Templomfoglalás a kínai Handan egyházmegyében
2019. november 01. írta: Katolikus Válasz

Templomfoglalás a kínai Handan egyházmegyében

screenshot_2019-10-31_18_whatsapp.pngHelyi idő szerint ma reggel 6 órakor katolikus hívek és papok egy csoportja elfoglalta és a folyamatos jelenlétükkel őrzik a kínai Handan egyházmegye Wu Gao Zhang templomát, hogy ezzel akadályozzák meg a kormányzat által elrendelt lerombolását. A hírt a Külföldi Missziók Pápai Intézetének híroldala, az Asia News tette közzé.

A templom papjai próbáltak párbeszédet folytatni a hatóságokkal, ilyen úton azonban nem jártak sikerrel. A templom hívő közössége a világ katolikusaihoz fordult, imádságot kérve tőlük az akciójuk sikeréért.

A Wu Gao Zhang templom működését korábban a pártállami katolikus egyház is elfogadta, és mostanáig törvényesen működhetett. A lerombolásának ürügyéül jelenleg az szolgál, hogy a templom számára nem szerezték be a működéshez szükséges összes új hatósági engedélyt.

Helyszíni videók a templomfoglalásról:

Amióta Kínában a vallási életet új, szigorúbb szabályozás alá vonták, a kormányzat minden olyan templomot leromboltat - legyenek azok az állami vagy a földalatti egyház templomai -, amelyeknek nincs minden rendben az engedélyeztetésével. A lebontási határozatokat könyörtelenül kivitelezik, a fellebbezés lehetősége nélkül.

A hívek szerint bár az üldöztetésnek eme új formájáért nem a tavaly szeptemberben megkötött kínai-vatikáni megállapodás az oka, a megállapodás azonban nagyobb hatalmat adott az állami hatóság kezébe a katolikusokkal szemben. A hatóságok az ilyen intézkedések során minden esetben arra hivatkoznak, hogy "a Vatikán támogat minket", a visszaéléseket pedig ugyanerre hivatkozva hallgatják el.

A handani egyházmegye hívei szerint a hatóságok a Wu Gao Zhang templom mellett negyven másik templom lerombolását is elrendelték. Az új vallásügyi szabályok alapján a papoknak és püspököknek kivétel nélkül regisztrálniuk kell a "hazafias" egyházba, és az aláírásukkal támogatniuk kell a kínai katolikus egyház "függetlenségét". Jiangxi-ben és Fujianban számos templomot bezártak, és mindazokat a papokat, akik nem voltak hajlandóak aláírni a regisztrációs nyilatkozatot, elüldözték.

Az elmúlt hetekben a yujiangi egyházmegyében Jian és Fizhou városok templomait, valamint a fuzhou-i egyházmegyében Fuqin és Changle városok templomait is bezáratták. 


(Forrás: AsiaNews.it)


Kapcsolódó cikkeink:
- Cikkeink a kínai-vatikáni egyezményről
- Cikkeink az Egyház helyzetéről Kínában

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2019.11.04. 21:28:41

Azokkal, akik elárulnak Téged, szeretettel és együttérzéssel fogunk bánni, abban a reményben, hogy majd ők is visszatérnek Hozzád.

Rendíthetetlenek, de ugyanakkor türelmesek is leszünk azokkal szemben, akik a Te Nevedben üldöznek minket....

remnant-army.org/wordpress/hu/2019/11/04/mihelyt-a-zurzavar-belep-egyhazamba-viszalyt-teremt-de-tudnotok-kell-hogy-ennek-nem-isten-az-okozoja/

csaba_carmarthen 2019.11.04. 22:39:43

Off:

www.churchmilitant.com/video/episode/vortex-pachamama-thieves-go-public

PACHAMAMA ‘THIEVES’ GO PUBLIC
And there is more to come.

The sensation around the Pachamama idols at the Amazonian Synod generated media coverage around the world, especially when an intrepid group of young Catholic men secretly decided that they had had enough and went into the Church in Rome and took them out — and threw them into the Tiber.

Many people around the world wanted to know who had done this, including the Vatican, which reacted with indignation and called the young fellows "thieves."

Today, one of the leaders of the group, a young Austrian, is going public and has given Church Militant an official on-camera interview....

Gratia Copiosa 2019.11.06. 11:55:18

Mi lesz ha Magyarorszagon a kinaiak, vietnamiak, afrikaiak osszefogva a mohamedanokkal elkezdenek templom9kat rombolni, amikor a globalista bolsevik, kommunista-iszlam internacionale atveszi a hatalmat, mert a katolikusok ahogy most legutobb nem mennek el szavazni meg a kereszteny demokratakra sem? Allitolag 40 % vallotta magat katolikusnak, ebbol 1,8 % gorog katolikus. De hol vokt a 18 % reformatus ez 1,8 % evangelikus? Ez mar 60 % lenne. Hol voltak? Prucskot hereltek? Ezektol az emberektol ma ujbol johetnek a tatarok, a kalifatus, a kommunistak, nem erdekli oket, de nehogy azt higyjuk azert a Mennyek orszaga erdekli, arra is kopnek.

csaba carmarthen 2019.11.08. 15:20:51

" Mi lesz ha .... a kinaiak, vietnamiak, afrikaiak osszefogva a mohamedanokkal elkezdenek templom9kat rombolni, amikor a globalista bolsevik, kommunista-iszlam internacionale atveszi a hatalmat "

@Gratia Copiosa:

Ezt az egész globális conglomeratiot együtt nevezhetjük "vörös sárkány"-nak, amely persze nem feltétlenül a benne levő egyéneket jelenti, akik nagyon gyakran, sajátmaguk is megtévesztettek...
(Viszont meglepő hogy kínának a vörös sárkány egy ősi szimbòluma...):

" A Jelenések könyvében az „asszony nagy jelét”[465] kíséri „egy másik jel az égen”: „egy hatalmas vörös sárkány”,[466] mely a sátánt jelképezi, a személyes gonosz hatalmat és a rossznak mindazt az erejét, mely a történelemben működik és szemben áll az Egyház küldetésével.

Mária ebből a szempontból is megvilágosítja a hívők közösségét: a gonosz erőinek ellenségeskedése ugyanis olyan süket szembeszegülés, mely mielőtt Jézus tanítványait támadná, előbb Anyja ellen fordul.."
Il.János Pál Pápa- Evangelium Vitae
regi.katolikus.hu/konyvtar.php?h=78
süti beállítások módosítása