Sarah bíboros: Az Eucharisztia elleni támadások mögött a papok hitéleti válsága áll
2020. május 02. írta: Katolikus Válasz

Sarah bíboros: Az Eucharisztia elleni támadások mögött a papok hitéleti válsága áll

Interjú jelent meg május 2-án Robert Sarah bíborossal, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció prefektusával az olasz La Nuova Bussola Quotidiana (LNBQ) oldalán. Az alábbi idézet részlet az interjúból.

cardinal-sarah-large-0-1.jpg

LNBQ: Úgy tűnik, az elmúlt években egyértelmű támadást intéztek az Oltáriszentség ellen: először a "mindenki áldozhasson" jelszóval az elvált és újraházasodottak kérdésében, azután a protestánsok áldoztatásával az interkommúnió terén, majd az Oltáriszentség biztosítására irányuló javaslatokkal a paphiánnyal küzdő amazóniai területeken, most pedig a misék beszüntetésével a koronavírus idején...

Robert Sarah: Ez nem meglepő. Az ördög súlyos támadásokat intéz az Oltáriszentség ellen, mert az az Egyház életének középpontja. De azt gondolom, és ezt már a könyveimben is leírtam, hogy a problémák gyökere a papok hitéleti válsága. Ha a papok tudatában lennének annak, mi a szentmise és mi az Eucharisztia, az ünneplésük bizonyos formái vagy egyes elméletek az szentáldozásról fel sem merülnének. Jézussal nem lehet így bánni.

(Forrás: LaNuovaBQ)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása