Lerombolták a blokád alá vont templomot a kínai Handan egyházmegyében
2019. november 05. írta: Katolikus Válasz

Lerombolták a blokád alá vont templomot a kínai Handan egyházmegyében

A hatóságok kompenzációt ígértek cserébe.

screen_shot_2019_11_01_at_105920_am.jpgFöldet, és azon egy új templom megépítéséhez pénzt is felajánlottak kompenzációként a kínai hatóságok annak a hívő katolikus közösségnek, amely november 1-jén elbarikádozta magát a Handan egyházmegye Wu Gao Zhang templomában, hogy így akadályozzák meg az épület hatósági lerombolását.

A templom lebontását azért rendelték el a hatóságok, mert annak közössége állítólag nem szerezte be az új vallási előírások által megkövetelt összes működési engedélyt. A Wu Gao Zhang templom működését korábban a pártállami katolikus egyház is elfogadta, és mostanáig törvényesen működhetett.

A tüntető hívek október 31-én virrasztást tartottak a templomban, majd másnap reggel 6 órától blokád alá is vették az épületet. A tiltakozáshoz az egyházmegye több papja is csatlakozott, akik közül többen megpróbáltak közvetíteni a tárgyalások során a tüntetők és a hatósági személyek között.

A tárgyalások eredményeként a hatóságok egy új földterületet és pénzügyi támogatást ajánlottak fel egy másik katolikus templom megépítéséhez. Bár a Wu Gao Zhang templom plébánosa ragaszkodott ahhoz, hogy puszta ígéret helyett még a lebontást megelőzően megkaphassák az új földterületet, nem világos, hogy ez végülis ténylegesen megtörtént-e.

A tüntetést a hatóságok sikeresen feloszlatták, és a Wu Gao Zhang templomot mostanra már teljesen lebontották. A templom mindössze egy évig állt: 2018. augusztus 15-én szentelték fel és nyitották meg. A templom egy a hívek által megvásárolt fölterületen épült meg. A megépítésére azért került sor, mert az egyre növekvő katolikus közösség számára az előző templomépület már túl kicsinek bizonyult.

A hívek szerint a templomot azért rombolták le, mert a hatóságoknak nem tetszett a közösség növekedése. Mint elmondták, szóbeli ígérettel hitegették őket, hogy a szükséges engedélyeket időben megkapják, a dokumentumok tényleges kiadását azonban szerintük szándékosan visszatartották.


(Forrás: Catholic News Agency)


Kapcsolódó cikkeink:
Templomfoglalás a kínai Handan egyházmegyében

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csaba carmarthen 2019.11.06. 11:30:50

Akkor majd egy új pachamama-templom, (az új vallási előírások szerint).

csaba carmarthen 2019.11.07. 09:30:47

Kina egy laboratorium a globalista elit szamara....

Ugyanez történik világszinten...

The strategy of the entire Amazon Synod operation is deception, the preferred weapon of the devil: telling half-truths to achieve a perverse end.

youtu.be/HwlMAltIXeU

A lack of priests: they therefore say it is necessary to open up to married priests and to a women’s diaconate in order to destroy celibacy, first in the Amazon and then in the entire Church. On what continent was the Catholic Church’s first evangelization ever carried out by married priests? The missions in Africa, Asia, and Latin America were carried out primarily by the Latin Church, and only to a very small extent by the Eastern Churches with married clergy.

The final document of this shamefully manipulated assembly, whose agenda and results have been planned for a long time, is a head-on strike against the divine edifice of the Church, attacking the sanctity of the Catholic priesthood, and pushing for the abolition of ecclesiastical celibacy and a female diaconate.

What did the Pachamama saga reveal? And what ought to be done in response?

In Abu Dhabi, Pope Francis stated in writing that God “wills” all religions. Despite the fraternal correction offered to him in person and in writing by Bishop Athanasius Schneider, Pope Francis has ordered that his heretical declaration be taught in pontifical universities and that a special Commission be created to spread this grave doctrinal error.

Consistent with this aberrant doctrine, it’s not surprising that paganism and idolatry should also be included among the religions willed by God. The Pope has shown us this and has implemented it personally, profaning the Vatican gardens and the Church of Santa Maria in Traspontina, and desecrating St. Peter’s Basilica and the synod’s closing Mass by placing on the altar of the Confession that idolatrous “plant” that is closely connected with the Pachamama.

According to the tradition of the Church, the Church of Santa Maria in Traspontina and St. Peter’s Basilica must be re-consecrated in light of the appalling idolatrous profanations that have been committed in them.

www.lifesitenews.com/news/abp-vigano-the-abomination-of-idolatrous-rites-has-entered-the-sanctuary-of-god
süti beállítások módosítása