James Martin Ferenc pápa homoszexualitással kapcsolatos kijelentéseit bírálja
2018. december 06. írta: Katolikus Válasz

James Martin Ferenc pápa homoszexualitással kapcsolatos kijelentéseit bírálja

2018-12-05_jamesmartin.jpgA Twitter oldalán reagált az LMBT-lobbi egyházi hangjának tartott jezsuita pap, James Martin, Ferenc pápa homoszexualitással és homoszexuális papokkal kapcsolatos legutóbbi kijelentéseire.

A vatikáni kommunikációs tanácsadó a bírálatát fejezte ki Ferenc pápának azon kijelentésével kapcsolatban, miszerint "úgy tűnik, hogy a társadalmainkban még divat is a homoszexualitás".

Ahogy James Martin S.J. írta:

A kijelentés, hogy a homoszexualitás "divatos", nemcsak téves, de sértő is. Ellenkezik minden elismert pszichiáterrel, és ami ennél fontosabb, az LMBT emberek tapasztalatával.

Hozzátette:

Nemrég [Ferenc pápa] azt mondta Juan Carlos Cruznak, hogy "Isten teremtett ilyennek" [ti. melegnek], ami közelebbinek tűnik ahhoz, amiben ő hisz.

Martin ezzel a chilei papi molesztálások egyik ma már felnőtt és homoszexuális áldozatának, Juan Carlos Cruznak arra a kijelentésére utalt, miszerint Ferenc pápa így vigasztalta őt: "Az, hogy meleg vagy, nem számít. Isten ilyennek teremtett, és ilyennek szeret" [A lényegi rész kiemelése tőlünk. - KV szerk.].

Ahogy erre rámutattunk, a pápának ezek az állítólagos kijelentései ellentétesek az Egyház vonatkozó tanításával - ami meg is kérdőjelezi Cruz beszámolójának hitelességét.

Érdekesség továbbá, hogy a kérdésben a Ferenc pápára más ügyben terhelő vallomást tett volt pápai nuncius, Carlo Maria Viganò érsek kelt a Szentatya védelmére: Cruz beszámolóját arról, hogy Ferenc pápa még mi mást mondott el neki, tételesen cáfolta.

A jezsuita pap ugyanakkor kijelentette :

Szemben a sok megtévesztő főcímmel, [Ferenc pápa] nem a meleg papok ellen érvelt, máskülönben nem mondta volna azt, hogy éljenek "feddhetetlen odaadással". Ő azok ellen a meleg papok ellen van, akik nem élnek cölibátusban.

Nemrég James Martin arról beszélt egy nyilvános előadásában, hogy Ferenc pápa "melegbarát" személyeket emel vezető egyházi pozíciókba, ami nála kifejezett "trend". Ezt az állítást Viganò érsek - vádként Ferenc pápával szemben - maga is megfogalmazta a nagy port kavart vallomásaiban.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2018.12.06. 10:14:30

Nem gondolnak arra ennek az oldalnak a szerkesztoi, hogy a rengeteg homoszexualizassal felkeltik az erdeklodest azokban is akik eddig nem gondoltak ra? A magyarok kozott ritka volt a homoszexualis, egy-ket ismert szineszrol, muveszrol lehetett hallani. De kit erdekelt? Tobbszor kellene megfogalmazni mi a liberal-bolsevizmus, ami erre az elkepeszto lavirozasra keszteti a Vatikan titkarsagat. Nyilvanvaloan zsaroljak a katolikus egyhazat a humanizmus alarca moge bujva, es a püspökök is humanista zsakfutasban akarnak az elsok kozott bevergodni a fake/hamis celba. Raadadul ezek utan mar tobbszoros oka es joga van egy mohamedannak katolikus püspököket es papokat lefejezni. Ez is jo propaganda, guillotine sem kell hozza. Megy ez mar jol begyakoroltan s.k. Europaban is. Ez nekunk laikusoknak nem kifizetodo. Az egyhaz hosszu eveken tanittatja legkivalobb embereit, hogy azutan hamis vadak alapjan laicizaljak, elvegyek ferjul, vagy meggyilkoljak oket. Ha mar nem lehet a hitigazsagokra, erkolcsre hivatkozni, a szavak mar el is tuntek a szentbeszedekbol, marad a penztarca mint hivatkozasi alap.
süti beállítások módosítása