Amerikai püspök: Nem adható Oltáriszentség aktív homoszexuálisoknak és LMBT-mozgalmároknak
2017. június 26. írta: Katolikus Válasz

Amerikai püspök: Nem adható Oltáriszentség aktív homoszexuálisoknak és LMBT-mozgalmároknak

imrs.jpgAz amerikai Springfield egyházmegye püspöke úgy döntött, fontosabb számára az Egyház tanításához való hűség, mint az, hányan járnak templomba, vagy hányan fizetnek egyházi adót.

Thomas Paprocki püspök a következetességet választotta az Egyház tanításának betartatásában: utasítást adott az egyházmegye összes papjának, hogy ne szolgáltassák ki az Oltáriszentséget azoknak a katolikus híveknek, akik homoszexuális élettársi kapcsolatban élnek, vagy akik az (Egyház tanításával szembenálló) LMBT-mozgalmat aktívan támogatják.

Paprocki püspök az intézkedésével az Egyházi Törvénykönyv (sok püspök által ignorált) 915. kánonját érvényesíti, amely szerint "A szentáldozáshoz ... ne engedjék azokat a személyeket ... akik nyilvánvaló, súlyos bűnben makacsul kitartanak.". A kánon betartatására a földkerekség valamennyi püspökének nemcsak lehetősége van, de kötelessége is fennáll.

A homoszexuális élettársi kapcsolatban élőkkel szemben Paprocki püspök nemcsak az Oltáriszentség kiszolgáltatását, de a katolikus temetési szertartás megtartását is megtiltotta, ha az ilyen személyek a haláluk előtt nem mutatják "a bűnbánatnak valamilyen jelét", amiért az Egyház tanításával szemben mégis az együttélést választották.

A "nyilvánosan" azonos neműek közötti "házasságban" élő személyek a püspök rendelete szerint bérmálásban sem részesíthetők. Paprocki püspök azonban leszögezi, hogy azoktól a gyermekektől, akik vér szerinti vagy nevelőszülője ilyen "házasságban" él, nem tagadható meg a keresztség szentsége.

A püspöki rendelet azt is előírja, hogy az azonos nemű élettársi kapcsolatban élő párokra az egyházmegye papjai nem adhatnak áldást, egyházi tulajdonban lévő ingatlanokban azonos nemű párok "házassági" ceremóniái nem tarthatók, az egyházmegye alkalmazottai számára pedig tilos az ilyen ceremóniákon való részvétel is.

Paprocki püspök négy évvel ezelőtt magára vonta már az amerikai liberális sajtó figyelmét, amikoris Illinois állam törvényi elismerést adott az azonos nemű emberek "házasságának". A püspök a törvény elfogadására egy "ördögűző" szertartás megtartásával reagált, amiben világossá tette, hogy a törvényt elfogadó politikusok "bűnrészesek" az azonos nemű párok együttéléseinek támogatásával.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2017.06.28. 21:51:36

Jé! Az USA-ban még vannak valódi katolikus püspökök?

Doryyka 2017.06.29. 16:44:39

Hát pedofil papoknak???