Az ateista apa a mennyben van? - Megint torzítják Ferenc pápa szavait
2018. április 17. írta: Katolikus Válasz

Az ateista apa a mennyben van? - Megint torzítják Ferenc pápa szavait

a4e89a6a-40c5-11e8-a739-250c56c6d1af_7f26b04b1c5569b9dbfbb2f6bfdac52c-ruc5pgc66lwxpeavylain9l-1024x576_lastampa_it.jpg"Ferenc pápa egy gyászoló fiúnak: Az ateista édesapád a mennyben van" - tudósítottunk Ferenc pápa vasárnapi kijelentéséről, majdnem egészében a Catholic Herald cikkét átvéve.

Ahogy írtuk, a tudósítás szerint Ferenc pápa a következőket mondta vigasztalásképpen egy Emanuele nevű kisfiúnak, arra a kérdésére, hogy a nemrég elhunyt édesapja, aki ateista volt, vajon a mennyben van-e:

Isten szíve egy apa szíve, a te édesapád jó ember volt, ő a mennyben van Vele, légy biztos ebben. Isten szíve egy apa szíve, és vajon Isten elhagyna valaha is egy nemhívő apát, aki megkeresztelte a gyermekeit? Isten bizonyosan büszke volt az édesapádra, mivel könnyebb hívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet, mint nemhívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet. Imádkozz az édesapádhoz, beszélgess az édesapáddal. Ez a válasz.

A fenti idézet angol változatát a Catholic Herald a La Stampa "Vatican Insider" rovatának angol nyelvű kiadásából emelte át, szó szerint. Ugyanez az idézet szerepel a La Stampa "Vaticano" rovatának olasz nyelvű kiadásában is (idézőjelek közé téve, Ferenc pápa szavainak pontos leirataként közölve).

Ferenc pápa beszédének olasz nyelvű leirata azonban a Vatikán hivatalos weboldalán is megjelent, ahol a vonatkozó szövegrészlet több ponton is lényegesen eltér a La Stampa által közöltektől. Miután ellenőriztük az olasz nyelvű videófelvételt, amin a pápa szavait rögzítették, immár biztosan állíthatjuk, hogy a pontos szöveget a Vatikán honlapja közölte, miközben a La Stampa kritikus pontokon átírta azt.

Az alábbiakban Ferenc pápa eredeti szavainak fordítását közöljük, a Vatikán honlapján található olasz leirat alapján. Hogy mennyire támasztják alá azt a főcímekben levont következtetést, hogy a gyászoló kisfiú ateista édesapja a mennyben van, ennek megítélését az olvasóinkra bízzuk.

Tény azonban, hogy még olyan orgánumok is főcímben közölték az ateista édesapa biztos üdvözülését, akik pedig a cikkük további részeiben Ferenc pápa szavait már torzítás nélkül, pontosan idézték.

Ferenc pápa: Talán mindannyian úgy sírnánk, mint Emanuele, ha olyan fájdalmunk lenne, mint neki az ő szívében. Az édesapjáért sírt, és volt bátorsága előttünk tenni ezt, mert a szívében szeretet van az ő édesapja iránt. Engedélyt kértem Emanuele-től, hogy hangosan elmondjam a kérdését, ő pedig igent mondott. Ezért mondom el nektek: "Nemrég halt meg az édesapám. Ő ateista volt, de mind a négy gyermekét megkereszteltette. Ő jó ember volt. A mennyben van az apukám?" Milyen szép, amikor egy fiú azt mondja az édesapjáról: "Jó volt." Gyönyörű tanúságot adott magáról ez az ember a gyermekeinek, mert a gyermekei azt tudják mondani róla: "Jó ember volt." Gyönyörű tanúságtétel ez attól a fiútól, aki az édesapja erejét örökölte, és volt bátorsága mindannyiunk előtt sírni. Ha ez az ember ilyenné tudta tenni a gyermekeit, úgy igaz az, hogy jó ember volt. Jó ember volt. Ennek az embernek nem volt meg a hit ajándéka, nem volt hívő, de a gyermekeit megkereszteltette. Jó szíve volt. Neki pedig kétségei vannak, hogy az édesapja, mivel nem volt hívő, nem a mennyben van. Isten az, aki megmondja, ki megy a mennybe. De milyen Isten szíve egy ilyen apa előtt? Milyen? Nektek milyennek tűnik?... Egy apa szíve! Istennek apai szíve van. És egy nem hívő apát, aki képes volt megkeresztelni a gyermekeit, és ilyen képességeket adott a gyermekeinek, gondoljátok, hogy Isten képes lenne elhagyni? Ezt gondoljátok?... Hangosan! Bátran!...

A tömeg: Nem!

Ferenc pápa: Elhagyja Isten a gyermekeit?

A tömeg: Nem!

Ferenc pápa: Elhagyja Isten a gyermekeit, ha ők jók?

A tömeg: Nem!

Ferenc pápa: Íme, Emanuele, ez a válasz. Isten bizonyosan büszke volt az édesapádra, mivel könnyebb hívőnek lenni és megkeresztelni a gyermekeidet, mint nemhívőként megkeresztelni a gyermekeidet. Biztos, hogy Istennek ez nagyon tetszett. Beszélj az édesapádhoz, imádkozz az édesapádhoz. Köszönet Emanuele a bátorságodért.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.04.17. 01:27:01

Az ateisták is üdvözülhetnek – terjed az örömhír a nemzetközi médiában. Szerdai miséjén a pápa szólt arról, hogy Krisztus még az ateistákat is megváltotta – a 2000 éves gyorshír most egyházügyi szenzációként kering az interneten...

„Ha a nagynéném legközelebb is jön a szokásos aggódó szövegével a bűnös életemről, majd mondom, hogy még a pápa szerint is nyugodtan lehetek ateista” – írja egy kommentelő a Redditen.

index.hu/tudomany/2013/05/26/ateistak_a_mennyorszagban/

Az ateisták, akik irányítani fogják ezt a tervet, hűséges követői a sátánnak.

Ne kövessetek el hibát, ők a fenevadat bálványozzák, és semmit sem gondolnak a fájdalmakról és a gyötrelmekről, melyeket cselekvéseikkel okozni fognak.

Az ő feladatuk, hogy eltöröljék a hűséget az egy Igaz Isten iránt. Az iránt az Isten iránt, aki minden egyes megteremtett gyermekét szereti. Ők elutasítanak majd minden erőfeszítést, melyet most a Mennyország tesz, hogy a végső pusztulástól megmentse az emberiséget.

Kezük tettei miatt, villámlás, földrengések és cunamik fogják sújtani a Földet.

Ők meg lesznek állítva.

Szörnyen fognak szenvedni, és gyötrelmes végzetük meg van jövendölve.

Az Armageddon csatája heves lesz, mert Isten nem fog hátradőlni és egy ilyen fertőzést megengedni.

A nagyméretű, szörnyű büntetések el fogják törölni azokat a pogányokat, akik visszautasítják Isten Szavát.

Az Istenhez intézett imák, az Irgalmasság utáni törekvés az egyetlen módja az ilyen büntetések enyhítésének.

Imáitok, melyek által megbocsátást kértek lelkük számára, az egyetlen módja annak, hogy az ilyen lelkek megmenekülhessenek.

Leányom, nagy pusztítás lesz a gonosz munkálkodások eredménye, melyet ez a gonosz ateista csoport szándékozik a földre erőltetni.

Sokan nem ismerik cselekedeteik súlyosságát.

De sokan pontosan tudják, hogy mit tesznek, mert ők hazugok.

Ők hisznek Istenben, mivel ők a legfőbb ellenségét, a Sátánt választották istenüknek, a saját akaratuk által.

Minden, amit akarnak: lelkeket lopni.

***Tudod már, miért jöttem el hozzád? Nézd, most tudtodra adom, mi van megírva az igazság könyvében.***.Dán10,19
süti beállítások módosítása