Újabb ünnepelt szentélyrombolás - ezúttal Vácott
2018. február 11. írta: Katolikus Válasz

Újabb ünnepelt szentélyrombolás - ezúttal Vácott

Elvitték a tridenti oltárt és lemeszelték a freskókat. A szentségtartó és a papi székek helyet cseréltek: a papi székek kerültek a középpontba, a szentségtartót pedig oldalszélre helyezték.

irgalmastemplom-oltar.jpgA "felújított" Váci Irgalmasrendi Kórház kápolnáját február 10-én áldották meg. Az ünnepélyes szentmisét az egyházmegye püspöke, Beer Miklós celebrálta. A szertartáson Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend magyarországi delegatúrájának vezetője, Joachim Mačejovský OH provinciális, a magyar kormány képviseletében pedig Rétvári Bence államtitkár is résztvett.

A megyéspüspök kiemelte: éppen háromszáz éve kapta váci püspöki kinevezését Althann Mihály Frigyes, akinek a szolgálata idejére esik a kórház és a hozzá tartozó kápolna küldetéstörténetének kezdete.

"Nagyon vártuk már a kápolna megújulását, újbóli befogadóvá válását. Örömmel tölthet el bennünket a szemet gyönyörködtető végeredmény. Jó lesz ide betérni imádkozni, szentmisét hallgatni, adjunk hát hálát az Úrnak, hogy lehetőséget adott ennek a nagy munkának az elvégzésére." – mondta Beer Miklós.

A cikkünkben szereplő képek mind a kápolna eredeti állapotát mutatják. A "felújítás" utáni "szemet gyönyörködtető végeredmény" a Magyar Kurír ünnepi tudósításában, IDE KATTINTVA tekinthető meg.

További képek a kápolna "felújítás" előtti állapotáról:

irgalmastemplom-oltar_2.jpg

img_1.jpg

(Cikkünk a Magyar Kurír beszámolója alapján készült.)


Kapcsolódó cikkeink:
- Szentélyrombolás a győri székesegyházban
- Szentélyrombolás a győri székesegyházban II.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andre Lowoa · https://gloria.tv/lowoa 2018.02.12. 08:03:10

Ennél sokkalta árnyaltabb a helyzet, szóval volt területén Mátraverébélyi szentélyrombolás, körülbelül 2017. július 28-a környékén nekiment az engesztelők mozgalmának, itt az információ: egikegyelmekzapora.blogger.hu , tehát nem lepett meg, ahelyett hogy Pásztón építettné a bazilikát a könnyezések helye környékére...

Tapsihapsi 2018.02.12. 08:18:10

A régi oltár annyira tridenti, amennyire háttal misézés és tridenti mise Nagy Szent Gergely pápa római Liturgiája/miséje.
Annál, ahogy most le vagyunk ragadva korunk Nagy Szent Zsinatánál, semmivel sem jobb, ha mindezt egy előzővel tesszük.

Imre Zakarias 2018.02.13. 11:54:00

Kedves Testvérek! Minden ehhez hasonló hírt, eseményt egy-egy újabb "rügyfakadásként" kellene értelmeznünk, amelyek jelzik, hogy közeledik az ÖRÖK TAVASZ, és vége lesz a hosszú TÉLNEK. De előbb még a nagyon hideg, könyörtelen, ZIMANKÓS FERGETEG végig kell hogy seperjen a FÖLDGOLYÓN. Erre készüljünk, testileg, lelkileg, higgadtan de annál nagyobb hittel, bizalommal és ÖRÖMMEL, hogy mi vagyunk a "végső idők" kiváltságos nemzedéke. Az egyiptomi kivonulás, az első eljövetel - megtestesülés - időszaka csak nagyon halovány árnyékké törpül a közeljövőben kibontakozó eseménysorozathoz viszonyítva. Nagy idők, nagy kihívásokkal! Tehát ébredjünk, nincs helye a lazaságnak, tunyaságnak, időpocsékolásnak, kétkedésnek! Rendkívüli-készenléti állapotban VIRRASSZUNK, IMÁDKOZZUNK, vagyis lelki

Imre Zakarias 2018.02.13. 11:59:28

fegyvereink teljes arzenáljával készüljünk a VÉGSŐ ÜTKÖZETRE!
süti beállítások módosítása