Német püspökök a Vatikán közbeavatkozását kérik a püspöki karuk interkommúnió tervezete miatt
2018. április 04. írta: Katolikus Válasz

Német püspökök a Vatikán közbeavatkozását kérik a püspöki karuk interkommúnió tervezete miatt

20170717t1000-0023-cns-germany-churches-800x500_1.jpgRainer Woelki bíboros vezetésével hét német püspök kéri a Vatikánt, hogy akadályozza meg, hogy katolikusok protestáns házastársai szentáldozáshoz járulhassanak Németországban.

A német püspöki konferencia egy februárban kiadott terve szerint hamarosan engedélyezni fogják, hogy katolikus hívek protestáns házastársai szentáldozáshoz járulhassanak "egyedi esetekben", "ahol a lelki éhség a közös szentáldozásra a felekezetközi házasságokban olyan erős, hogy az kockára teheti a házasságot és a [katolikus] házastárs hitét", és ahol a protestánt házastársak "helyeslik a katolikus hitet az Eucharisztiában".

Annak ellenére, hogy a német püspöki kar elnöke, Reinhard Marx bíboros leszögezte, hogy a karnak a kezdeményezéssel nem áll szándékában megváltoztatni az Egyház tanítását, a felvetés mélyen megosztotta még a német püspököket is.

Az interkommúnió bevezetésének e tervét Gerhard Müller (a Hittani Kongregáció előző prefektusa) és Walter Brandmüller német bíborosok is visszaélésként értékelték és elítélték. A felvetésről a Katolikus Válaszon Barsi Balázs atya közleményben fejezte ki a véleményét.

Most hét német püspök döntött úgy, hogy a Hittani Kongregáció jelenlegi prefektusát, Luis Ladaria bíborost közbeavatkozásra kérik. Egy háromoldalas levelükben, amelyet a Kölner Stadt-Anzeiger lap ma közölt, a püspökök azt állítják, hogy a német püspöki kar az interkommúnió bevezetésével túllépi a hatáskörét, ennek megakadályozására pedig a Vatikán segítségét kérik. Ladaria bíboros mellett a levél másik címzettje a svájci Kurt Koch bíboros, aki a Vatikán ökumenikus tanácsának az elnöke.

Woelki bíboros mellett a levél további aláírói Ludwig Schick, Bamberg érseke, továbbá Konrad Zdarsa (Augsburg), Gregor Maria Hanke (Eichstätt), Wolfgang Ipolt (Görlitz), Rudolf Voderholzer (Regensburg) és Stefan Oster (Passau) püspökök.

A Kölner Stadt-Anzeiger eközben azt is megírta, hogy a püspökök levelére Marx bíboros már választ is közölt. E válaszában a püspöki kar elnöke visszautasította a hét püspök kifogásait, és hangsúlyozta, hogy a házastársi interkommúnió egyelőre csak tervként létezik, a bevezetésével pedig semmilyen tanítás nem változna.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Never 2018.04.04. 18:54:54

Ahogy azt a Kölner Stadt-Anzeiger cikke helyesen ki is emeli, a hét aláíró püspök nagy része a bajor régióban szolgál - a történet egyfajta bajor-német belharc. Kíváncsi leszek, hogy a Vatikán erre mit fog lépni (most nem II. János Pál a pápa, mint amikor egy hasonló vitát 20 éve a Vatikán a konzervatívok javára döntött el, tehát nehezebben kiszámítható a reakció)

csaba_carmarthen 2018.05.20. 16:29:06

56.
Imahadjárati IMA -
A PAPSÁG RÉSZÉRE AKIK VÉDELMET KERESNEK A SZENT EUCHARISZTIÁNAK

„Ó, Drága Atyám, a Te Drága Fiad nevében, aki feláldozta Magát a Kereszten az egész emberiségért.

Segíts meg engem, hogy hűséges maradjak az Igazsághoz.

Boríts be engem a Te Fiad Drága Vérével, és add meg nekem a Kegyelmeket, hogy továbbra is hittel, bizalommal és becsülettel szolgáljalak Téged, papi szolgálatom hátralevő részében.

Soha ne engedd, hogy eltérjek a Szentmise-Áldozat valódi értelmétől vagy a Szent Eucharisztia, Gyermekeidnek való bemutatásától.

Add meg nekem az erőt, hogy Téged képviseljelek, és úgy tápláljam a Te nyájadat, ahogy táplálni kell őket, a Te Fiad, Jézus Krisztus, az Emberiség Megváltójának Testével, Vérével, Lelkével és Istenségével. Ámen.”


56.
Az utca másik oldalán. Pesti Piar. Színes, magyar dokumentumfilm.
www.youtube.com/watch?v=w7KsyRyeRbY

További Imahadjárati IMÁK:

70.
Ima a Papság részére az Egyház megmentésére.

„Ó, Drága Jézus, segítsd meg Felszenteld Szolgáidat, hogy felismerjék az Egyházadon belüli szakadást, amikor az kibontakozik. Segítsd meg Felszenteld Szolgáidat, hogy megingathatatlanok és hűek maradjanak a Te Legszentebb Igédhez. Soha ne engedd, hogy a világi törekvések elhomályosítsák az Irántad való tiszta szeretetüket. Add meg nekik a kegyelmeket, hogy tiszták és alázatosak maradjanak Előtted, és hogy tiszteljék a Te Legszentebb Jelenlétedet az Oltáriszentségben. Segítsd és vezesd mindazon felszentelt szolgákat, akik szeretete esetleg kihűlt Irántad, és éleszd újra Szentlelked tüzét az ő lelkükben minden pillanatban. Segítsd meg őket, hogy felismerjék - az eltérítésükre elébük helyezett – kísértést Nyisd fel szemüket, hogy meglássák az Igazságot minden időben.Áldd meg most őket, Drága Jézus, és borítsd be őket a Te Drága Szent Véreddel, hogy megóvd őket minden veszedelemtől. Adj nekik erőt, hogy ellenálljanak a sátán csábításának, ha eltérítené őket annak varázsa, hogy tagadják a bűn létezését. Ámen.”

81. Ima a Szentáldozás Ajándékáért

Ó, Mennyei Ostya, töltsd el testemet a szükséges táplálékkal.
Töltsd el lelkemet Jézus Krisztus Isteni Jelenlétével. Add meg nekem a kegyelmeket, Isten Szent Akaratának teljesítéséhez. Tölts el engem a Te Szent Jelenlétedből áradó békével és nyugalommal. Soha ne engedj kételkednem a Te Jelenlétedben.

Segíts elfogadnom Téged Testben és Lélekben, és segíts elfogadnom, hogy a Szent Eucharisztia által nekem adományozott Kegyelmek segítenek majd hirdetnem a mi Urunk, Jézus Krisztus Dicsőségét. Tisztítsd meg szívemet.

Nyisd meg lelkemet, és szentelj meg engem, mikor a Szent Eucharisztia nagy Ajándékát magamhoz veszem. Add meg nekem a kegyelmeket, melyeket a Szent Eucharisztia adományoz Isten minden gyermekének, és adj nekem mentességet a Tisztítótűz lángjaitól. Ámen.83. Ima a büntetések enyhítéséért

„ Ó drága Atya, Magasságos Isten, mi, a te szegény gyermekeid, leborulunk a Te Mennyei Dicsőséges Trónod előtt.

Könyörögve kérünk Téged, szabadítsd meg a világot a gonosztól.

Irgalmadért esedezünk azon lelkek számára, akik rettentő nehézségeket okoznak Gyermekeidnek a földön.

Kérünk, bocsáss meg nekik.

Kérünk, távolítsd el az Antikrisztust, amint ő felfedi magát.

Kérünk Téged, drága Urunk, csillapítsd le büntető Kezed.

Könyörögve kérünk Téged, inkább fogadd el imáinkat és szenvedéseinket, Gyermekeid szenvedéseinek enyhítésére, ebben az időben.

Bízunk Benned.

Tisztelünk Téged.

Hálát adunk Neked az Általad hozott nagy áldozatért, mikor elküldted egyetlen Fiadat, Jézus Krisztust, hogy megváltson bennünket a bűntől.

Örömmel fogadjuk a Te Fiadat, újra, mint az emberiség Megmentőjét.

Kérünk, oltalmazz meg minket. Óvj meg bennünket minden veszedelemtől. Segítsd meg családjainkat. Irgalmazz nekünk.

Ámen.”

docplayer.hu/993059-Imak-a-keresztes-imahadjarat-96-imaja-es-4-litaniaja.html

SZOKATLANUL ERŐS TORNÁDÓ NÉMETORSZÁGBAN.........
2018.05.16

CRAZY TORNADO IN GERMANY (MAY 16, 2018)
www.youtube.com/watch?v=YBXWykS-Vdc&feature=youtu.be

Ungewöhnlich stark für Deutschland: Heftiger Tornado sucht Nordrhein-Westfalen heim 05.16.2018
www.youtube.com/watch?v=r7O5Z8bV3-I&feature=youtu.be
süti beállítások módosítása