Karaktergyilkosság kísérlete Robert Sarah bíboros ellen (FRISSÍTVE: 03.25.)
2020. január 20. írta: Katolikus Válasz

Karaktergyilkosság kísérlete Robert Sarah bíboros ellen (FRISSÍTVE: 03.25.)

Csúcsra járatott álhírgyártás és manipulációk, Egyházon belül.

Örömhír helyett botrány: a XVI. Benedek pápával közösen írt könyv ünneplése és megvitatása helyett az eddigi legsúlyosabb lejárató kampány zajlott le az elmúlt héten Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa ellen.

Az események kibontakozásáról a Facebook oldalunkon tájékoztattuk folyatamosan olvasóinkat. Az alábbiakban ezeket a tudósításainkat gyűjtöttük egybe, időrendi sorrendben. A következtetések és tanulságok levonását olvasóinkra bízzuk, az ügy további fejleményeiről pedig szintén tudósítani fogunk.

[Kezdőkép forrása: LifeSiteNews]

pope_benedict_and_cardinal_robert_sarah_810_500_75_s_c1.jpg

***

Január 12-e (vasárnap), 19:51-kor írtuk:

82264175_2767954783265626_6266345263250538496_o.jpgKözös könyvet ad ki "A szívünk mélyéről" címmel XVI. Benedek emeritusz pápa és Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa. A könyv január 15-étől már kapható is lesz a franciaországi könyvesboltokban.

(Forrás: Cdl. Robert Sarah / Facebook)

Cikkeink Sarah bíborosról

***

Január 13-a (hétfő) 14:43-kor a Magyar Kurír is beszámolt a könyv kiadásának híréről. A cikküket 18:09-kor ezzel a szöveggel osztottuk meg:


XVI. Benedek emeritusz pápa szerint a házas és a papi hivatások kizárják egymást. „Nem lehet egyszerre két hivatást megélni” - írja a Robert Sarah bíborossal közös új könyvükben. LINK

Kapcsolódó cikkeink:
- A nős papok mítosza - Első rész
- A nős papok mítosza - Második rész
- Cikkeink a cölibátusról

***

Január 14-én (kedden) azután furcsa fordulat történt, ahogy arról 14:36-kor beszámoltunk:


Georg Gänswein, XVI. Benedek pápa személyi titkára vitatja, hogy az emeritusz pápa társszerzője lenne annak a könyvnek, amely "A szívünk mélyéből" címmel Benedek pápa és Robert Sarah bíboros írásait tartalmazza. A könyvet a kiadó a két személy közös szerzőségével jelenteti meg Franciaországban január 15-én. Bár a könyv valóban XVI. Benedek emeritusz pápa írásait tartalmazza, amelyeket pedig ő valóban a könyv kiadására adott át, a kiadó ugyanakkor nem rögzítette felé, hogy a borítón őt és Sarah bíborost együtt fogja szerepeltetni két szerzőként, és a társszerzőkkel ilyenkor megkötendő (a szerző és a kiadó jogait és kötelességeit rögzítő) szerződést sem íratta alá az emeritusz pápával. A titkár nem vitatja sem a könyv hiteles tartalmát, sem a kiadás jószándékát, ebben a formában azonban az de jure nem tekinthető az XVI. Benedek pápa társszerzői művének.

(Forrás: kathpress.at)

Kapcsolódó bejegyzéseink:
Facebook link #1
Facebook link #2

***********
Az ügyben sajtóközleményt adott ki Robert Sarah bíboros, aki XVI. Benedek pápa és a könyv kiadója közötti közvetítő volt. A bíboros a francia nyelvű írásos közleményét ezzel a kiemeléssel tette közzé a Facebook oldalán:

"Hivatalosan kijelenthetem, hogy XVI. Benedek tudott arról, hogy a közös munkánk könyv formájában fog megjelenni. Kijelenthetem azt is, hogy a javítások érdekében többször is kéziratot cseréltünk. A mai napon részletes sajtóközleményt adok ki az igazság tisztázásáért."

(Forrás: Cardinal Robert Sarah / Facebook)

***********
Az ügyben egy másik bejegyzést is közölt Sarah bíboros a Facebook oldalán:

"Támadásokban hazugsággal vádolnak engem. Ezek a rágalmak rendkívül súlyosak. Ma este közvetlen bizonyítékokat szolgáltatok a XVI. Benedekkel a cölibátus védelmében írt munkánkban folytatott szoros együttműködésünkről. Holnap meg is szólalok, ha szükséges."

(Forrás: Cardinal Robert Sarah / Facebook)

***

A Magyar Kurír a fordulatról 14-én 14:28-kor tett közzé cikket a Facebook oldalán, szenzációként közölve azt. Erre mi 16:48-kor így hívtuk fel az olvasóink figyelmét:


Így közölte a Magyar Kurír, hogy a könyv címlapján a "XVI. Benedek, Robert Sarah bíboros" szerzőmegjelölés "Robert Sarah bíboros, XVI. Benedek közreműködésével"-re módosul:

82542180_2772109529516818_2152914947678404608_o.png(Forrás: Magyar Kurír / Facebook)

Kapcsolódó bejegyzésünk:
Facebook link

Cikkeink a Magyar Kurírról

***

Január 14-én (kedden) este 22:52-kor a nyomozásaink alapján az alábbi, hosszabb tisztázó bejegyzést tettük közzé:


Megdöbbentő részletek derültek ki XVI. Benedek pápa és Robert Sarah bíboros, az Istentiszteleti Kongregáció prefektusa közös könyvének kiadásáról.

(1) A könyv négy részből áll, amelyek a következők: egy bevezető, egy XVI. Benedek által írt szöveg, egy Sarah bíboros által írt szöveg, végül egy konklúzió. A bevezető és a konklúzió végén az emeritusz pápa és Sarah bíboros aláírása is szerepelt.

(2) XVI. Benedek emeritusz pápa látta és közlésre jóvá is hagyta a könyvnek ezt a változatát, a címlapjával együtt, amely őt és Sarah bíborost egyenrangú szerzőkként tüntette fel. Ezt Robert Sarah bíboros Twitter-bejegyzésekben, Benedek pápa személyi titkára, Georg Gänswein pedig a könyv kiadásának hírét korábban elsőként közlő Le Figaro-nak nyilatkozva is megerősítették (a Le Figaro e cikke csak kedden késő este jelent meg az újság honlapján). Igazolásként Sarah bíboros még XVI. Benedek néhány neki küldött levelét is közzétette a Twitter oldalán.

(3) Az állítást, hogy "XVI. Benedek nem társszerzője" a könyvnek, a jezsuita America magazin egyik újságírója írta le hétfő este a Twitter oldalán, egy az emeritusz pápához "közeli", de meg nem nevezett forrásra hivatkozva. A Le Figaro szerint az (ál)hír elsőként tőle kapott szárnyra a világhálón, nagyon hamar kiegészülve azzal az állítással is, hogy az emeritusz pápa egyenesen a neve törlését kéri a könyv címlapjáról.

(4) Az emeritusz pápa és Sarah bíboros közös könyvének híre hétfőn meglepetésként érte nemcsak a katolikus világot, de a Szentszéket is; a tervezett megjelenésről Ferenc pápa nem tudott. A könyv különösen érzékeny témát érint, mivel Ferenc pápa épp a nős férfiak pappá szentelését kérő pán-amazóniai szinódus posztszinodális buzdításának kiadására készül, a könyv pedig érvekkel alátámasztva nyíltan állást foglal a nős férfiak pappá szentelésével szemben.

(5) Annak ellenére, hogy Sarah és Gänswein állítása szerint is XVI. Benedek emeritusz pápa jóváhagyta a könyv kéziratát a kiadni tervezett és meghirdetett formájában, kedden Gänswein már mégis azt kérte az emeritusz pápa nevében, hogy a következő módosításokat végezzék el a második kiadáshoz és a külföldi kiadásokhoz:
- A címlapon "XVI. Benedek, Robert Sarah bíboros" szerzőmegjelölés helyett ez szerepeljen: "Robert Sarah bíboros, XVI. Benedek közreműködésével".
- A bevezető és a konlúzió végén aláírásként ez szerepeljen:
"Sarah bíboros által írva, XVI. Benedek által elolvasva és jóváhagyva".
A titkár a könyvben semmi más módosítást nem kért. Mint Gänswein Benedek pápa szövegrészéről a Le Figaro-nak elmondta: "Leellenőriztük az eredeti német szöveg fordítását, egy vesszőt sem változtattak meg abban, a szöveg 100%-ban XVI. Benedeké."

A közlésekből egyetlen lényeges dolog nem derül csak ki: mi történt a Benedek által jóváhagyott könyv hétfői bejelentése, és a keddi módosítási kérelmek között. Ebben a kérdésben Gänswein és Sarah kölcsönösen diplomatikus hallgatásba burkolóztak.

Források:
- Cardinal R. Sarah, Twitter
- Le Figaro

***

A Magyar Kurír ezután további álhírek terjesztésével pörgette tovább a "szenzációt", ahogy erre az olvasónk jelzése nyomán január 15-e, 18:25-kor figyelmeztettük az olvasóinkat:
82138306_2774446769283094_2629089824232964096_n.png

Olvasónktól kaptuk. Ezt a hazugságfolyamot terjeszti a Magyar Kurír, a magyar püspöki konferencia híroldala.

Rég ideje lenne már, ha a főszerkesztő Kuzmányi István bocsánatot kérne a magyar katolikus egyház hírorgánumainak (Magyar Kurír, Új Ember) szisztematikus lezüllesztéseiért, és lemondana a főszerkesztői posztjairól.

Kapcsolódó bejegyzésünk:
Facebook link

Kapcsolódó cikkünk:
- Kuzmányi Góliát esete a Katolikus Dáviddal

Cikkeink a Magyar Kurírról

***

XVI. Benedek és Robert Sarah bíboros könyve január 15-én változtatás nélkül jelent meg a Fayard kiadó gondozásában, másnapra pedig már a legeladottabb könyv volt a francia Amazon listáján. Ahogy azt 16-a, csütörtökön, 8:45-kor írtuk:


XVI. Benedek és Robert Sarah bíboros közös könyve szerda óta kapható Franciaországban. A könyv első helyen áll a francia Amazon eladási listáján:

82275363_2775719705822467_2233369585032101888_n.png

*** 

Január 16-a (csütörtök) délelőtt 9:31-kor ezt írtuk:


Megrendeltük XVI. Benedek emeritusz pápa és Robert Sarah bíboros közös könyvét. A könyvet jövő szerdán kapjuk kézhez. Rövid beszámoló közlése után ajándékba fogjuk elküldeni Sümegre, Barsi Balázs OFM atyának.

(A kép illusztráció.)

82053437_2775775375816900_982131318332588032_o.jpg

 ***

Szintén csütörtökön (16-án) 11:04-kor erről számoltunk be:


XVI. Benedek emeritusz pápa és Robert Sarah bíboros közös könyve, az "A szívünk mélyéről" angol nyelvű kiadása is változatlan címlappal fog megjelenni februárban. A francia kiadásért felelős Fayard kiadó mellett az angol nyelvű változatot kiadó jezsuita Ignatius Press is kitart amellett, hogy valótlan az a híresztelés, miszerint Benedek pápa a könyvnek nem társszerzője. "Ami az Ignatius Press-t illeti: nálunk nincs 'fake news'." - nyilatkozta a hírre reagálva az amerikai Catholic News Agency-nek Joseph Fessio SJ atya, az Ignatius Press főszerkesztője.

A január 14-ei hírek szerint csak a könyv első francia nyelvű kiadása jelenik meg változatlan címlappal, a második francia kiadás, valamint az összes idegen nyelvű kiadás címlapján a "XVI. Benedek, Robert Sarah bíboros" szerzőmegjelölés helyett "Robert Sarah bíboros, XVI. Benedek közreműködésével" szöveg kellene, hogy szerepeljen. Az angol nyelvű kiadás ennek ellenére jelenik meg februárban mégis az eredeti szerzőmegjelöléssel.

A könyv angol nyelvű kiadása előrendelhető az Ignatius Press oldalán.

(Forrás: The Catholic World Report)

Kapcsolódó bejegyzésünk:
Facebook link 

***

A Magyar Kurír ezután a kiadók felelősségére fókuszált a 16-a, 13:09-kor megjelent cikkében, amelyről 17-én, pénteken, 8:17-kor a saját kommentárunkkal kiegészítve tudósítottunk:

kurir_sarah.pngKedd délutánra már valamennyi szereplő (Georg Gänswein, Robert Sarah, és a két kiadó) állította / elismerte, hogy Benedek pápa korábban jóváhagyta a könyv tartalmát és címlapját, ezt erősítik Benedek pápa Sarah bíboros által nyilvánosságra hozott levelei is. Benedek követett volna el etikátlanságot, ha akkor kérte volna ezek módosítását, amikor a könyv már több ezer példányban kinyomtatásra került. A két kiadó azonban ragaszkodik ahhoz, hogy valótlan, hogy az emeritusz pápa ilyet kért volna. A könyv első kiadását ezért közlik változtatások nélkül. Ami biztos, hogy Benedek pápától ilyen fajsúlyos kérésnek semmi írásos nyoma, csak a személyi titkára, Georg Gänswein szóban állított hétfőről keddre váratlanul ilyet. A helyzet pikantériája, hogy a Magyar Kurír az ügy kapcsán egy jezsuita kiadót, az angol nyelvű változatért felelős Ignatius Presst vádolja azzal, hogy profitmaximalizálás kedvéért megtagadták az engedelmességet Benedek pápának.

Fontos részletek:
Facebook link

Ignatius Press: "Nálunk nincs 'fake news'.":
Facebook link

Bestseller Benedek pápa és Sarah bíboros könyve Franciaországban:
Facebook link

Álhíreket terjeszt a Magyar Kurír:
Facebook link

***

Január 17-e, 21:15-kor Robert Sarah bíboros jelentkezett egy új közleménnyel, amelyet mindössze néhány perccel később magyar nyelven is megosztottunk az olvasóinkkal:


Robert Sarah bíboros néhány perccel ezelőtt a következő üzenetet tette közzé a Facebook oldalán:

"A folyamatos, kellemetlen, és hamis vita miatt, ami nem szűnt meg a hét eleje óta az 'A szívünk mélyéről' könyvvel kapcsolatban, ma este találkoztam XVI. Benedek emeritusz pápával. XVI. Benedek emeritusz pápával együtt láthattuk, hogy közöttünk semmilyen félreértés nincs. Nagyon boldogan jöttem ki tőle, tele békességgel és bátorsággal e csodálatos beszélgetés nyomán. Arra hívom önöket, hogy olvassák el és elmélkedjék át az 'A szívünk mélyéről'-t.

Hálásan köszönöm a szerkesztőmnek, Nicolas Diatnak, és a Fayard kiadónak a hajthatatlanságukat, a becsületességüket, a komolyságukat, és azt a professzionalizmust, amit tanúsítottak. Mindenkinek jó olvasást!"

***

AZ ALÁBBI FRISSÍTÉSEKET MÁR A CIKKÜNK MEGJELENÉSE UTÁN, FEBRUÁR 2-ÁN KÖZÖLJÜK:

***

Január 20-án idézetet közöltünk a könyvből, XVI. Benedek emeritusz pápa írásából:


"Ami a korai Egyház cölibátusának konkrét formáját illeti, érdemes azt is hangsúlyozni, hogy nős férfiak nem részesülhettek az egyházi rend szentségében, hacsak nem tettek fogadalmat arra, hogy szexuális önmegtartóztatásban, vagyis úgynevezett 'jozefita' házasságban élnek, amilyen Szent József és Szűz Mária házassága volt. Összességében ez a helyzet jelentette a normát az első századok alatt. Elegendő számú olyan férfi és nő volt, akik értelmesnek és lehetségesnek tartották így élni, mialatt mindketten önmagukat az Úrnak szentelték."

- XVI. Benedek, "A szívünk mélyéről: papság, cölibátus, és a katolikus egyház válsága", Ignatius Press 2020. (részlet)

(Forrás: The Catholic World Report)

Cikkeink a cölibátusról

***

Január 23-ai frissítésünk:
rs_xvib_italiano.jpg

Az olasz kiadó sem teljesíti azt a kérést, hogy az "A szívünk mélyéről" című könyvön XVI. Benedek emeritusz pápát ne társszerzőként tüntessék fel. A döntésről a kiadó igazgatója, David Cantagalli január 22-én a címlap és egy nyilatkozat közzétételével tájékoztatta a nyilvánosságot.

Ezzel egyelőre úgy tűnik, kizárólag a német nyelvű kiadás lesz az, amely Sarah bíborost tünteti csak fel egyedüli szerzőként, "XVI. Benedek közreműködésével" apróbetűs kiegészítéssel. A német kiadó ezzel összhangban a könyv címét is megváltoztatta "A szívünk mélyéről"-ről "A szív mélyéről"-re.

Az olasz kiadó a "Robert Sarah és Joseph Ratzinger XVI. Benedek" kétszerzős megjelölést fogja használni a január 30-án megjelenő, olasz nyelvű könyvváltozaton, és a könyv címének is az eredeti, többes szám első személyű birtokos alakot hagyja meg.

(Források: Aldo Maria Valli, Il Foglio)

***

AZ ALÁBBI FRISSÍTÉSEKET FEBRUÁR 11-ÉN KÖZÖLJÜK:

***

Február 5-ei közleményünk:

rs_xvib_portugese.jpgRobert Sarah bíboros és XVI. Benedek emeritusz pápa közös könyvének portugál nyelvű kiadója sem teljesíti azt az Georg Gänswein személyi titkár érsek által XVI. Benedeknek tulajdonított kérést, hogy a könyvön az emeritusz pápát ne tüntessék fel társszerzőként. Ezzel a francia, az angol, és az olasz után a portugál a negyedik olyan kiadó, amely ragaszkodik XVI. Benedek társszerzőként való megjelenítéséhez.

Ezidáig kizárólag a német kiadó döntött úgy, hogy megváltoztatva az eredeti kéziratot, egyedül Sarah bíborost tünteti fel szerzőként, "XVI. Benedek közreműködésével" apróbetűs kiegészítéssel. A német kiadó ezzel összhangban még a könyv címét is megváltoztatta, "A szívünk mélyéről"-ről "A szív mélyéről"-re.

(A borítókép forrása: Cardinal Robert Sarah / Facebook)

***

Február 5-e délután ezt a hírt közöltük:

56808_glider-detail-1920w_1uee2z_vab5nk.jpgBRÉKING: Határozatlan időre felfüggesztette Ferenc pápa Georg Gänswein érseket a Pápai Ház prefektusi posztjából - írja a német Die Tagespost katolikus hetilap. Az érsek névleg továbbra is prefektus marad, az ezzel járó feladatait (pl. a pápai kihallgatások szervezése és az azokon való részvétel) azonban nem látja majd el. Gänswein érsek ehelyett XVI. Benedek mellett fog tölteni több időt, továbbra is az emeritusz pápa személyi titkáraként. A Die Tagespost világossá teszi azt is, hogy a Robert Sarah bíboros és XVI. Benedek által közösen írt könyv körüli kommunikációs botrány vezetett a prefektus érsek váratlan felfüggesztéséhez.

(Forrás: Die Tagespost)

***

Március 13-ai frissítésünk:

benedek_sarah.pngA lengyel és a horvát kiadás is két szerzővel jelenik meg: "Robert Sarah bíboros és XVI Benedek/Joseph Ratzinger: A szívünk mélyéről". A könyv már francia, angol, német, olasz, portugál, lengyel és horvát kiadásban is megjelent. Egyedül a német kiadó döntött úgy, hogy Sarah bíborost tünteti fel egyedüli szerzőként, és ehhez igazodva a könyv címét is megváltoztatja. A magyar kiadás megjelenése, Barsi Balázs OFM atya fordításában, húsvét környékére várható.

(A képek forrása: Cardinal Robert Sarah)

***

Folytatása következik?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

quintius 2020.01.20. 10:54:30

Erdő Péterék taktikai okokból engedik Kuzmányi Istvánt garázdálkodni. Világosan látják, hogy mit művel, de nem szeretnének Ferenc pápát rossz színben feltüntető közleményeket közreadni. Majd eljön az idő, amikor István testvérünknek szembe kell néznie a 8. paranccsal...

csaba carmarthen 2020.01.22. 01:35:45

www.lifesitenews.com/news/vatican-insider-furious-francis-demanded-benedict-retract-name-from-priestly-celibacy-book

1820: “I saw also the relationship between two popes … I saw how baleful would be the consequences of this false church. I saw it increase in size; heretics of every kind came into the city of Rome. The local clergy grew lukewarm, and I saw a great darkness…" Blessed C.Emmerich beatified by pope JP2

onepeterfive.com/anne-catherine-emmerich-and-the-two-popes/

fatherofloveandmercy.wordpress.com/2013/03/29/soon-my-beloved-pope-benedict-will-guide-gods-children-from-his-place-of-exile/
-》》
The Crucifixion of My Mystical Body – My Church on Earth – commences today, the beginning of the final persecution, as the Masonic plan to defile My House, will now become clear to all who know the Truth.

History will now repeat itself, but the Truth will not be denied. Those who will deny Me, however, will in time turn to Me. Those who know that the prophecies foretold – that My Church will be the final target in ridding the world of all traces of Me, Jesus Christ – are now taking place, will follow Me in My Remnant army. They will remain loyal to My Teachings to the end of time.

No one can stop the True Word of God from spreading. No one.

The reign in the House of Peter will be short and soon My Beloved Pope Benedict will guide God’s children from his place of exile. Peter, My Apostle, the founder of My Church on earth, will guide him in the last difficult days, as My Church fights for its Life.

Ref:

CCC.675

CCC.677

2Thes2,3-4

Dan 10, 21

But first I shall tell you what is written in the Book of Truth - Dan10,21

mybookoftruth.com/page31/
süti beállítások módosítása