Katolikus "falut" szeretne létrehozni Angliában a Szent Péter Papi Testvérület
2018. augusztus 03. írta: Katolikus Válasz

Katolikus "falut" szeretne létrehozni Angliában a Szent Péter Papi Testvérület

Az örömteli megmaradás eszközének szánják a növekvő szekularizáció és az Egyház fokozódó válságával szemben.

screen-shot-2018-08-01-at-10_09_17-800x500.pngSajátos válasszal állt elő a Szent Péter Papi Testvérület (FSSP) Angliában a szekuláris állam egyre erőteljesebb kihívásaira, és az Egyház jelenlegi, egyre erősödő válságára.

Az 1988-ban II. János Pál pápa által alapított papi közösség Angliában, Lancashire megyében működő ága egy katolikus "falut" kíván létrehozni a jelenleg is általuk működtetett Szent Mária Kegytemplom körül, Warrington városa mellett (kezdőképünkön egy a kegytemplomban celebrált szentmise látható).

A kegytemplom igazgatója, Armand de Malleray FSSP atya a tervezetről így ír a Catholic Herald oldalán:

Ahogy egyre több és több tolakodó törvényt alkotnak [az atya ezzel a melegházasságot és az abortuszokat egyre inkább a katolikusokra is rákényszerítő szekuláris törvényekre utal - KV szerk.], miközben egyre kevesebb pap ad tanácsot és támogatást, a helyzet egyre rosszabb. Hogyan fognak a hithű katolikusok fennmaradni? Közelebb költözve egymáshoz, majdnem teljesen kiépült templomi központok köré, ami erősebbé és boldogabbá fog tenni minket. Ahelyett, hogy egymástól elszigetelten próbálnánk meg ellenállni a szekularizmus támadásainak, a családok egybegyűlhetnek, és dinamikus közösségeket hozhatnak létre, ahol a katolikus életet a teljességében élni nem különlegesség vagy bűntett, hanem elvárás és cél.

A Szent Péter Papi Testvérület (FSSP) segíteni szeretné ezt a növekvő igényt, felvállalva azt, amit én a 'Falu Opciónak' hívok, Warringtonban, a Szent Mária Kegytemplom körül. Egy falunak nincsenek falai. Nem erődítmény és nem is gettó, az az örömteli ottlakás helye, emberi léptékben, bárkire nyitottan. Mivel túlzottan ambíciózus lenne modellnek az Új Jeruzsálemet tekinteni, mi szerényen egy lancashire-i Názáretet célzunk meg - egy olyan helyet, ahol a családok és egyének szeretnek majd lakni, egy gyönyörű templom körül növekedve az életszentségben napi szentmisével, gyóntatással és homíliákkal; hitoktatással, lelkivezetéssel, és körmenetekkel.

Egy plébániai csarnok, egy zeneterem, egy papi hivatal, és osztálytermek építése mellett szeretnénk, ha lenne egy életvédő irodánk és egy katolikus könyvesboltunk is, műhelyeink liturgikus ruhák és szakrális tárgyak készítéséhez, valamint szálláshelyeink lelkigyakorlatozók számára.

Ahogy az az igazgató atya írásából kiderül, a katolikus faluprojekt megvalósítását máris több prominens katolikus egyházi és laikus támogatja, köztük Liverpool érseke, Malcolm McMahon is.

Az 1988-ban Szent II. János Pál pápa által megalapított FSSP a szentmisét kizárólag a hagyományos formájában ünneplő papi közösség, amely pápai áldással és Rómával teljes egységben működik. A közösség a fiatalok között óriási népszerűségnek örvend, a taglétszámuk pedig robbanásszerűen nő. A papjaik átlagéletkora 37 év (a magyarországi papoké 60 év feletti). Néhány további figyelemre méltó történeti és statisztikai adat róluk a honlapjukon is megtalálható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2018.08.04. 01:23:19

Nagy Britannia Protestáns nemzete hamarosan áttér az Én Útjaimra

2012. szeptember 17. hétfő, 9:15

Drága szeretett leányom, egy Általam tervezett csodát szeretnék kinyilatkoztatni neked: Nagy Britannia Protestáns nemzete hamarosan áttér az Én Útjaimra, a Tanításaimhoz és az Igazsághoz.

Ez a keresztény ország sokáig úgy alakította és módosította Isten Törvényeit, hogy azok megfeleljenek büszke útjainak. Az egykor nagy keresztény ország évszázadokon keresztül vétkezett Isten Törvényei ellen, és azt beszélték be maguknak, hogy ők valójában az Egyházam által megalapított Törvényeket követik.

A közöttük lévő hívők imái és a szeretet, meg a hűség, melyet Nagy Britanniában a keresztény vezetők a csapások ellenére mutatnak, közelebb hozta őket Szentséges Szívemhez.

Ez az ország meg fog térni, és az Igazság milliókat fog megmenteni.

Az Antikrisztus és sok követője a hatalmon levők közül sokakat befolyásoltak ebben az országban, de nem fog sikerülni nekik, hogy Isten gyermekeit ellopják.

Követőim egyesülni fognak egyházról egyházra Britannia szerte, és Én Szent Karjaimmal átölelem majd őket.

Hatalmas erővé válnak Hadseregemben, és egyesülésük terve elkezdődött.

Íme, egy különleges ima, a Keresztes Imahadjárat imája Isten gyermekeinek Nagy Britanniában.

A Keresztes Imahadjárat 77. imája Nagy Britannia számára

Ó, Mennyei Atya, az ember Teremtő Istene, kérlek, hallgasd meg imámat. Könyörgök Hozzád, mentsd meg Nagy Britanniát a gonosz karmaiból és a diktatúrától. Kérlek, hogy mindnyájunkat egy családdá egyesíts a Te Szemedben, minden vallásút, minden hitűt és bőrszínűt. Adj nekünk erőt egyesülni, ellenszegülve minden olyan törvénynek, melyet Tanításaid megtiltására vezetnek be. Adj nekünk erőt és bátorságot, hogy soha ne hagyjunk el Téged, és hogy imáink által segítsünk megmenteni minden gyermekedet. Vezesd egységre testvéreinket, hogy tisztelettel adózzunk Ígéretednek, mely az Örök Életet és az Új Paradicsomba való belépést hozza el nekünk. Ámen.

Nagy Britannia gyermekei, tudnotok kell, hogy hamarosan a megtérés, mely beborítja országotokat, nagy kegyelmeket hoz nektek.

Akkor vezetni fogjátok Hadseregemet más nemzetekkel együtt Dicsőséges Királyságom felé....

docplayer.hu/15118323-Uzenetek-jezus-krisztustol-valo-felkeszitesul-a-http-www-thewarningsecondcoming-com-alapjan-jelen-dokumentum-az-uzenetek-megtalalhatoak-a.html

FATHER OF LOVE AND MERCY

A Protestant nation, Great Britain, will convert soon to My Ways

September 17, 2012

My dearly beloved daughter I wish to reveal to you a miracle I have planned.

A Protestant nation, Great Britain, will convert soon to My Ways, My Teachings and the Truth.

For so long this Christian country has adapted and amended the Laws of God to suit their proud ways. Once a great Christian country, they sinned throughout the centuries against the Laws of God and convinced themselves that they followed the Laws laid down by My Church on earth.

The prayers of the faithful among them and the love and loyalty shown by Christian leaders in Great Britain, in the face of adversity, has brought them closer to My Sacred Heart.

This country will be converted and the Truth will save millions.

The antichrist and his many followers have influenced many in power in this country but they will fail to steal God’s children.

My followers will unite through all churches throughout Britain and I will envelop them in My Holy Arms.

They will become a powerful force in My army and the plan to unite them has commenced.

Here is a special Crusade Prayer for God’s children in Britain

Crusade Prayer (77) For Great Britain:

O Most Heavenly Father, God the Creator of man please hear my prayer. I beg You to save Britain from the clutches of evil and dictatorship.

I ask that You unite all of us, of all religions, creed and colour as one family in Your Eyes. Give us the strength to unite in defiance of any laws introduced to outlaw Your Teachings.

Give us the strength and the courage to never forsake You and to help save all of Your children through our prayers. Bring all of my brothers and sisters together in unity to pay homage to Your promise to bring us eternal life and entrance to Your Paradise. Amen.

To the children of Great Britain know that, soon, the conversion which will envelop your country will bring you great graces.

Then you will help lead My army along with other nations towards My Glorious Kingdom.

Your Jesus.
süti beállítások módosítása