Alexander Tschugguel: "Kérlek Szentatya, érts meg minket!"
2019. november 05. írta: Katolikus Válasz

Alexander Tschugguel: "Kérlek Szentatya, érts meg minket!"

November 4-én interjút adott a LifeSiteNews katolikus életvédő oldalnak Alexander Tschugguel, aki másokkal együtt eltávolította és a Tevere folyóba dobta azokat a pogány "Pachamama" ("Földanya") szobrokat, amelyeket a pán-amazóniai szinódus alatt a római Santa Maria in Traspontina templomban és egyes szinódusi rendezvényeken is szertartásos célokra használtak. Az interjúban szóba került az is, mit gondol a huszonhat éves bécsi fiatal arról a gesztusról, hogy Ferenc pápa bocsánatot kért a nevükben a tettükért. Az alábbiakban a fiatalember válaszát közöljük.

pentin-nov4a.jpg

Ha ő [Ferenc pápa - KV szerk.] valóban azt gondolja, hogy a tettünk az amazóniai emberek ellen szólt, úgy én is mellette állok a bocsánatkérésben, hiszen természetesen nem azért tettük. Pontosan az ellenkezője miatt tettük. Őértük tettük: mert azt szeretnénk, hogy ők is Krisztus igazságából részesüljenek. Nem akarjuk, hogy egy speciális, nemkeresztény vallásuk legyen, amit ráadásul a saját egyházunk hoz létre! Nem! Azt szeretnénk, ha megkeresztelkednének, ha éreznék és látnák a katolikus lelkiség teljes szépségét, és ha ismernék mindazt, amit az Egyház tanít.

Ezért ha [Ferenc pápa] tényleg azt gondolja, hogy bármi más okból tettük, mint amit elmondtam önnek, úgy azt kell mondanom a Szentatyánknak: "Kérlek Szentatya, érts meg minket! Mi, katolikusokként, csupán nem akarunk pogány dolgokat egy katolikus templomban. Azt szeretnénk, ha a katolikus egyházunk tiszta és világos lenne a hitben, és azt szeretnénk, ha az Egyház követné Jézus Krisztust, és azt, amit Ő mondott."

"Be kell vallanom, nem voltam mindig katolikus. Tíz és fél éve tértem meg. Lutheránus protestáns voltam, ami rendkívül ritka Ausztriában! Ausztria egy nagyon katolikus ország, de a dédapám áttért, én pedig visszatértem. És örömmel mondhatom, hogy mostanra a nővéreim és a szüleim is visszatértek. Immár mindannyian katolikusok vagyunk.

Tizenöt évesen tértem meg, és sok olyan barátom volt, akik valóban felébresztették bennem az érdeklődést a katolikus hit iránt. Ezért igyekeztem sokmindent elolvasni, papokkal beszélgetni, előadásokra és konferenciákra elmenni. És minél inkább elmélyedtem a katolikus egyházban, ő annál gyönyörűbbé vált!

Ezért számomra a katolikus hit valami fantasztikus dolog, mert megmutatja mindazt a szépséget, amit Isten nekünk adott; nemcsak az Ő teremtésén keresztül, a szépségben, amit minden nap láthatunk a természetben és más emberek arcán, de az Ő vallásában is, ami teljesen világos és csodálatos!

Ezért nagyon szeretek katolikusnak lenni! Igazából be kell vallanom: többé már el se tudom képzelni, hogy ne legyek az. Ez egyszerűen elképzelhetetlen a számomra."

- Alexander Tschugguel (LifeSiteNews interjú, 2019. november 4.)

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba_carmarthen 2019.11.05. 23:15:08

Tovabbi Alexander Tschugguel interjuk:

www.youtube.com/watch?v=yczqmImhTgg&t=81s

www.youtube.com/watch?v=_bSMK0ClDMg&t=1s

Alabbiakban pedig egy del -amerikai / mexikoi pap aki a gaudelupe-i Szuzanya (Del Amerika valodi megmentojenek) kepe elott -helyreallitaskent- elegeti a Szuzanyat gunyolo, antikrisztusi szimbolikaju pachamama masolatot:

www.youtube.com/watch?v=HwlMAltIXeU&feature=youtu.be

“The most blessed Virgin [Mary] of Guadalupe, as we know, is a young woman who is pregnant. She has Jesus in her womb whom is to give birth to the new continent (the new world). She says that she comes to grant her love to all the inhabitants of this entire continent (not just Mexico). She is pregnant and carries Jesus who will bring us the Gospel and drive away the darkness of idolatry and the devil,” he said.

Fr. Hugo then picked up one of the Pachamama effigies and, holding it next to the image of Our Lady, explained the difference between the two.

“A friend exorcist says that this idol (Pachamama) is actually the figure of the antichrist. It is a blasphemy and parody of Mary. Pachamama is pregnant but carries the antichrist to give birth to him in the Masonic church, to destroy the sacraments, which is to return to idolatry and superstition. So, this antichrist who is to give birth to a church with an ‘Amazonian face’ is an abomination, it is a contradiction to Church doctrine, which is the dynamic into which these idolaters want to enter into now,” he said.

“So, in sign of repugnance to the offenses that they made to the most Blessed Virgin Mary in Rome, in her church of Transpontina, we, as a protest and as a sign of reparation, burn this satanic idol of the Pachamama,” he added.

The priest then dropped the Pachamama into the fire where it was consumed by the flames. Two more effigies were later burned.
süti beállítások módosítása