Müller bíboros: A genderelmélet ideológiai vákuumból nőtt ki
2018. május 30. írta: Katolikus Válasz

Müller bíboros: A genderelmélet ideológiai vákuumból nőtt ki

card_gerhard_ludwig_muller_1_daniel_ibanez_160614.jpgGerhard Müller bíboros a genderideológia elterjedéséről nyilatkozott, azt állítva, hogy az a fasizmus és a szovjet kommunizmus összeomlása által hagyott eszmei vákuumból nőtt ki, mint egy "új vallás".

"A marxizmus és a fasizmus, a keresztényellenes ideológiák összeomlottak. A kapitalizmus válságban van. Volt helye az igaz filozófiának, teológiának, és a keresztény vallásnak. De az emberek szívesebben találtak ki egy új vallást, ami inkább hisz az emberben, mint Istenben." - mondta a Hittani Kongregáció előző prefektusa a Catholic News Agency-nek május 25-én.

A bíboros ezekről Daniel Mattson "Miért nem nevezem magamat melegnek?" című könyve olasz nyelvű kiadásának bemutatója előtt beszélt a hírügynökségnek.

"Az embereket nem lehet a szexuális irányultságuk szerint csoportosítani." - mondta Müller bíboros. "Nincsenek olyan emberek, akik különlegesebbek másoknál. Az embereket a személyük szerint kell jellemeznünk, és azzal a ténnyel, hogy Isten képére és hasonlatosságára vannak teremtve, és általa örök életre vannak hívva."

A homoszexuális emberek lelkipásztori gondozásáról a bíboros azt nyilatkozta: "az Egyház mindig tisztelt minden emberi személyt, mindenféle kategorizáláson túl."

Müller bíboros azt is hangsúlyozta, hogy "a genderideológiában nemek tucatjai vannak, miközben az ember férfinak és nőnek teremtetett: ez a mi természetünk, Isten teremtői akarata pedig ezen a természeten keresztül fejeződik ki."

Müller bíboros elismerően szól Daniel Mattsonról, amiért nem "melegnek" nevezi magát, hanem "Isten gyermekének". A bíboros ehhez kijelentette:

Bármiről beszélhetünk a titkos gyónás és a lelkipásztori gondozás során, de egyetlen ember sem azonosíthatja magát egy olyan kategóriával, ami a valóságban nem létezik.

A bíboros hangsúlyozta, hogy ez a eszmeiség a marxizmusra jellemző, mivel "a marxista gondolkodás állítja azt, hogy az elme nem megismeri a valóságot, hanem megalkotja azt: amikor a kommunista párt azt mondja, hogy 2+2 az 5, mindenkinek el kell hinnie ezt."


Kapcsolódó cikkeink:
Müller bíboros: "Homofóbia egyszerűen nem létezik."
Sarah bíboros: Ne fosszák meg az azonos neműekhez vonzódó embereket az Evangélium nehéz részeitől!
Antigenderista eskü

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása