A Fratelli Tutti lábjegyzet-forradalma
2020. október 29. írta: Katolikus Válasz

A Fratelli Tutti lábjegyzet-forradalma

Ferenc pápa: Az igazságos háború elvét többé már nem valljuk.

pope_francis-with-dove-co-image-933x445.jpgNem népszerű téma lévén a katolikus közvélemény is átsiklott afelett, hogy Ferenc pápa a Fratelli Tutti enciklika 242. lábjegyzetében azt írja: az "igazságos háború elvét" Szent Ágoston "találta ki",

amit a mai korban többé már nem vallunk

Ezzel szemben az "igazságos háború" elve az Egyház állandó tanítása.

Mint emlékezetes, Ferenc pápa 2016-ban hasonlóan egy lábjegyzetben (Amoris Laetitia, 351. lábjegyzet) nyitotta meg először a lehetőséget az újraházasodott elváltak áldoztatására.


(Forrás: First Things)


Kapcsolódó cikkeink:

- Ferenc pápa: Felül kellene vizsgálni az Egyház "igazságos háborúról" szóló tanítását
- Lukács evangéliuma - pápai átiratban

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gratia Copiosa 2021.01.05. 04:09:07

Az önvédelemhez joga van mindenkinek, beleértve a szellemi önvèdelemet is. Miért rohanunk egy olyan szekér után amiről sorozatosan dobálnak le furcsa irományokat. Szükségünk van a lelki nyugalmunk és békénkhez? Nincs. Elolvastunk minden elérhető II. János Pál és XVI. Benedek írást, könyvet? Nem. Utóbbi pápai és ratzingeri osszest lehetetlen. Két intézet sem képes rá. De XII. Plus 41 enciklykáját sem olvastuk még el. Miért kell bestsellerként kezelni Nekem, aki a Vasfüggöny mögött születtem mély tapasztalat a hazugságoknak tapsoló értelmiség és az egész társadalom behódolása a kommunisták. Mindenkinek valahol meg kellett alkudnia.
süti beállítások módosítása