Ismét hangos imával zavartak meg egy katolikus templomban tartott reformációs megemlékezést
2017. december 04. írta: Katolikus Válasz

Ismét hangos imával zavartak meg egy katolikus templomban tartott reformációs megemlékezést

Az akciónak megint rendőrök vetettek véget. Két hónap alatt ez már a negyedik ilyen eset Európában.

2017-12-04-lyon_saint_irenee.jpgFranciaországban péntek este egy csoportnyi fiatal katolikus férfi a rózsafüzér hangos imádkozásával zavart meg egy katolikus templomban tartott ökumenikus szertartást. Az elmúlt két hónapban ez már a negyedik ilyen incidens. A tiltakozó akciót itt is az váltotta ki, hogy a kiírása szerint a szertartást a reformáció emlékévének közös megünneplésére szánták.

mostani eset Franciaország Lyon városának St. Irénée templomában történt (lásd a cikkünk kezdőképét). A felekezetközi szertartáson Lyon püspöke, Philippe Barbarin is résztvett.

Az imádságnak itt is a helyi rendőrség vetett véget. A helyszínen készített alábbi videó az épp az "Üdvözlégy Máriát" éneklő fiatalok rendőrségi előállítása előtti pillanatokat rögzítette.

Hasonló incidens október 28-án, a brüsszeli Szent Mihály és Szent Gudula Katedrálisban történt, ahol tizenkét fiatal katolikus akadályozott ugyanilyen módon egy a reformáció 500. évfordulójának tiszteletére (a katolikus templomban) rendezett protestáns megemlékezést. A tiltakozókat a rendőrség erővel vonszolta ki a katedrálisból, előállítás azonban nem történt.

Szintén reformációs megemlékezést zavartak meg a rózsafüzér imádkozásával október 31-én Párizsban, a "Fehérpalástú Szűzanya" (katolikus) templomban. Ott a rendezvény a célja mellett a külsőségeiben is meglehetősen provokatívra sikerült. A tiltakozás itt is rendőri erő bevetése miatt ért véget.

Egy negyedik hasonló eset november 16-án, szintén Franciaországban, Bordeauxban történt, ahol fiatal katolikusok egy muszlimokkal közösen tartott felekezetközi rendezvényt zavartak meg egy helyi katolikus templomban, a rózsafüzérrel imádkozásával. A rendezvényen a Muszlim Testvériséghez köthető Hassan Belmajou imám is felszólalt. A tiltakozók a templom első három padsorát foglalták el, és közvetlenül akkor kezdtek bele a rózsafüzér hangos imádkozásába, amikor az imám elkezdte volna a prédikációját.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2017.12.06. 00:26:49

De jeunes catholiques réparent le sacrilège à l'église des Blancs Manteaux le 31 octobre 2017

www.youtube.com/watch?v=Tlug4iHfbSY

Otido · http://monarchista.blogspot.com/ 2019.08.12. 01:05:16

Katolikus templomba rendőrt hívni katolikusokra, mert a rózsafűzért imádkozzák...
Micsoda egy világ ez?
süti beállítások módosítása