Cáfolták Benedek pápa nyilatkozatát? - Megint hazugságot vett át a Magyar Kurír
2018. augusztus 29. írta: Katolikus Válasz

Cáfolták Benedek pápa nyilatkozatát? - Megint hazugságot vett át a Magyar Kurír

Egyházon belül és kívül is csúcsra pörgött a liberális rágalom- és álhírgyár.

hir89746.jpgA német Die Tagespost Benedek emeritusz pápa személyi titkárát, Georg Gänswein érseket felhasználva próbálta meg hitelteleníteni a Viganò érsek vallomásáról elsőként beszámoló National Catholic Register-t (NCR-t), az EWTN amerikai katolikus médiahálózat híroldalát. A Die Tagespost lejárató akcióját a német püspöki konferencia hivatalos híroldala, a katholisch.de igyekezett egyházi tekintéllyel hitelesíteni.

Ahogy a Die Tagespost, és nyomában a katholisch.de (majd tőlük ellenőrzés és kritika nélkül átvéve a Magyar Kurír) beszámolt róla, Georg Gänswein határozottan cáfolta, hogy Benedek emeritusz pápa nyilatkozatot tett volna Viganò érsek vallomásával kapcsolatban. A titkár "fake news"-nak nevezte a Die Tagespost azon felvetését, hogy az NCR szerint Benedek pápa megerősítően reagált az egykori pápai nuncius vallomásának állításaira.

Az NCR a Die Tagespost és katholisch.de cikkére (már tegnap) azonnal reagált. Felhívták a figyelmet arra, hogy miközben Georg Gänswein-t a Die Tagespost a kérdésfelvetésével szándékosan megvezette, a titkár válasza helytálló és pontos volt. Az NCR mindeközben kitartott amellett, hogy az ő tudósításuk is az.

Az NCR Benedek emeritusz pápa nyilatkozatát ugyanis Viganó érsek vallomásával együtt, egyazon cikkben közölte, augusztus 25-én, az érseki vallomás napfényre kerülésekor (erről mi is beszámoltunk). Az NCR közvetítőn keresztül történt érdeklődése Benedek pápánál arról, hogy - ahogy Viganó érsek a vallomásában állítja - az egykori pápa valóban kiszabott szankciókat a papokat és papnövendékeket molesztált Theodore McCarrick bíborossal szemben, még a pápai nuncius érsek vallomásának nyilvánosságra kerülése előtt történt. Benedek pápa a válaszát így Viganó érsek vallomásától függetlenül, arról még nem is tudva tette meg.

Ennek megfelelően annak határozott cáfolata, hogy Benedek pápa Viganó érsek vallomására bármit is reagált volna, hiteles, de célt tévesztett. Ilyet ugyanis egyetlen hírforrás sem állított.

A katholisch.de nem először próbálja meg ugyanígy befeketíteni a National Catholic Registert. Idén április 19-én hasonlóan durva csúsztatással próbálta bizonygatni az NCR hiteltelenségét, (úgymond) cáfolva az NCR híradását arról, hogy a Hittani Kongregáció egy akkori levélben elvetette a német püspöki kar interkommúnió-tervezetét.

Az NCR akkor is kitartott a tudósítása hitelessége mellett, annak ellenére, hogy Ferenc pápa hirtelen döntése miatt arról, hogy a levelet a nyilvánosságtól elzárja, végülis nem tudták (a pápára tekintettel nem akarták) nyilvánosan bizonyítani a levél létezését. Hónapokkal később, június 28-án a német püspöki kar - már tét nélkül - úgy bocsátotta nyilvánosságra a korábban rágalmazás árán is letagadott levelet, hogy az NCR-rel szemben sem bocsánatkérés, sem helyreigazítás azóta sem történt.


Kapcsolódó cikkünk:
Válaszunk a Magyar Kurír tudósítására Viganò érsek vallomásáról

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.08.30. 08:54:32

Nem nehéz hazugságokat, hamis híreket átvenni a nyugati katolikus médiától. Jó lenne elismerni, hogy a Katolikus Egyháznak ellenségei többségben vannak az úgynevezett jóakaratú emberek között is. Mikor és miért jóakaratú katolikus és nem katolikus az aki kétségbe vonja a hitigazsagokat például és azt gondolja meg katolikus? Természetesen azonnal a rossz hireknek ad hitelt bármilyen forrásból származik. Összesen 300 ezer magyar ember járul a kiengesztelődés szentségéhez. Természetesen ezek nem igazi hívők, hanem alszentek, az igazi szentek és jó emberek ma akik nem mennek gyonni, hanem keresnek, olyan buzgón, és tiszteletre méltóan, hogy véletlenül se találjanak semmit, jól jönnek a nyugati egyházak rossz hírei. Ugyanezek a katolikus oldalak hallgatnak a ma lemészárolt, megalázott kstolikusokrol. Ez nem normális és nincs bennük a szeretet semmilyen formaja sem. Erkolcstelenseget támogat minden katolikus media, hiszen ezeket a katolikusokat ha civilek teszik, ha államilag de kivégzik. Ferenc pápa vegulis azt mondja, hogy a kivégzés és gyilkosság minden formája erkölcstelen. Ergo akik a katolikusokat kivégzik erkolcstelenek.
süti beállítások módosítása