Német püspöki kar elnöke: Ferenc pápa megerősítette a német szinódusi utat
2020. június 28. írta: Katolikus Válasz

Német püspöki kar elnöke: Ferenc pápa megerősítette a német szinódusi utat

Georg Bätzing pápai magánkihallgatáson járt Rómában.

img_3469-678x381.jpgMagánkihallgatáson fogadta Ferenc pápa június 27-én Rómában Georg Bätzing püspököt, a német püspöki konferencia új elnökét. A kihallgatáson a pápa és a limburgi püspök a német egyház állapotáról, a koronavírus hatásairól, és a német egyház "szinódusi útnak" nevezett megbeszéléssorozatáról beszélgetett.

Megerősítőnek érzem a Szentatyával folytatott intenzív eszmecserét abban, hogy folytassuk a választott utunkat. A pápa értékeli ezt a projektet, ami szorosan kapcsolódik az általa megalkotott 'szinodalitás' koncepciójához. Fontos számomra világossá tenni, hogy a németországi egyház ezt az utat követi, és mindig tudja, hogy az egyetemes Egyházhoz tartozik.

- nyilatkozta a találkozó után Bätzing püspök.

A kétnapos római látogatása során a püspöki konferencia elnöke találkozott a püspöki szinódusok főtitkárával, Lorenzo Baldisseri bíborossal és utódjával, Mario Grech érsekkel is. Szintén megbeszélést folytatott a Hittani Kongregáció prefektusával, Luis Ladaria bíborossal, a Püspöki Kongregáció prefektusával, Marc Ouellet bíborossal, és a Keresztény Egység Pápai Tanácsának elnökével, Kurt Koch bíborossal is.

Egy májusi interjújában Georg Bätzing azt nyilatkozta: azon dolgozik, hogy a német szinódusi út után annak eredményeiről rendes püspöki szinódusra kerüljön majd sor Rómában.

A német "szinódusi út" 2019 adventjén kezdődött el, és várhatóan két éven át tart. A megbeszéléssorozat deklaráltan az Egyház szexuális erkölcsökről, a papságról, és a papi cölibátusról szóló tanításain akar változtatni. Az eddigi tudósításaink a "szinódusi út" eseményeiről és akörüli vitákról IDE KATTINTVA olvashatók.


(Forrás: Catholic World Report)


Kapcsolódó cikkünk:
- Újabb rekord a német katolikus egyházból kilépők számában

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intersziti 2020.07.01. 15:09:44

Ugyan már. Ferenc pápa annak ad igazat, aki éppen előtte ül.