Pence alelnök: "Az amerikai katolikusok szövetségesként tekinthetnek Trump elnökre"
2017. június 07. írta: Katolikus Válasz

Pence alelnök: "Az amerikai katolikusok szövetségesként tekinthetnek Trump elnökre"

Trump "a meg nem születettek" oldalán áll a vallási szabadságukért küzdő katolikusokkal együtt, mondta Pence alelnök a Nemzeti Katolikus Imareggelin, kedden reggel.

pence1_810_500_55_s_c1.JPG

A Lifesite beszámolója szerint a katolikusként nevelkedett, azóta evangelikál kereszténnyé vált Pence alelnök azt mondta, hogy Trump "elnézéskérés nélkül áll ki az emberi élet szentségéért". "Trump elnök a legelesettebbek oldalán áll: az idősekén, a bizonytalanokén, és a még meg nem születettekén".

Pence alelnök felemlegette Trump nemrég hozott szólás- és vallásszabadságról szóló elnöki rendeletét, mely szabadabbá teszi a vallás gyakorlását a közéletben. Hangsúlyozta, hogy Trump rendeletben tiltotta meg a külföldi abortuszok szövetségi pénzekből történő finanszírozását – vagyis ismét érvénybe helyezte az ún. Mexico City szabályt, amelyet még Reagan elnök alkotott.

A katolikusként örülhetünk az alelnöki és elnöki biztatásnak! Ritkaságszámba megy, hogy a hatalom emberei a katolikus értékek mentén értékelik az Egyház munkáját, és nem disszidens csoportokat és törekvéseket karolnak fel olyanokként, mint amik az Egyházat igazán képviselik.

Az együttműködésnek tényleg van tere, és jó volna sokat kihozni belőle! Ugyanakkor fontos helyiértékén is kezelni a jellemzően nagyotmondó, kétszer elvált elnök, és az ex-katolikus, evangelikál alelnök kedves szavait. A tettek számítanak egyedül. Legyenek katolikus elvárásaink.  Az éljenzést és az ellenszenvet ezekhez mérjük.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása