Interjú: egy új magyar életvédő csoport hihetetlen munkájáról
2017. május 07. írta: Katolikus Válasz

Interjú: egy új magyar életvédő csoport hihetetlen munkájáról

Nemrég megalakult egy újszerű életvédő csoport, és kicsit több, mint két hónap alatt már 26 babát megmentettek. Noémivel, a csoport alapítójával és vezetőjével beszélgettünk.

Noémi, mesélj egy kicsit magadról! Hogyan köteleződtél el az életvédő misszió mellett?

Abortusztúlélő vagyok. Anyukámnak lett volna egy harmadik kisbabája, de elvetette. Ahogy az abortusz után nagyon gyakran lenni szokott, beleőrült, szétment a házassága, és élete végig gyógyszereket kell szednie az ebből fakadó lelki bajaira. A mai napig azt hajtogatja, hogy azért abortálta az ártatlan, pici baba kistestvéremet, hogy én és az öcsém Adidas-cipőben járhassunk... Ezt a gyászt testvérként sem lehet feldolgozni.

eletvedo.png 
A szakirodalom szerint abortusztúlélőnek számít az, akiknek statisztikailag kevés esélye volt a terhesség túlélésére. Magyarországon például napjainkban is minden harmadik gyereket megölnek abortusszal(!). Minden harmadikat! Minden magyar embernek 33 százalék az esélye arra, hogy megöli a saját édesanyja. Mindenki, aki ezt hallja, az a szerencsés 66 százalékba tartozik...

Nemrégiben létrehoztál egy életvédő csoportot, aminek újszerű működési elve van. Eredményeitek is vannak. Mit kell erről tudnunk?

Hogy is van az Újszövetségben? Ahol megszaporodik a gonoszság, ott túlárad a kegyelem. És tényleg. Két hónapja létezik az életvédő csoport, amivel már 26 gyönyörű kisbabát megmentettünk az abortusztól. Pusztán azzal, hogy pár lelkes ember hajlandó naponta pár percet rááldozni a netezéséből arra, hogy valóban értelmes dolgot csináljon.

Kedves olvasó! Felteszem római katolikus vagy, tehát teljes szívvel hiszed és vallod, hogy az abortusz - minden esetben, betegség és nemi erőszak esetén is - gyilkosság. Te sem maradhatsz tétlen! Csatlakozz hozzánk még ma! Küldj mailt az eletvedo@gmail.hu-ra, ahol írj magadról pár bemutatkozó mondatot!

Arra, hogy tegyél valamit az abortusz ellen személy szerint TE is, a Biblia is felszólít: Mentsd meg, akiket meghalni visznek, hozd vissza, akik úton vannak a halálba! Hogyha azt mondod: „Hisz nem tudtunk róla!”, aki a szíveket vizsgálja, az látja. Aki a lelked fölött őrködik, az tudja, és a tette szerint fizet az embernek (Péld 24,11-12).

Mit csináltok tulajdonképpen? Miből áll a tevékenységetek?

Babákat mentünk. Nem kerül sok időbe, és szinte mindenkinek megvannak hozzá a feltételei, ezért mindenkit bíztatok, hogy csatlakozzanak! Addig is itt egy kép az egyik megmentett babánkról:59d37ccd4de44b9b1e3d29c30a04bd06.jpg

Milyen visszajelzéseket kaptok más életvédőktől, és az Egyháztól?

Külföldi életvédőkkel is kapcsolatban vagyunk és több atya áldását is élvezzük.

Milyen segítség jönne jól nektek, a lelkes új tagok munkáján túl?

Nagy segítség lenne, hogyha valaki konkrét helyet, épületet tudna felajánlani a bajba jutott anyák számára. Magyarországon kb. 50-szeres az anyaotthonokban a túljelentkezés, és sokan - mivel nem tudnak hová menni - abortuszra mennek. Nehogy már ezen múljon egy baba élete! Ha valaki fel tud ajánlani helyet, vagy ismer valakit, akinek erre helye van, akkor konkrétan életet menthet.

Aki tudja, a saját plébániáján és a közeli kórházban rakja ki a cikkben található plakátot!

Megmenekült a kisbaba. De mi jön utána egy kiszolgáltatott egyedülálló nő és kisbabája életében?

A későbbiek során a bajba jutott anyákat nem hagyjuk magukra: ingyenes ápolónő-képzést biztosítunk, így az anyukáknak ezzel akár életük végéig lesz munkájuk és szolgálati lakásuk. Ha anyagilag támogatnád az anyaotthon létrehozását, akkor itt megteheted: http://valasszukazeletet.hu/tamogatas/

Mit üzensz zárásképpen az olvasóknak?

Szóval, ha halálod utánra érdemeket akarnál szerezni, akkor ne habozz, és jelentkezz az eletvedo@gmail.hu-n! A szenthagyomány szerint az életvédőknek haláluk után nem egyedül kell az utolsó ítéleten állniuk: a megmentett és a megmenteni próbált gyerekek is ott lesznek, hogy bizonyságot tegyenek arról, aki a földön róluk tett bizonyságot.

Minden ember megérdemli, hogy megszülessen. Állj ki azokért, akik még nem tudnak magukért kiállni! Légy te a hangtalanok hangja! Ments életeket most!

Szóval csatlakozz és mentsünk együtt babákat! Szuper érzés!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása