Egy amerikai püspök is csatlakozott Ferenc pápa korrekciójához
2017. szeptember 25. írta: Katolikus Válasz

Egy amerikai püspök is csatlakozott Ferenc pápa korrekciójához

bishop_emeritus_henry_gracida_810_500_55_s_c1.jpgAz Egyesült Államok Texas államának egyik püspöke is csatlakozott Ferenc pápa korrekciójához. Rene Henry Gracida, a Corpus Christi egyházmegye emeritus püspöke vasárnap egy blogbejegyzésében tette közzé annak az emailjének a szövegét, amelyet a korrekció szervezőinek küldött. A püspök gratulált nekik a bátor tettükért, és arra kérte őket, hogy tegyék fel az ő nevét is a korrekció aláírói közé.

"Gratulációmat és hálámat fejezem ki a Korrekció készítőinek, és arra kérem őket, hogy a nevemet adják hozzá azon személyek listájához, akik egyetértenek a Korrekció tartalmával. Én is azonosulni szeretnék vele." - idézte a püspök a saját levelét az Abyssus Abyssum Invocat címet viselő blogjában.

Gracida az Egyház első (törvényes) püspöke, aki a deklarációban való részvételét kérte. A korrekcióhoz korábban Bernard Fellay püspök, a Szent X. Piusz Papi Társaság (SSPX) legfőbb elöljárója csatlakozott már, ő az SSPX egyházjogilag egyelőre rendezetlen státusza miatt azonban nem minősül az Egyház törvényes püspökének (szentségileg érvényesen azonban igen). Gracida püspökhöz hasonlóan Fellay is csak utólag csatlakozott a korrekció aláírói közé, jóllehet ő még a korrekció nyilvánosságra kerülése előtt tette meg ezt.

Az idén 94 éves Gracida püspök bencés szerzetes, 1983 és 1997 között szolgált a Corpus Christi egyházmegye ötödik püspökeként. Korábban a blogján már kifejezte mély aggodalmait az Amoris Laetitia tartalma miatt.


Kapcsolódó cikkeink:
Megérkezett Ferenc pápa első formális korrekciója
A Szentszék letiltotta a pápai korrekció weboldalának elérését a Vatikán számítógépeiről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása