Terápiás összejövetelt rendeznek Írországban a szexuális visszaéléssel hamisan vádolt papoknak
2017. november 07. írta: Katolikus Válasz

Terápiás összejövetelt rendeznek Írországban a szexuális visszaéléssel hamisan vádolt papoknak

Papok között merült fel az igény rá

gettyimages-162768294-800x500.jpgA lelki egészségük javítására csoportterápiás összejövetelt tartanak azoknak az írországi papoknak, akiket hamisan vádoltak meg gyermekek szexuális molesztálásával.

Az ír Katolikus Papok Egyesülete november végén Cork városában tartja az első ún. "gyógyulás köre" terápiás alkalmát. A rendezvény csupán egyike azoknak az új és innovatív kezdeményezéseknek, amelyekkel a molesztálási botrányokban ártatlanul meghurcolt papokat próbálják segíteni Írországban.

A közel ezer papot magába foglaló egyesület szóvivője, Roy Donovan atya azt nyilatkozta, hogy az összejöveteleknek nem csupán az a célja, hogy a vádak alól tisztázódott klerikusokat "segítsék a sebeik begyógyulásában", hanem az is, hogy támogatást nyújtsanak azoknak a papoknak, akiket jelenleg is traumatizálnak vagy a kollektív bűnösség érzésében tartanak a papok egy kisebbsége által elkövetett szexuális bűncselekmények.

"Rengeteg jó és tisztességes papra hatással voltak a más papok által a múltban elkövetett visszaélések." - mondta Donovan atya. "Traumát szenvedtek és szégyenérzetbe kerültek a történtek miatt, és részben ezért is tartjuk meg a gyógyulás körét."

A szóvivő elmondása szerint a terápiás alkalom megrendezésével az egyesületi tagok kérését teljesítik.

"Reméljük azok, akik eljönnek, valami hasznát látják majd, és ha jól alakul, úgy elég valószínű, hogy rendszeresen tartani fogunk gyógyító köröket, szerte az országban." - mondta az egyesületi szóvivő.

19748690_1461063323954785_2367261425743608524_n.png

Lelkek megmentői, már kétezer éve


Kapcsolódó cikkeink:
15 tény a papi pedofília botrányokról
A papi "pedofília" valójában rosszul megélt homoszexualitás

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása