Két olasz püspök csatlakozott az Amoris Laetitia püspöki korrekciójához
2018. január 03. írta: Katolikus Válasz

Két olasz püspök csatlakozott az Amoris Laetitia püspöki korrekciójához

carlo-maria-vigano-mons-luigi-negri.jpgKét olasz püspök is csatlakozott az Amoris Laetitia első püspöki szintű korrekciójához, amelyet kazahsztáni püspökök adtak ki december 31-én, "Hitvallás a szentségi házassággal kapcsolatos változhatatlan igazságok mellett" címmel.

Carlo Maria Viganò érsek (aki korábban pápai nunciusként szolgált az Amerikai Egyesült Államokban), valamint Luigi Negri, Ferrara-Comacchio emeritusz érseke a kazah elöljárókkal egyetértésben bírálja Ferenc pápának az Amoris Laetitia szinódus utáni apostoli buzdításához fűzött hivatalos értelmezését, amely megnyitja a lehetőséget egyes "elvált és újraházasodott" híveknek, hogy az együttélésüket fenntartva, a szexuális önmegtartóztatás vállalása nélkül is szentáldozásban részesüljenek.

Mint ismeretes, 2017 decemberében vált nyilvánossá, hogy az Amoris Laetitia ezen értelmezését (amit eredetileg a pápa korábbi érseki területéhez, a Buenos Aires-i régióhoz tartozó püspökök fűztek a pápa apostoli buzdításához) Ferenc pápa "hiteles tanítóhivatali megnyilatkozásnak" nyilvánította.

A hírre reagálva három kazahsztáni püspök nyilvános "hitvallásban" nyilvánította a pápai értelmezést "a katolikus hittől idegennek". A kazah püspökök a közleményükben az Egyház korábbi tanítóhivatali megnyilvánulásaival alátámasztva állnak ki az újraházasodott elváltak áldoztathatóságának lehetetlensége mellett.


Kapcsolódó:
- Bővülő cikklistánk az "Amoris Laetitia"-válság 2017. decemberében kezdődött eszkalálódásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása