Robert Sarah bíboros nem ért egyet a hagyományos latin misék korlátozásával
2021. augusztus 08. írta: Katolikus Válasz

Robert Sarah bíboros nem ért egyet a hagyományos latin misék korlátozásával

robert-sarah.jpgXVI. Benedek pápától vett idézetekkel fejezte ki egyet nem értését Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció idén nyugdíjazott prefektusa, Ferenc pápa "Traditionis custodes" rendelkezésével szemben.

Összefoglalónk Ferenc pápa július 16-án kiadott rendelkezéséről itt olvasható.

Sarah bíboros az alábbi két idézetet választotta Benedek pápa "Summorum Pontificum" apostoli leveléből, amelyben a kiérdemesült pápa (Szent V. Piusz pápa alapító rendelkezésével összhangban) a trienti miserítus szabad ünneplésének törvényessége és helyessége mellett foglalt állást az azt bírálókkal szemben:

"Ami az előző nemzedékek számára szent volt, számunkra is szent és nagy marad, s nem válhat váratlanul teljesen tiltottá vagy nem ítélhető károsnak."

"Mindegyikünknek jót tesz megőrizni azt a gazdagságot, mely az Egyház hitében és imádságában alakult ki, és jó biztosítani számára az azt megillető helyet."

- XVI. Benedek pápa, 2007. július 7.

Robert Sarah bíboros Ferenc pápa motu propriojának megjelenése óta két másik, sokat sejtető bejegyzésben is reagált az új pápai rendelkezésre: lásd ITT és ITT. Ezek egyikében XVI. Benedek pápa "A liturgia szelleme" című könyvének elolvasását ajánlotta a híveknek.

XVI. Benedek pápa "Summorum Pontificum" apostoli levele teljes terjedelmében magyarul itt olvasható


Kapcsolódó cikkeink:

- Sarah bíboros határozottan kiáll a régi miserítushoz vonzódó fiatalok mellett
- Cikkeink Robert Sarah bíborosról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása