Az Isteni Irgalmasság vasárnapja
2019. április 28. írta: Katolikus Válasz

Az Isteni Irgalmasság vasárnapja

Szent Fausztina nővér naplóbejegyzése az Isteni Irgalmasságról.

kazimirowski_eugeniusz_divine_mercy_1934.jpgAz Isteni Irgalmasság vasárnapja (húsvét második vasárnapja) apropóján az alábbiakban egy részletet közlünk Szent Fausztina nővér naplójából, az Isteni Irgalmasság helyes értelmezéséről.

A bejegyzésünk kezdőképe részlet az Isteni Irgalmasság kegyképének első változatából, amelyet Eugene Kazimierowski lengyel festőművész készített Fausztina nővér személyes instrukciói alapján. A kép egy második - elterjedtebb - változatát Adolf Hyla (szintén lengyel festőművész) készítette öt évvel Fausztina nővér 1938-ban bekövetkezett halála után, a nővér gyóntatójának útmutatásával.

Az Isteni Irgalmasság tiszteletéről több ide kattintva olvasható.

Írd! Háromszorosan szent vagyok, s irtózom a legkisebb bűntől is. Nem tudom szeretni azt a lelket, akit beszennyez a bűn. Ha azonban bánatot érez, nagylelkűségem határtalanná válik iránta. Irgalmam elborítja, s megigazulttá teszi őt. Irgalmam követi a bűnösöket, bárhol is járjanak, és szívem örül, ha visszatérnek hozzám. Elfelejtem a keserűséget, amellyel átitatták szívemet, és örülök visszatérésüknek. Mondd meg a bűnösöknek, hogy egy sem menekül kezeim közül. Ha elszöknek irgalmas szívem elől, igazságos kezeimbe kerülnek. Mondd meg nekik, hogy állandóan várok rájuk, hallgatom szívük dobbanását, mikor kezd értem dobbanni. Írd le, hogy lelkiismeret-furdalásuk által szólok hozzájuk, sikertelenségek és szenvedések, viharok és villámok által, és az Egyház szavával. De ha minden kegyelmemet semmibe veszik, haragra gyúlok irántuk. Magukra hagyom őket, s megadom, amit kívánnak.

(Forrás: Az Isteni Irgalmasság üzenete, Szent Fausztina Kowalska nővér naplója, 1728.)

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása