Ferenc pápa köszönetet mondott a máltai püspököknek a botrányos útmutatójukért
2017. április 06. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa köszönetet mondott a máltai püspököknek a botrányos útmutatójukért

A köszönetet Lorenzo Baldisseri, a püspöki szinódus főtitkára levélben tolmácsolta

6241736560_img_5154.jpgLorenzo Baldisseri bíboros levelet küldött a máltai püspököknek, amiben Ferenc pápa nevében köszönetet mondott azért az útmutatójukért, amiben az Amoris Laetitia szinódus utáni apostoli buzdítás vitatott 8. fejezetének gyakorlatba ültetéséről rendelkeztek.

Emlékeztetőül: a máltai püspökök útmutatása nemcsak Máltán, de világszerte botrányt kavart, aminek köszönhetően Málta érseke szóban, és a püspöki kar körlevélben is magyarázkodásra kényszerült.

A máltai püspökök azonban most úgy látszik, magas helyről kaptak megerősítést az eredeti szándékukban.

A Newsbook nevű máltai híroldal április 5-én közölte a hírt, hogy a püspöki szinódus általános titkára a hálálkodó levelet az útmutatást aláíró püspököknek, Charles Scicluna máltai érseknek és Mario Grech gozoi püspöknek írta (emlékeztetőül: a máltai püspöki kar mindössze háromtagú).

A híroldal a levélből egyelőre több részletet nem közölt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

drrodopszin 2017.06.07. 11:47:16

Volt katolikusként olvasgattam ezt a blogot most. El nem tudom mondani azt az undort, ami a rosszindulat "Isten" "szavainak" burkolása váltott ki belőlem.
Tényleg ennyit tud a szeretet istene? Nektek valami hihetetlen eltorzult szeretet képetek van, "föld sója" létetekre.
Több szeretetet (és okos szeretetet) találtam az ateista barátaim körében - pedig előtte mennyi rosszat hallottam róluk (és most már hál' istennek rólunk).
süti beállítások módosítása