Speyer püspöke is bevezeti az interkommúniót
2018. július 09. írta: Katolikus Válasz

Speyer püspöke is bevezeti az interkommúniót

A speyeri a kilencedik Németország 27 egyházmegyéjéből, ahol ezután protestánsok is áldozhatnak.

wiesemann.pngA speyeri egyházmegye hétfői közleménye szerint az egyházmegye püspöke, Karl-Heinz Wiesemann (a kezdőképen) körlevelet írt valamennyi lelkipásztornak, felszólítva őket arra, hogy kezdjék meg a német püspöki konferencia interkommúnió-dokumentumának gyakorlatba ültetését. Ez azt jelenti, hogy a speyeri egyházmegyében is megnyílik a lehetőség arra, hogy a katolikus hívek protestáns házastársai szentáldozáshoz járuljanak a katolikus szentmiséken.

Ahogy Wiesemann püspök írta, kötelességének érezte, hogy az ügyben "bátor lépést tegyen előre". A levelében arra szólítja fel az egyházmegye papjait, hogy "a vegyes felekezetű házaspárok lelkipásztori kísérésében kövessék a dokumentumot kötelező útmutatóként".

A speyeri egyházmegye a kilencedik Németország 27 egyházmegyéjéből, ahol a helyi püspök a katolikus hívek protestáns házastársainak szentáldozását engedélyezi. Az előző nyolc, időrendi sorrendben: Paderborn, Hamburg, Magdeburg, Osnabrück, Erfurt, Bamberg, Würzburg, és Essen.

Az engedélyezés feltételei a kilencből hét egyházmegyében a német püspöki konferencia június 27-én (pápai jóváhagyással) kiadott interkommúnió-dokumentumát követi. A bambergi érsek a dokumentuméinál szigorúbb, míg a würzburgi püspök jóval lazább feltételekkel vezette be az illetékességi területén az interkommúniót.


(Forrás: katholisch.de)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prolife 2018.07.12. 08:22:58

"Valahányszor ugyanis e kenyeret eszitek, és e kehelyből isztok, az Úr halálát hirdetitek, amíg el nem jön. Ezért aki méltatlanul eszi a kenyeret vagy issza az Úr kelyhét, az Úr teste és vére ellen vét. Tehát vizsgálja meg magát mindenki, s csak úgy egyék a kenyérből és igyék a kehelyből, mert aki csak eszik és iszik anélkül, hogy megkülönböztetné az (Úr) testét, saját ítéletét eszi és issza." (1Kor 11,27-29)
"Ne váljék, Uram, ítéletemre vagy kárhozatomra a te szent titkaidban való részesülés, hanem testem és lelkem meggyógyulására."
süti beállítások módosítása