Felfedte magát a szinódusi Pachamama-szobrok egyik megúsztatója
2019. november 05. írta: Katolikus Válasz

Felfedte magát a szinódusi Pachamama-szobrok egyik megúsztatója

Az osztrák Alexander Tschugguel (a képen) volt az egyik azok közül a személyek közül, akik a római Santa Maria in Traspontina templomból eltávolították az ott szertartásosan használt Pachamama ("Földanya") szobrokat, és a Teverébe hajították őket. A huszonhat éves bécsi katolikus életvédő hétfőn elsőként az osztrák kath.net katolikus híroldalnak nyilatkozott. Az első nyilatkozata óta interjút készített vele a LifeSiteNews és a ChurchMilitant oldal is.

Az alábbiakban a kath.net-en megjelent interjú szövegét közöljük, magyar fordításban.

***

tschugguel.pngkath.net: Ön másokkal együtt eltávolította a vitatott "Pachamama" figurákat a római Santa Maria in Traspontina templomból, és a Teverébe dobta őket. Hogyan jött ennek az ötlete, és mi volt az önök motivációja?

Alexander Tschugguel: Amikor először hallottam a szinódusról, elkezdtem azt mélységeiben is tanulmányozni. A szinódus elején Rómába repültem, hogy ott több konferencián is résztvegyek, amelyeket ebből az alkalomból rendeztek meg. Éppen ezért lehetőségem adódott megnézni Santa Maria in Traspontina templomot is. Ott a templomban több önkéntes is részletes tájékoztatást adott a "REPAM" nevű szervezetről, azt állítva, hogy ez az amazóniai régió egyes indián közösségeit képviseli. A legtöbb dolog, amit ott hallottam, nagyon elborzasztott. Például az, hogy nem helyes megkeresztelni a bennszülött embereket. Krautler püspök is így nyilatkozott. Azután az ott lévő szobrokra terelődött a szó, és azt magyarázták nekem, hogy ezeket termékenységi szimbólumoknak tekintik, amelyek a "Földanyát" jelenítik meg.

Legkésőbb itt egyértelművé vált a számomra, hogy ez olyasmi, ami világosan ellentmond a katolikus tanításnak. Amikor ugyanazon a napon ezekre a rituálékra sor került a vatikáni kertekben, megérett bennem a gondolat, hogy eltávolítom ezeket a szobrokat a templomból. Két héttel később meghoztam a döntést erről, odarepültem, és megcsináltam.


kath.net: Szükséges volt ezeket a Teverébe dobni?

Alexander Tschugguel: Biztosra akartam menni, hogy ezeket a bálványokat nem használják többé templomban és egyházi célokra. Szimbolikusan tehát az tűnt a legjobbnak, ha a Teverébe dobom őket.


kath.net: Katolikusoktól rengeteg elismerés érkezett erre, de sokan bírálták is, beleértve magát Ferenc pápát. Ön mit gondol ezekről a kritikákról?

Alexander Tschugguel: Mindenekelőtt az állítólagos motivációmat kritizálták. Sokan ezt az indiánok vagy a Szentatya elleni tettként értékelték. Ez azonban nincs így. Az egyetlen dolog, ami foglalkoztatott, az az, hogy megakadályozzam az első parancsolatnak ezt a nyilvánvaló megsértését. És ez sikerült! A szinódus zárószertartásán a szobrokat nem tették ki.


kath.net: Krautler püspök szeretné a meztelen "Pachamama" szobrokat a liturgiába is beépíteni. Mit szól ehhez?

Alexander Tschugguel: Ez nem lehetséges, ha katolikusok akarunk maradni. Vagy a Szentháromságos Teremtő Istenben hiszünk, aki a világot teremtette és a bűneink bocsánatára elküldte nekünk az Ő Fiát; Istenben, aki mindennél jobban szeret minket, és aki ezért meg akar minket menteni; - vagy abban hiszünk, hogy a "Földanya" egy istennő, az ő minden hibájával együtt. Ha a Föld isten volna, úgy vele együtt minden betegség, szerencsétlenség, és minden testi szenvedés is isten volna. Isten mindent tökéletesnek alkotott meg. Szabadságot adott nekünk arra, hogy az Ő ellenében döntsünk, de nem Ő teremtette a rosszat ebben a világban.

Ezért nem lehet a "Pachamama" szobrokat templomban használni. Egyáltalán nem lehetséges elismerést adni nekik az Egyházban, amiatt, amit jelképeznek, vagyis a "Földanyát".


kath.net: Miért fedte fel most magát, és terveznek-e további tiltakozó akciókat?

Alexander Tschugguel: Ha nevek és arcok előbb váltak volna ismertté, mindenki csak a résztvevő személyekhez sietett volna. Azt akartuk, hogy a tett legyen a figyelem középpontjában. A szinódus a Szentatya tanácsadó testületeként szolgál. A szinódusi atyák azonban alig vették figyelembe az Egyház hagyományos nézőpontját. Ezen az akción keresztül azt szerettük volna megmutatni a Szentatyának, hogy sok hívő nagyon erősen ragaszkodik az Egyház hagyományos tanításához, és hogy meg vannak győződve arról, hogy az továbbra sem veszítette el az érvényét.

Azt tervezzük, hogy a jövőben továbbra is ezeket fogjuk hirdetni, de nem gondoljuk, hogy az aktivizmus lenne a feladatunk. Ugyanakkor szerettünk volna arcot adni a tettünknek, mert nem akarunk rejtőzködni. Fontos, hogy az emberek újból megértsék Krisztus Urunk tanítását. Akkor magabiztosan szembe tudnak nézni a világ problémáival. Ha az Egyház megváltoztatja a tanítását a korszellem kedvéért, akkor a hívek elveszítik a fogódzójukat.


***

Alexander Tschugguel saját, angol nyelvű videója, amelyben a tettükre magyarázatot ad:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2019.11.05. 13:09:01

Ajanlom meg ket youtube- on megjelent interjut us angolul. A kathnetet meg nem neztem meg, Nagyon fontos amit Michael Vorris kezxitett vele Excluziv interwiev : Alexander Schugguel. Kerem mindenki nezze meg, Azutan John West a LifeSiteNews-tol Breaking: Man who threw Pachamama idol into Tiber speak out. Azert ajanlom, mert jobban megertjuk mi tortent, es biztatst kapunk es peldat ettol tiszta arcu 26 eves, ujonnan nosult fiatalembertol. Kulonosen megindito, amikor a katolikussagarol beszel es a katolikus egyhaz szepsegerol, egyedul udvozito voltarol es mekkora ajandek a vilagnak. Igen a helyzet nem bonyolult, hanem nagyon egyszeru.

csaba_carmarthen 2019.11.05. 23:03:35

Es ez is fontos:
A del -amerikai / mexikoi pap aki a gaudelupei Szuzanya (Del Amerika megnetojenek) kepe elott -helyreallitaskent- elegeti a Szuzanyat gunyolo, antikrisztusi szimbolikaju pachamama masolatot:

www.youtube.com/watch?v=HwlMAltIXeU&feature=youtu.be

“The most blessed Virgin [Mary] of Guadalupe, as we know, is a young woman who is pregnant. She has Jesus in her womb whom is to give birth to the new continent (the new world). She says that she comes to grant her love to all the inhabitants of this entire continent (not just Mexico). She is pregnant and carries Jesus who will bring us the Gospel and drive away the darkness of idolatry and the devil,” he said.

Fr. Hugo then picked up one of the Pachamama effigies and, holding it next to the image of Our Lady, explained the difference between the two.

“A friend exorcist says that this idol (Pachamama) is actually the figure of the antichrist. It is a blasphemy and parody of Mary. Pachamama is pregnant but carries the antichrist to give birth to him in the Masonic church, to destroy the sacraments, which is to return to idolatry and superstition. So, this antichrist who is to give birth to a church with an ‘Amazonian face’ is an abomination, it is a contradiction to Church doctrine, which is the dynamic into which these idolaters want to enter into now,” he said.

“So, in sign of repugnance to the offenses that they made to the most Blessed Virgin Mary in Rome, in her church of Transpontina, we, as a protest and as a sign of reparation, burn this satanic idol of the Pachamama,” he added.

The priest then dropped the Pachamama into the fire where it was consumed by the flames. Two more effigies were later burned.

csaba carmarthen 2019.11.07. 09:36:05

The strategy of the entire Amazon Synod operation is deception, the preferred weapon of the devil: telling half-truths to achieve a perverse end.

youtu.be/HwlMAltIXeU

A lack of priests: they therefore say it is necessary to open up to married priests and to a women’s diaconate in order to destroy celibacy, first in the Amazon and then in the entire Church. On what continent was the Catholic Church’s first evangelization ever carried out by married priests? The missions in Africa, Asia, and Latin America were carried out primarily by the Latin Church, and only to a very small extent by the Eastern Churches with married clergy.

The final document of this shamefully manipulated assembly, whose agenda and results have been planned for a long time, is a head-on strike against the divine edifice of the Church, attacking the sanctity of the Catholic priesthood, and pushing for the abolition of ecclesiastical celibacy and a female diaconate.

What did the Pachamama saga reveal? And what ought to be done in response?

In Abu Dhabi, Pope Francis stated in writing that God “wills” all religions. Despite the fraternal correction offered to him in person and in writing by Bishop Athanasius Schneider, Pope Francis has ordered that his heretical declaration be taught in pontifical universities and that a special Commission be created to spread this grave doctrinal error.

Consistent with this aberrant doctrine, it’s not surprising that paganism and idolatry should also be included among the religions willed by God. The Pope has shown us this and has implemented it personally, profaning the Vatican gardens and the Church of Santa Maria in Traspontina, and desecrating St. Peter’s Basilica and the synod’s closing Mass by placing on the altar of the Confession that idolatrous “plant” that is closely connected with the Pachamama.

According to the tradition of the Church, the Church of Santa Maria in Traspontina and St. Peter’s Basilica must be re-consecrated in light of the appalling idolatrous profanations that have been committed in them.

www.lifesitenews.com/news/abp-vigano-the-abomination-of-idolatrous-rites-has-entered-the-sanctuary-of-god

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.11.07. 16:19:12

Mindig éreztem, hogy van Remény! És remény!

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.11.07. 16:21:02

@Gratia Copiosa: egyetértünk.
Köszönöm, hogy megosztotta a véleményét!

Gratia Copiosa 2019.11.14. 16:54:11

Alexander mar elutazott Washingtonba. A Lifesitesnews november 14-i keddi rendezvenyere invitalnak 7 EST. Join The battle with Alexander Tschugguel cimen. A katholisches info oldalon nagyon ajanlom mindenkinek a Hört auf, wir sind nicht dumm c. Irast es videot. A cikk nemet, a video angol. Pater Mitch Pacwa mondja el mi i is, ki is a Pacha mama, mivel o jart Peruban. Egyebkent 13 nyelven beszel. A cimbol sejthetik izgalmas amit mond. Ehhez kapcsolodik nagyon helyesen a Kinderopfer des Inkas. Errol en az Elet es tudomanyban kb 20 eve olvastam. Jo marxista tradicio Amerika felfedezeset katolikus barbarizmusnak es kegyetlelsegnek abrazolni es ezt tanitjak szerintem a gyerekeinknek is itthon. Alig tobb mint 500 eve meg az utolso es mar a spanyolok dokumentlalta utolso ember aldozaton 20 ezer embert meszaroltak le a "magaslataikon" a kizarolag josagos termeszeti nepek. Az Enekeljetek uj eneket az urnak c konyveben Benedek papa is emliti. Ez a Pachamama a Vilag anyja a Fold anya igazi terepe es nem a Vatikani kertek es a katolikus egyhaz. Ha erdekesseg, ugyanitt az Islamisirung und Weltliche Dekadenz iras, alcim Relativismus + Islamiairung. Itt is kihagyhatatlan XVI Benedek. Remelem mindenki emleksszik - mert ha nem nagy egyest vesek be az ellenorzojukbe - a megvalasztando papaert unnepelt szentmisen beszelt a relativizmusrol, igaz nem eloszor es persze a Regensburgi beszed.

csaba carmarthen 2019.11.15. 21:58:45

Krisztus második eljövetelére készít fel minket; a ” Nagy Harc Megkezdődött” hangsúlyozza a felkészülés szükségességét. A legjobb most.

Ez valóság,

nem csak valami homályos figyelmeztetés a katolikusoknak....

www.szeretetfoldje.hu/index.php/cikkek-irasok/4020-hallgattassek-meg-a-masik-fel-is
süti beállítások módosítása