Az előző pápák által felszentelt püspökök álltak ellen a pán-amazóniai szinódus innovációinak
2019. október 26. írta: Katolikus Válasz

Az előző pápák által felszentelt püspökök álltak ellen a pán-amazóniai szinódus innovációinak

74289426_2588552347872538_1761261939427639296_o.jpgAz október 6-a és 27-e között Rómában tartott pán-amazóniai szinódus alatt többségében azoktól a latin-amerikai püspököktől érkezett ellenállás az innovációkkal szemben, akiket még II. János Pál és XVI. Benedek pápák szenteltek püspökökké.

Ezt Paolo Suess atya (eredeti nevén: Paul Günther Süss), a szinódus résztvevője és a pán-amazóniai szinódus munkadokumentumának egyik szerzője jelentette ki a német Katholischen Nachrichten-Agentur hírügynökségnek.

A hírügynökség szerdán, még a szinódusi záródokumentum szombati elfogadása előtt készített interjút a németországi Kölnből származó, de 1966 óta Brazíliában szolgáló teológus pappal.

Ők nem hajlandók tárgyalni arról, amit egy hosszú életen át magukban rögzítettek és megerősítettek.

- tette hozzá Suess.

A pap ennek kontextusában beszélt arról is, hogy míg az előző két pápa alatt hosszas vita folyt a felszabadítási teológia helyénvalóságáról, addig Ferenc pápa ezt az irányzatot teljesen rehabilitálta.

"És akkor mi van?" - válaszolta a Vatican News-nak október 17-én Paolo Suess atya azokra a hangokra, amelyek kifogásolták, hogy a pán-amazóniai szinódus Szent Péter Bazilikában tartott nyitóünnepségén egy pogány szertartásra is sor került.

"Még ha pogány szertartás is, attól még ugyanúgy istentisztelet. Egy szertartás mindig a hódolatról szól. A pogányságot nem lehet csak úgy lesöpörni. Mi pogányság? Mi a városainkban nem kevésbé vagyunk pogányok, mint ők [ti. a bennszülöttek - KV szerk.] a dzsungelben. Ezt gondolják végig." - tette hozzá Suess atya.

(Forrás: Vatican News)

(Forrás: katholisch.de)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2019.10.27. 00:11:39

Gerhard Muller Biboros - Hittani Kongregacio Prefektusa (2012-17)

Jezus kivonult a szinodusrol mar megkezdese elott

https://www.youtube.com/watch?v=sGxDlPh5d_A&t=3s  

Megvaltoztatta a velemenyet errol a szinodus alatt?

GM.B: "Lehetetlenseg megvaltoztatnom a velemenyemet"

csaba_carmarthen 2019.10.27. 00:36:11

Volt szovjet kem/KGB ugynok:

Mi hoztuk letre a felszabaditas teologiat
www.catholicnewsagency.com/news/former-soviet-spy-we-created-liberation-theology-83634

A szinódus egyik résztvevője:
"Ez nem vallásról szól, hanem politikáról"
A kérdésre hogy miért mondja ezt:
"MERT KOMMUNISTA VAGYOK"
》》》

But according to one Brazilian volunteer taking part in the REPAM-sponsored Amazon synod events at the Carmelite Church, “it’s not about religion. It’s about politics.” When asked why he would say this, the man responded: “Because I am a Communist.”

An anthropologist weighs in
An anthropologist who spoke to LifeSite on condition of anonymity said that, in his view, the mysterious statue is an “idol invented for the Amazon synod,” and is devoid of both history and culture.

He explained: “The Pachamama is a divinity linked to the Incan civilization, historically venerated by the peoples who inhabit the Andean plateau (Aymara, Quechua). It is considered the goddess of nature, land, agriculture, fertility, etc.”

www.lifesitenews.com/mobile/news/symbol-of-life-or-pachamama-vatican-and-repam-synod-organizers-divided-on-identity-of-mysterious-statue

Intersziti 2019.10.27. 01:56:04

Na és akkor most olvassuk el újra Sarah bíboros gondolatait a Benedek és Ferenc pápa közti folytonosságról. Nagyot csalódtam benne is. Sajnos neki is csak az állása a fontos.

Intersziti 2019.10.27. 09:04:38

P.s. Még egy gondolat, csak mert a témában írtam a PhD dolgozatomat. Az ókeresztény egyházban nemhogy női diakonátus nem volt (diakonisszák voltak, nem pedig női diakónusok), hanem állandó diakonátus sem volt abban a formában, ahogy 1970-ben azt behozták. Diaconus non ad sacerdotium, sed ad ministerium ordinetur, vagyis a diakónus nem végzett önállóan liturgiát (az 1983-as CIC-ig a nyugati egyházban sem), hanem a püspök illetve a pap segédkezője volt. Tessék megnézni a keleti egyházat. A diakónus még a stóláját sem veheti fel a pap áldása nélkül.

Összefoglalva: létrehoztak egy strukturális szempontból sohasem volt intézményt (=pappótló diakónus), majd erre ráhúzva létrehoznak egy teológiailag soha nem volt intézményt (női diakonátus).

Semmi baj nincs tehát a progresszív teológia hazugságaival, ha elég szavazóképes félművelt püspök van egy energikusan populista, pápának látszó fenomén vezetése alatt.

A katolikusok meg jó birka módjára integetnének a pápás kulcsartóikkal a Szent Péter téren még akkor is, ha Ferenc megszavaztatná, hogy gutierrez a negyedik isteni személy. Végülis ugye nem mond ellen az Atya-Fiú-Szentléleknek, csak szélesre tárná a kapukat a Valami Új előtt. Amit meg ugye miért ne, kérdezné bármelyik jezsuita. Az agyat rendeltetésszerűen használni pedig bűn, ezt régóta tudjuk.

csaba_carmarthen 2019.10.27. 16:55:05

Gyermekek, nektek most kitartóan kell imádkoznotok Fiam Egyházáért, mivel az a legnagyobb támadás alatt van megalapítása óta. Fiam ellenségeinek sok terve van Egyházam elpusztítását illetően, s e tervek közül a legtöbb annak belsejéből fog jönni. Vegyétek figyelembe mostani figyelmeztetésemet, meg azokat, amelyeket Fatimában * tártam fel a világ számára. Az ellenség várakozik, és hamarosan teljesen uralni fogja Fiam földi Egyházát, és milliókat fog tévedésbe ejteni.

remnant-army.org/wordpress/hu/2019/10/27/udvosseg-anyja-isten-gyermekeinek-anyja-szerepemet-alaassak/

csaba_carmarthen 2019.10.27. 22:43:34

Szinodus legfontosabb esemenyei:

1/ Eugenio Scalfari megjelenteti cikket
vagyis hogy Bergoglio

tagadja Jezus Istenseget

maganbeszelgeteseik soran
-hogy-hogynem a szinodus idejere idozitett hir, Bergoglio nem cafolja mindezt...

2/ Newage-es rituale a vatikani kertben Bergoglio resztvetelevel

3/ Bergoglio bocsanatot ker a balvanyimadoktol a Pachamama balvany katolikus templombol valo eltavolitasaert es megigeri hogy az istenno Pachamama - www.thegoddessgarden.com/pachamama/ -hamarosan visszaszallitattik a katolikus templomba

Hoppa!

itt volt egy ellenvelemeny!

Nem is akarki -

Muller biboros a Hittani Kongregacio BENEDEK PAPA altal kinevezett Prefektusa, aki ravilagit, hogy

az Isteni torvenyek elleni SULYOS BUNTETT(!!!)-rol van szo... a balvany liturgikus terbe helyezese kapcsan;

www.youtube.com/watch?v=sGxDlPh5d_A&t=699s

4/ feministak, kommunistak, globalistak, genderistak, abortuszpartiak, "population control"-istak, homoszexualisak, zoldek a szinodus meghatarozo vezeto szemelyisegei - ennek megfelelo dontesek szuletnek.

5/Az ABORTUSZ PROMOTER Ford-alapitvany a szinodus fo anyagi tamogatoja -mint ahogy arrol az amerikai NATIONAL CATHOLIC REGISTER ertesult...

6/A peldakepul allitott amazoniaban gyermekgyilkossagok vannak folyamatban, derul ki a szinodus soran - az ENSZ szovivo elismeri mindezt, a szinodus egyik puspoke ugyanakkor ugyanazon a sajtotajekoztaton meltatlankodik a kerdes felszinrehozasa miatt

7/A fentiek egyenes kovetkezmenyekent Egyhaz tanitasaval szembenallo dontesek szuletnek...

Ez tehat a( szabadkomuves) szinodus - ( A-Masonic synod) merlege.

@Intersziti:

erdemes megnezni mind az alabbi osszefoglalot
www.youtube.com/watch?v=ryVf8hemo4Q&list=PLZp4qwhB5NJGsUAASnSbhvzdoDQZEgDhz&index=33

mind pedig Muller Biborossal Washingtonban keszitett interjut...

Muller biboros nem a papas kulcstartokkal valo integetesre hiv:

www.youtube.com/watch?v=sGxDlPh5d_A&t=12m25s

hanem a laikusok roppant fontos szerepet hangsulyozza, a Niceai zsinatot illetve John Henry Newman irasat hozva fel peldakent;

Es arra buzdit,

hogy a hazugsagok es a szentsegtoresek kapcsan

1/senki ne feljen Romatol

2/senki ne feljen semmilyen egyeb politikai nyomastol

3/ hanem alljon ki az igazsag mellett

udv
cs
süti beállítások módosítása