Lemondott a levélbotrány miatt a Vatikáni Kommunikációs Titkárság vezetője
2018. március 21. írta: Katolikus Válasz

Lemondott a levélbotrány miatt a Vatikáni Kommunikációs Titkárság vezetője

Ferenc pápa elfogadta Msgr. Dario Edoardo Viganò lemondását.

msgr_dario_edoardo_vigano_credit_daniel_ibanez_cna.jpgA vatikáni sajtószóvivő, Greg Burke jelentette be március 21-én, hogy Msgr. Dario Edoardo Viganò, a Vatikáni Kommunikációs Titkárság vezetője a saját kérésére távozik a posztjáról. A titkárság új prefektusának kijelöléséig a vezetői szolgálatot a Vatikán kommunikációs hivatalának titkára, Msgr. Lucio Adrián Ruiz látja el.

Msgr. Viganò levelét, amelyben a prefektus a felmentését kéri Ferenc pápától, valamint a Szentatya válaszlevelét, teljes terjedelmükben és magyar nyelven a Magyar Kurír közölte. A titkárságvezető lemondásához vezetett ún. "levélbotrányról" Magyarországon csak a Katolikus Válasz számolt be.

Viganò 2015 óta szolgált a Vatikáni Kommunikációs Titkárság prefektusaként. A feladata a Vatikán új kommunikációs felületeinek reformja és korszerűsítése volt.

Az előzményekért  olvasóinknak az alábbi cikkeinket ajánljuk: 
- XVI. Benedek: "Én ne érteném a mai keresztények élethelyzetét? Ostoba előítélet!"
- Megvan XVI. Benedek pápa teljes levele
- Manipulálta a Vatikán a Benedek pápa levelét bemutató fényképet
- Hivatalos közleményt adott ki a Vatikán Benedek pápa leveléről

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása