Marco Tosatti: Schneider püspököt a szentszék már áprilisban elkezdte szankcionálni
2018. november 06. írta: Katolikus Válasz

Marco Tosatti: Schneider püspököt a szentszék már áprilisban elkezdte szankcionálni

Raymond Burke bíboros is korlátozások alatt?

schnd-1.jpgÚjabb - állítólagos - részletekkel jelentkezett a honlapján az olasz vatikanista újságíró, Marco Tosatti, Athanasius Schneider kazahsztáni segédpüspök napokban hírre kapott utazási korlátozásairól. Tosatti azt állítja, nem magától Schneider püspöktől, hanem hozzá közel álló személyektől tudott meg többet a püspökkel szembeni intézkedésről.

Mint írja, a szentszék kérése, hogy Schneider püspök mérsékelje az utazásai számát, a pápai államtitkártól, Pietro Parolintól származik, aki a kazahsztáni pápai nunciust, Francis Chullikatt-ot bízta meg azzal, hogy a döntést a püspökkel közölje. A közlésre már tavasszal, áprilisban sor került. A kérés szerint Schneider püspöknek nemcsak az utazásai számát kell lecsökkentenie, de valamennyi külföldi útja előtt tájékoztatnia kell arról Chullikatt nunciust.

Tosatti szerint bár a nuncius a döntést írásban kapta meg, azt Schneidernek csak szóban olvasta fel, papíron nem adta át. Írásos dokumentum nélkül egy szankcionált klerikusnak nincs lehetősége fellebbeznie, ha a döntést megalapozatlannak vagy igazságtalannak tartaná.

Ilyen fellebbezésre rendes körülmények között bármely klerikusnak joga van. Püspökként Schneider a Püspöki Kongregációtól vagy az Apostoli Szignatúrától kérhetne felülvizsgálatot, ha ehhez lenne hivatalos dokumentációja.


Raymond Burke bíboros is korlátozások alatt?


Tosatti a cikkében arról is beszámol, hogy szintén Pietro Parolin Washington D.C. pápai nunciusát is megbízta azzal, hogy szólítsa fel az Egyesült Államok püspökeit, hogy ne hívják meg az Apostoli Szignatúra korábbi prefektusát, az amerikai Raymond Burke bíborost egyetlen rendezvényre sem előadónak. Az utasítás szerint ha a bíboros mégis előadna valahol, ott a püspökök ne jelenjenek meg.

Az újságíró szerint Parolin és a washingtoni nuncius ezt a közlést szintén csak szóban tették meg, írásos határozat nélkül.


Kapcsolódó cikkünk:
Az utazásai visszafogására kérte a szentszék Athanasius Schneider püspököt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.11.07. 06:18:09

Mégis lehet egy püspököt korlátozni mozgasterében, amennyiben katolikus beálítottságú. Evtizedekig ugyanaz a vatikani kormányzó hivatal es mindenkori vezetője semmiben sem korlátozza azt az amerikai püspököt, aki a hirek és vadak szerint rengeteg szeminaristát bántalmazott - katolikusnak mondott média szerint, ami együtt csahol a szabadkőműves, globalista, iszlamista media hordával. Nem Schneider püspök, nem a Vatikán felelős vezetője, hanem a környezetükből, meg nem nevezettektől származnak a hirek, amit egy bizonyos Tosatti hiresztel. Ha nincs energia ęs kapacitás profi újságírásra, akkor együtt vonaglunk a sárban a Katolikus Egyház külső és belső ellenségeivel és azt a borzalmat esszük amit magukból kiokádnak.
süti beállítások módosítása