Szentszéki államtitkár: A vallási sokszínűség nem fenyegetés, hanem lehetőség a gazdagodásra
2018. június 26. írta: Katolikus Válasz

Szentszéki államtitkár: A vallási sokszínűség nem fenyegetés, hanem lehetőség a gazdagodásra

parolin_diversity.pngDiplomaták, egyházi vezetők, aktivisták és segélyszervezetek képviselői találkoztak hétfőn egy a római Santa Croce Pápai Egyetemen rendezett szimpóziumon, aminek témája a vallásszabadság nemzetközi védelme volt. A rendezvényt az Egyesült Államok vatikáni nagykövetsége szervezte.

A szimpóziumon tartott beszédében a szentszéki államtitkár, Pietro Parolin bíboros mutatta be a szentszék hét új alapelvét a vallási kisebbségek védelmében. A hét alapelv között a közömbösség legyőzése és a párbeszéd elősegítése is szerepelt.

Ahogy Parolin bíboros fogalmazott:

Ez [a vallásközi párbeszéd] a puszta toleranciánál többet kíván. Arra hív minket, hogy kölcsönös bizalommal és megértéssel forduljunk mások felé, és így olyan egységet építsünk, ami a különbözőséget nem fenyegetésnek tekinti, hanem a gazdagodás és növekedés lehetséges forrásának.

A mostani római szimpózium előkészítő találkozóként szolgál egy a vallásszabadság témájában szervezés alatt álló nagyobb rendezvény számára, amelyet az amerikai fővárosban, Washington D.C.-ben tartanak július 25-én és 26-án.


(Forrás: Rome Reports)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusuka · erettsegitetelek.com 2018.06.27. 07:14:04

Nagyszerű pénzkereseti lehetőségek, fotózással, forditással, sorozat és kép feltöltéssel, facebook profillal és minden mással: www.internetespenzkereses.info/
süti beállítások módosítása