima a Klérusért, hogy állhatatosak és hűségesek maradjanak Isten Szent Szavához

Ó, drága Jézus, segíts felszentelt szolgáidnak, hogy amint az Egyházadon belül a szakadás kibontakozik, felismerjék azt. Segíts szent szolgáidnak, hogy állhatatosak és hűségesek maradjanak Szent Szavadhoz. Soha ne engedd, hogy a világi becsvágyak elhomályosítsák az Irántad való tiszta szeretetüket. Add meg nekik a kegyelmeket, hogy tiszták és alázatosak maradjanak Előtted, és hogy tiszteljék Legszentebb Jelenlétedet a Szent Eukarisztiában. Segítsd, és vezesd mindazokat a felszentelt szolgákat, akiknek talán langyos az Irántad való szeretetük, és éleszd újra a Szentlélek lángját a lelkükben. Segíts nekik, hogy felismerjék az elterelésük érdekében eléjük helyezett kísértéseket. Nyisd meg szemüket, hogy mindenkor láthassák az Igazságot. Áldd meg őket, drága Jézus, és borítsd be őket Drága Véreddel ebben az időben, hogy biztonságban tartsa őket a bajtól. Adj nekik erőt, hogy ellenálljanak a Sátán csábításának, amikor összezavarodnának a bűn létezésének tagadásától. Ámen

csaba_carmarthen 2019.10.27. 17:39:14

@László VargaDr:

Gyermekek, nektek most kitartóan kell imádkoznotok Fiam Egyházáért, mivel az a legnagyobb támadás alatt van megalapítása óta. Fiam ellenségeinek sok terve van Egyházam elpusztítását illetően, s e tervek közül a legtöbb annak belsejéből fog jönni. Vegyétek figyelembe mostani figyelmeztetésemet, meg azokat, amelyeket Fatimában * tártam fel a világ számára. Az ellenség várakozik, és hamarosan teljesen uralni fogja Fiam földi Egyházát, és milliókat fog tévedésbe ejteni.

remnant-army.org/wordpress/hu/2019/10/27/udvosseg-anyja-isten-gyermekeinek-anyja-szerepemet-alaassak/

www.youtube.com/watch?v=H6isd20OPYY

www.youtube.com/watch?v=WvtlVJdRhyU

Imre Zakarias 2019.10.27. 18:28:16

Nem kell zavarba jönni, mindezek az események, történések Urunk második vagyis dicsőséges eljövetelének mozaik kockái, amelyeknek be kell következniük. A sátán kikérte Krisztus Egyházának mai tagjait is, hogy "megrostálja". Akik hűek, tartsanak ki továbbra is a megismert igazságban, akik pedig a kétfelé sántikálást szeretik, üdvösségüket kockáztatják. Mindannyiunknak a NF egy utolsó esély lesz. Be kellett teljesednie a Jel 13, 11 jövendölésének is. Bergoglio és társai megnyilatkozása ékes bizonyság, madarat tolláról, embert barátjáról. Akik annyira naivok, hogy nem tudják megkülönböztetni az eretnekséget az igazságtól, hemperegjenek a "pocsolyába" és ámítsák önmagukat azzal, hogy "tiszták". Akik pedig ilyen tiszta "papok és diakónusok" aklába kívánkoznak, lelkük rajta.

csaba_carmarthen 2019.10.27. 22:51:12

@László VargaDr:

erdemes megnezni mind az alabbi osszefoglalot is (bocsanat angol nyelvu)

www.youtube.com/watch?v=ryVf8hemo4Q&list=PLZp4qwhB5NJGsUAASnSbhvzdoDQZEgDhz&index=33

valamint Muller Biborossal, a Hittani Kongregacio Benedek papa altal kinevezett prefektusaval Washingtonban keszitett interjut...

Muller biboros az igazsag melletti kiallasra hiv:

www.youtube.com/watch?v=sGxDlPh5d_A&t=12m25s

es a laikusok roppant fontos szerepet hangsulyozza, a Niceai zsinatot illetve John Henry Newman irasait hozva fel peldakent a laikusok szereperol;

Es arra buzdit,

hogy a hazugsagok es a szentsegtoresek kapcsan

1/senki ne feljen Romatol

2/senki ne feljen semmilyen egyeb politikai nyomastol

3/ hanem alljon ki az igazsag mellett

udv
cs

csaba carmarthen 2019.11.04. 13:02:08

Eretnekséglista és lmahadjáratra és engesztelésre valo felhivás....
(Burke Biboros, Schneider Püspök)

A CRUSADE OF PRAYER AND FASTING:

TO IMPLORE GOD THAT ERROR AND HERESY DO NOT PERVERT THE COMING SPECIAL ASSEMBLY OF THE SYNOD OF BISHOPS FOR THE PAN-AMAZON

Various prelates and lay commentators, as well as lay institutions, have warned that the authors of the Instrumentum Laboris, issued by the secretariat of the Synod of Bishops, to serve as the basis for discussion in the coming Special Assembly for the Pan-Amazon, have inserted serious theological errors
and heresies into the document.

We invite Catholic clergy and laity to participate in a crusade of prayer and fasting to implore our Lord and Savior, through the intercession of His Virgin Mother, for the following intentions:
that the theological errors and heresies inserted in the Instrumentum Laboris may not be approved during the synodal assembly;

that particularly Pope Francis, in the exercise of the Petrine ministry, may confirm his brethren in the faith by an unambiguous rejection of the errors of the Instrumentum Laboris and that he may not consent to the abolition of priestly celibacy in the Latin Church by introducing the praxis of the
ordination of married men, the so-called “viri probati”, to the Holy Priesthood.

We propose a forty-day crusade of prayer and fasting to begin on September 17 and end on October
26, 2019, the day before the conclusion of the Special Assembly of the Synod of Bishops for the Pan-Amazon.

Anyone who first learns about the Crusade after the date of its beginning can naturally join the Crusade at any point.

During the forty-day crusade of prayer and fasting, we propose to pray daily at least one decade of the Holy Rosary and to fast once a week for the above mentioned intentions. According to the tradition of the Church, fasting consists in eating only one full meal during the day, and additionally, one may eat
up to two smaller meals. Fasting on bread and water is also recommended to those who are able to do so.

It is our duty to make the faithful aware of some of the main errors that are being spread through theInstrumentum Laboris. By way of premise, it must be observed that the document is long and is marked by a language which is not clear in its meaning, especially in what regards the deposit of faith (depositum fidei). Among the principal errors, we especially note the following:

1. Implicit pantheism

2. Pagan superstitions as sources of Divine Revelation and alternative pathways for
salvation

3. Intercultural dialogue instead of evangelization

4. An erroneous conception of sacramental ordination, postulating worship ministers of either sex to perform even shamanic rituals

5. An “integral ecology” that downgrades human dignity

6. A tribal collectivism that undermines personal uniqueness and freedom

Intersziti 2019.11.16. 21:58:39

@csaba carmarthen: Hát, ha ez a kép valós és nem fotoshop, akkor az elég durva...

csaba carmarthen 2019.11.16. 22:21:28

@Intersziti: ez bennem is felmerult..

Miután mégegyszer megnéztem a képet...és lehet hogy az

Úgy tünik viszont hogy az eredetinek látszó is kérdéseket vetett fel viszont:

veritas-vincit-international.org/2018/10/31/pope-francis-uses-a-stang-during-the-opening-mass-of-the-youth-synod/

csaba_carmarthen 2019.11.17. 15:35:00

"The stang is adored by many modern-traditional-witches (...).It’s a tool whose use powerfully evokes a sense of connection to something old and primitive. In its simplest form, a forked staff, Witches use the Stang in various ways including representing the horned-one, aiding in spirit flight, and directing energy."

>>>>The black beast like a leopard indicates Freemasonry; the beast with

two horns

like a lamb

indicates Freemasonry infiltrated through the whole of the church, that is ecclesiastical Masonry, which has spread especially among the members of the Hierarchy.

This Masonic infiltration, in the Church, was already predicted by Me in Fatima, when I announced to you that Satan would be introduced upto the summit of the Church.

If the task of Masonry is to lead souls to perdition, bringing them to the worship of a false god, the purpose of Ecclesiastical Masonry is instead the destruction of Christ and his Church, building a new idol, namely a false christ and a false church..." www.jesusmariasite.org/the-beast-like-a-lamb/

CCC 675..." Before Christ’s second coming the Church must pass through a final trial that will shake the faith of many believers. The persecution that accompanies her pilgrimage on earth will unveil the “mystery of iniquity” in the form of a religious deception offering men an apparent solution to their problems at the price of apostasy from the truth. The supreme religious deception is that of the Antichrist, a pseudo-messianism by which man glorifies himself in place of God and of his Messiah come in the flesh."
süti beállítások módosítása