Egyházzenei remek születik Nebraskában, Grammy-díjas producerrel
2017. május 08. írta: Katolikus Válasz

Egyházzenei remek születik Nebraskában, Grammy-díjas producerrel

requiem_the_fraternity_screenshot_cna.jpgKorábban írtunk a nebraskai Lincoln egyházmegye virágzó katolikus közösségéről. Ebben a cikkünkben említésre került a Szent Péter Papi Testvérület (FSSP), amely papi közösség az egyházmegye korábbi püspökének meghívására Dentonban alakíthatta meg a Guadalupei Miasszonyunk papi szemináriumot.

Most egy különleges kezdeményezés promóvideójának hála (lásd a bejegyzésünk végén), betekintést is nyerhetünk ennek a papi szemináriumnak a belső világába.

A szeminárium különösen nagy hangsúlyt fektet a kispapok magasszintű egyházzenei képzésére. Részben ennek is köszönhető, hogy a 11-szeres Grammy-díjas zenei producer, Christopher Adler nemrég felkérésre örömmel vállalta, hogy a szeminaristákkal közösen egy húsz felvételt tartalmazó énekes albumot készít el és jelentet meg.

Az énekek többsége egyszólamú gregorián lesz, de az album tartalmazni fog többszólamú motettákat a XVI. századi olasz szerzőtől, Palestrinától, valamint a kevésbé ismert XVIII. századi szerzőtől és Mozart egyik tanítójától, Giovanni Battista Martinitől is. Az album, ami a "Requiem" címet viseli majd, a hagyományos latin gyászmise énekanyagát fogja bemutatni.

A Requiem album május 12-étől lesz megrendelhető az Amazonon keresztül.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása