Erős, egyenes, kereszthordozó férfiakra van szükség
2017. május 17. írta: Katolikus Válasz

Erős, egyenes, kereszthordozó férfiakra van szükség

"Ez volt a cél mindvégig: a férfias kereszténység lezüllesztése egy nyafogó vallássá, ami szabadkozik a világnézetéért"

Az alábbi írás a Church Militant vezetője, Michael Voris S.T.B. május 17-ei "The Vortex" elemzésének magyar fordítása alapján készült.

1766697-bd90ab27b26f348cc9e3d6634b06b29b.pngFérfiak, majdnem a földbe döngöltek Titeket az elmúlt 50 év, és különösen az elmúlt 30 év alatt. Támadtak, férfiatlanítottak, elnőiesítettek Titeket, kigúnyoltak férfi mivoltotokban, nevetség tárgyává tettek férfiasságotokban, démonizáltak apaságotokban, elriasztottak Titeket a kiállásotokban. Ez katasztrofális következményekkel járt a katolikus hit továbbadásában.

És ennek nem kellene meglepőnek lennie, mivel épp ez volt a cél mindvégig: a férfias kereszténység lezüllesztése egy nyafogó vallássá, ami szabadkozik a világnézetéért és az isteni küldetéséért. A kultúrának és a hitnek ez az elnőiesítése egyszerre volt felelős és tünet a papság homoszexualizálódásában, a felhagyott bátor prédikációk kudarcában, és a hiteles evangéliumi üzenet - különösen a nehéz tanítások - hirdetéséből való kihátrálásban.

A hitnek ez a súlyos kiapadása a vezetőkben, akik elfogadták a gyengeséget és meghunyászkodást, mint a férfiasság ma uralkodó képét, ajtót nyitott a gonosz mindenféle megnyilvánulásának: az ateizmusnak, az univerzalizmusnak, a vallási indifferentizmusnak, és annak a sérült gondolkodásmódnak, ami nem fogad el egyetlen alapvető, elemi igazságot sem. Amíg a férfiasság és a férfi mivolt helyes értelmezése nem nyer ismét elfogadást, ezek a problémák folytatódni fognak.

Gondoljanak bele: a kereszténység lényegi része a kereszt. Pont. És mégis egy teljes kultúra elutasította a szenvedést és az áldozatvállalást a hamis tolerancia és rózsaszín érzelmek nevében, ahogy sokan az Egyházban is e kulturális romlást választották, hogy azt az Egyházba behozzák. Emiatt nevetséges nyilatkozatokat hallunk arról, hogy a kereszténység lényege a párbeszéd, az érzések, a találkozás, és az öröm; hogy a legfontosabb az, hogy az emberek jól érezzék magukat és érzelmi megelégedettséghez jussanak; és hogy az evangelizáció célja az, hogy elvezessük őket a személyes találkozásra Krisztussal - de ezt mindig a kereszt nélkül tegyük.

Keresztet hordozni nem jó érzés. A hitben élni nem mindig hoz boldog napokat. A szenvedés bizonyos mértékű erőt és teljesítményt igényel - sőt, követel - akár a legnehezebb helyzetekben: és ez a válasz férfias válasz. És mégis, rengeteg férfit az Egyházban arra neveltek, hogy transznemű vallásoskodó legyen: olyan férfi, akit érzelmileg nővé alakítottak át.

Az uralkodó kulturális trendek ellenére igenis különbség van férfiak és nők között. A férfiak nem nők, és nem kellene úgy gondolkodniuk vagy reagálniuk, mint a nőknek. Nem kellene úgy gondolkodniuk, cselekedniük, vagy viselkedniük, mint a nőknek; ahogy a nőknek sem kellene úgy gondolkodniuk, cselekedniük, vagy viselkedniük, mint a férfiaknak. Isten férfinak és nőnek teremtette őket. Egyikük sem felsőbbrendű a másikhoz képest, de különböznek, és a különbségeiket érteni, tisztelni, és támogatni kell.

A férfiaknak férfiakként kell beszélniük egymással. Világosan, logikusan, és nem megriadva. Az igazságot szolgáljuk, függetlenül annak hátrányaitól és nehézségeitől. Az igazság megismerhető, még ha vannak is olyan szereplők a kultúrában és az Egyházban, akik az igazság ellen vannak, miközben magukat a "nem akarom megbántani mások érzéseit" köntösébe burkolják. Ennek az agyszüleménynek véget kell vetni.

Nekünk, férfiaknak, ki kell állnunk, nevén kell neveznünk a dolgokat, és meg kell értenünk, mennyire megfosztottak minket a férfiasságunktól. Mindez magában hordozza az eszünk használatát a válság elemzésében, ítéletek meghozatalában, és cselekvési tervek kidolgozásában, amik az igazsághoz elvezetnek.

A mai közfelfogást a sötétség erői alkották, és erős, egyenes gondolkodású, tiszta elméjű férfiakra van szükség, akik lerombolják. A társadalmat majdnem az alapoktól újra kell építeni, ez pedig nem megvalósítható a katolikus igazság és a kereszt hordozása nélkül. Pontosan azért vált a helyzet olyan súlyossá, mert olyan sok férfi próbálta az Egyházban felforgatni a katolikus igazságot érzelmek kedvéért, és elriasztani a lelkeket a kereszttől.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása