A középkori katedrálisok színpompásak voltak
2018. június 25. írta: Katolikus Válasz

A középkori katedrálisok színpompásak voltak

amiens-cathedral-700x438.jpgA középkor európai építeszete a világ talán leggyönyörűbb és legpompázatosabb épületeit alkotta meg. Mint azonban kiderült, ezek az épületek még pompázatosabbak voltak annál, mint amilyeneknek ma ismerjük őket.

Először is, egy kép a Franciaországban található amiens-i Boldogasszony-katedrálisról, a mai állapotában:

220.jpgAz 1990-es években az épületen külső renoválást kezdtek el. A munkálatok megkezdése után nem sokkal a restaurátor szakértők valami meglepőt találtak a templom külső faragványain: színes festék nyomát. További vizsgálatokkal a restaurátorok azt is ki tudták deríteni, pontosan hogyan is nézett ki a templom eredeti állapotában kifestve, a 13. században.

Az eredmények fényében kreatív ötlet merült fel: a katedrális külső színpompáját megvilágítással rekonstruálják! Az eredmény? Lélegzetelállító kép arról, hogyan nézett ki a katedrális, amikor a középkorban megalkották.

Íme:

amiens-cathedral-west-facade-colored-lighting-2-of-2.jpg

amiens-cathedral-west-facade-portal-of-the-virgin-1-of-1.jpg

amiens-cathedral-west-facade-the-virgin-1-of-1.jpg

amiens-cathedral-west-facade-kings-1-of-1.jpg

amiens-cathedral-the-central-portal-colored-lighting-1.jpg

amiens-cathedral-the-last-juegement-tympanum-colored-lighting-2-of-2.jpg

amiens-cathedral-west-facade-apostles-1-of-1.jpg

(Forrás: ChurchPOP)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása