Ferenc pápa az abortuszokról és a lombikbébi-programról
2017. augusztus 26. írta: Katolikus Válasz

Ferenc pápa az abortuszokról és a lombikbébi-programról

pope_francis_malacanang_7.jpg

Az uralkodó gondolkodás időnként "hamis könyörületet" ajánl, olyat, ami abban hisz, hogy az abortuszokat támogatni a nőknek segítségnyújtást jelent; hogy eutanáziát igénybevenni méltóságteljes cselekedet; hogy tudományos áttörés gyermeket "gyártani", és úgy tekinteni rá, mint jogra, és nem mint ajándékra, amit elfogadunk; vagy kísérleti nyulakként használni emberéleteket, azt feltételezve, hogy ezzel megmentünk másokat. ...

Az élettel való kíséletezés korában élünk. Ez azonban rossz kísérlet. Gyermekeket gyártani ahelyett, hogy ajándékként fogadnánk el őket - ahogy említettem. Az élettel játszani. Legyenek óvatosak, mert ez a Teremtő elleni bűn: a Teremtő Isten elleni, aki a dolgokat így alkotta meg.

Amikor olyan sokszor a papi életem során ellenkezést hallottam: "De mondja meg, miért ellenzi az Egyház az abortuszt például? Talán vallási probléma ez?" Nem, nem. Nem vallási probléma. "Filozófiai probléma?" Nem, nem filozófiai probléma. Ez tudományos probléma, mert emberi életről van szó, és nem megengedhető egy emberi életet elvenni azért, hogy egy problémát megoldjunk vele. "De hiszen a modern gondolkodás..." De ide figyeljen, az "ölni" szó ugyanazt jelenti az ősi és a modern gondolkodásban egyaránt! ...

Bűn a Teremtő Isten ellen! Alaposan gondolják ezt át.

(Forrás: Ferenc pápa beszéde az olasz katolikus orvosok szövetségéhez, 2014. november 16.)

Kapcsolódó:
Veres András: A lombikbébiprogram minden formája bűn
A Katolikus Egyház Katekizmusa a gyermekáldásról és meddőségről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yakk 2017.08.26. 08:08:45

Életet elvenni bűn. De hogy azokat a párokat, akik szívük mélyén őszinte szeretetből vágynak egy gyermekre, hogy szeretetben felneveljék, akár pont a katolikus anyaszentegyház tanításai szerint, csak esetleg valamilyen egészségügyi problémájuk van, szóval őket egy lapon említeni azokkal, akik az életet elveszik, hát ez igazán aljas és kegyetlen ítélkezés. EZ AZ ami bűn, nem a lombikbébi program!

Klára478 2017.08.30. 21:57:14

És hol marad a kereszt az ilyen párok esetében? Lehet, hogy ilyen módon esetleg beteg gyermeket hoznak világra, míg egy egészséges, de elhagyott kisgyermeket felnevelhetnének.

discretio 2017.09.08. 16:36:06

@Klára478: Tudod mit, gyere el hozzánk, van egy 18 éves gyerekem, aki lombikbaba volt. Ismerd meg és mondd a szemébe, hogy bűnben fogant.

A hozzászólásodból az látszik, hogy fogalmad sincs milyen módon és eséllyel lehet elhagyott, azaz örökbe fogadható gyereket nevelni. Aki végül sikeres lombikprogram után ajándékba kap egy kisbababát, még ha beteg is, nagy valószínűséggel felneveli. Miért jobb egy elhagyott, de egészséges gyerek ?

discretio 2017.09.08. 16:43:25

@Yakk: Köszönöm a szavaid.
Szerintem ennek a lombikbaba " cirkusznak " az lesz a következménye, hogy a katolikus házaspárok még jobban fogják titkolni, ha a kezelést választják, hogy ne ítélkezzenek fölöttük a kedves hittestvéreik. Még több fusztráció, magukra hagyottság, még több fájdalom .
Aki Jézus követőnek valja magát , nem akarhatja ezt, úgyhogy meg kellene gondolni, mit beszélnek, legyen az püspök, legyen az kommentelő.

Klára478 2017.09.08. 22:26:23

@discretio: Kedves Kommentelő. Nem akartam megbántani senkit, természetesen nem az a baj, hogy az aranyos gyermekük megszületett, hanem az, hogy a lombikbébik "felesleges" hányadát megsemmisítik, vagyis megölik. Még frusztráció sem lehet ok erre.
süti beállítások módosítása