Rómában tárgyalnak Ferenc pápával az interkommúnió ötletéről a német püspöki konferencia tagjai
2018. április 27. írta: Katolikus Válasz

Rómában tárgyalnak Ferenc pápával az interkommúnió ötletéről a német püspöki konferencia tagjai

National Catholic Register: XVI. Benedek pápa a teljes támogatásáról biztosította a tervezetet kifogásoló hét német püspököt.

marx-woelki_477788a-768x432.jpgFerenc pápa kérésére Rómába utazik tisztázni a német püspöki konferencia interkommúnió-ötletét Reinhard Marx bíboros, a konferencia elnöke (a kezdőképen balra), Felix Genn, Münster püspöke, valamint Rainer Woelki bíboros, Köln érseke (a kezdőképen jobbra), aki egyike volt az ötlet kapcsán a Hittani Kongregációtól vizsgálatot kérő hét német püspöknek.

A pápával az ügyben folytatott tárgyalásokhoz Magdeburg püspöke, Gerhard Feige, Karl-Heinz Wiesemann, Speyer püspöke, valamint a német püspöki kar főtitkára, a jezsuita pap Hans Langendörfer is csatlakoznak majd. Ők egyöntetűen az interkommúnió-tervezet támogatói.

A hírt a német püspöki konferencia hivatalos híroldala, a katholisch.de közölte, de arról, vele egyidőben, a National Catholic Register híroldal is beszámolt. A Register szerint a tény, hogy a megbeszélésen egyedül Woelki bíboros képviseli majd az interkommúnió-tervezet kritikáját a tervezet öt támogatójával szemben, meglehetősen elszigetelt helyzetbe hozza a bíboros érseket.

Egy a katholisch.de-n megjelent interjújában Feige püspök bírálta azokat, akik a tervezet ellen vannak, mondván, "úgy tűnik, ők egy zsinat előtti képet őriznek az Egyházról, és nemigen tették magukévá az ökumenizmus katolikus elveit".

Ahogy azt Marx bíboros a múlt héten közölte, az interkommúnió végleges tervezete 23-án, hétfőn, a német püspöki konferencia állandó tanácsa elé került. A National Catholic Register értesülései szerint a tervezet lényege semmit sem változott - ahogy nem is változhatott, mivel azt a püspöki kar nagygyűlésén már elfogadták, változtatni rajta pedig legfeljebb csak újabb nagygyűlési döntéssel lehetne. A különbség a korábban a nyilvánossággal is ismertetett tervezettel szemben az, hogy a februárban megszavazott javaslati szöveghez egyes püspökök egyéni kiegészítéseit is hozzátették.

A Register a hét püspök levelét, amellyel az interkommúnió-tervezettel szemben a Hittani Kongregációhoz fordultak, teljes terjedelmében közölte. A levél címzettjei Luis Ladaria érsek (a Hittani Kongreció prefektusa), a svájci Kurt Koch bíboros (elnök, Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa), Juan Ignacio Arrieta Ochoa de Chinchetru püspök (titkár, Törvényszövegek Pápai Tanácsa), és Nikola Eterović érsek (Németország apostoli nunciusa) voltak.

A levélből kiderül, hogy az interkommúnió-tervezetet a német püspöki konferencia februári nagygyűlésén 60 püspök (a püspöki kar 2/3-a) szavazta meg, 13 püspök ellenszavazatával szemben. A levél a tervezet ismertetése mellett arról is tájékoztatja a címzetteket, hogy a tervezethez "március 16-áig kiegészítéseket lehet beküldeni, ezek azonban nem fogják már érinteni a dokumentum elfogadását" (miután azt már a nagygyűlés elfogadta). A levél fő kritikája, hogy a nagygyűlésen a püspöki konferencia olyan kérdésben tartott szavazást, ami meghaladja a nemzeti konferencia hatáskörét, miután az magát a katolikus hitet és az Egyház egységét érinti.

A Register a tudósításában azt is kijelenti, hogy XVI. Benedek pápa a teljes támogatásáról biztosította az interkommúnió-tervezettel szemben kifogást emelő hét német püspököt.

Ahogy azt korábban írtuk, a tervezettel szemben foglalt állást Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció előző prefektusa, az egyháztörténész Walter Brandmüller bíboros, Magyarországon pedig Barsi Balázs ferences szerzetes atya is. A Registernek nyilatkozva Francis Arinze bíboros, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció korábbi prefektusa is az egyet nem értését fejezte ki a német püspöki kar interkommúnió-tervezetével szemben.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.05.20. 16:49:26

56.
Imahadjárati IMA -
A PAPSÁG RÉSZÉRE AKIK VÉDELMET KERESNEK A SZENT EUCHARISZTIÁNAK

„Ó, Drága Atyám, a Te Drága Fiad nevében, aki feláldozta Magát a Kereszten az egész emberiségért.

Segíts meg engem, hogy hűséges maradjak az Igazsághoz.
Boríts be engem a Te Fiad Drága Vérével, és add meg nekem a Kegyelmeket, hogy továbbra is hittel, bizalommal és becsülettel szolgáljalak Téged, papi szolgálatom hátralevő részében.

Soha ne engedd, hogy eltérjek a Szentmise-Áldozat valódi értelmétől vagy a Szent Eucharisztia, Gyermekeidnek való bemutatásától.

Add meg nekem az erőt, hogy Téged képviseljelek, és úgy tápláljam a Te nyájadat, ahogy táplálni kell őket, a Te Fiad, Jézus Krisztus, az Emberiség Megváltójának Testével, Vérével, Lelkével és Istenségével. Ámen.”


56.
Az utca másik oldalán. Pesti Piar. Színes, magyar dokumentumfilm.
www.youtube.com/watch?v=w7KsyRyeRbY

További Imahadjárati IMÁK:

70.
Ima a Papság részére az Egyház megmentésére.

„Ó, Drága Jézus, segítsd meg Felszenteld Szolgáidat, hogy felismerjék az Egyházadon belüli szakadást, amikor az kibontakozik. Segítsd meg Felszenteld Szolgáidat, hogy megingathatatlanok és hűek maradjanak a Te Legszentebb Igédhez. Soha ne engedd, hogy a világi törekvések elhomályosítsák az Irántad való tiszta szeretetüket. Add meg nekik a kegyelmeket, hogy tiszták és alázatosak maradjanak Előtted, és hogy tiszteljék a Te Legszentebb Jelenlétedet az Oltáriszentségben. Segítsd és vezesd mindazon felszentelt szolgákat, akik szeretete esetleg kihűlt Irántad, és éleszd újra Szentlelked tüzét az ő lelkükben minden pillanatban. Segítsd meg őket, hogy felismerjék - az eltérítésükre elébük helyezett – kísértést Nyisd fel szemüket, hogy meglássák az Igazságot minden időben.Áldd meg most őket, Drága Jézus, és borítsd be őket a Te Drága Szent Véreddel, hogy megóvd őket minden veszedelemtől. Adj nekik erőt, hogy ellenálljanak a sátán csábításának, ha eltérítené őket annak varázsa, hogy tagadják a bűn létezését. Ámen.”

81.
Ima a Szentáldozás Ajándékáért

Ó, Mennyei Ostya, töltsd el testemet a szükséges táplálékkal.
Töltsd el lelkemet Jézus Krisztus Isteni Jelenlétével. Add meg nekem a kegyelmeket, Isten Szent Akaratának teljesítéséhez. Tölts el engem a Te Szent Jelenlétedből áradó békével és nyugalommal. Soha ne engedj kételkednem a Te Jelenlétedben.

Segíts elfogadnom Téged Testben és Lélekben, és segíts elfogadnom, hogy a Szent Eucharisztia által nekem adományozott Kegyelmek segítenek majd hirdetnem a mi Urunk, Jézus Krisztus Dicsőségét. Tisztítsd meg szívemet.

Nyisd meg lelkemet, és szentelj meg engem, mikor a Szent Eucharisztia nagy Ajándékát magamhoz veszem. Add meg nekem a kegyelmeket, melyeket a Szent Eucharisztia adományoz Isten minden gyermekének, és adj nekem mentességet a Tisztítótűz lángjaitól. Ámen.



83.
Ima a büntetések enyhítéséért

„ Ó drága Atya, Magasságos Isten, mi, a te szegény gyermekeid, leborulunk a Te Mennyei Dicsőséges Trónod előtt.

Könyörögve kérünk Téged, szabadítsd meg a világot a gonosztól.

Irgalmadért esedezünk azon lelkek számára, akik rettentő nehézségeket okoznak Gyermekeidnek a földön.

Kérünk, bocsáss meg nekik.

Kérünk, távolítsd el az Antikrisztust, amint ő felfedi magát.

Kérünk Téged, drága Urunk, csillapítsd le büntető Kezed.

Könyörögve kérünk Téged, inkább fogadd el imáinkat és szenvedéseinket, Gyermekeid szenvedéseinek enyhítésére, ebben az időben.

Bízunk Benned.

Tisztelünk Téged.

Hálát adunk Neked az Általad hozott nagy áldozatért, mikor elküldted egyetlen Fiadat, Jézus Krisztust, hogy megváltson bennünket a bűntől.

Örömmel fogadjuk a Te Fiadat, újra, mint az emberiség Megmentőjét.

Kérünk, oltalmazz meg minket. Óvj meg bennünket minden veszedelemtől. Segítsd meg családjainkat. Irgalmazz nekünk.

Ámen.”

docplayer.hu/993059-Imak-a-keresztes-imahadjarat-96-imaja-es-4-litaniaja.html

SZOKATLANUL ERŐS TORNÁDÓ NÉMETORSZÁGBAN.........
2018.05.16

CRAZY TORNADO IN GERMANY (MAY 16, 2018)
www.youtube.com/watch?v=YBXWykS-Vdc&feature=youtu.be

Ungewöhnlich stark für Deutschland: Heftiger Tornado sucht Nordrhein-Westfalen heim 05.16.2018
www.youtube.com/watch?v=r7O5Z8bV3-I&feature=youtu.be
süti beállítások módosítása